Zwemverbod aan Spaanse stranden door haai op minder e 100 metros de van de kust

Door een haai op iets minder dan 100 meter van de kust waren vier stranden in toeristische stad Sitges, op 45 minutes van Barcelona, ​​genoodzaakt om een ​​tijdlang een zwemverbod uit te vaardigen. Zo’n anderhalve week geleden moest een nabijgelegen strand ook al sluiten door een haai.

Bron: La Vanguardia, El Pais

Fragata, Ribera, Estanyol e Bassa Rodona: vier stranden in toeristische Spaanse stad Sitges moesten donderdag meer dan een uur lang een zwemverbod afkondigden. Omstreeks 12,50 uur werd er een fusão gemaakt van een haai. De rode vlag ging omhoog aan de vier stranden. Tegen 14,30 uur kon die opnieuw naar beneden nadat de haai van de radar verdwenen was.

Het zou gaan om een ​​makohaai, ook wel kortvinmakreelhaai genoemd, die volgens de lokale overheden niet gevaarlijk zijn. Er zouden in ieder geval nog geen aanvallen op mensen geregistreeerd zijn. Maar de haaiensoort wordt wel aanzien als een van de snelste ter weld. Het die zou een snelheid van 70 km por kunnen halen en heeft een lengte van 3,5 tot 4 meter.

Op 3 juli werd er ook al een ‘kleinere’ makohaai gespot aan de kust van Garraf, een eindje verderop. Duikers konden toen het 2,5 metros de extensão exemplaar filme.

Dat de haaisoort twee keer op zo’n korte tijd gesignaleerd werd is volgens de lokale overheid “opmerkelijk”. Het dier werd in laatste tien jaar niet keer op beeld vastgelegd en wordt aan de Mediterraanse kust zelfs als ernstig bedreigd geclassificeerd. (sg)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info