Zonlicht zorgt bij mannen voor aanmaak eetlustopwekkend hormoon

De zomerzon heeft in een land als Nederland op de meeste mensen – mits goed ingesmeerd en niet te heet – een positief effect. Nu blijkt alleen uit onderzoek dat het mannen wel eens hongeriger zou kunnen maken.

Weten inmiddels: te veel of onbeschermd in de zon en je vergroot de kans op huidkanker. Spendeer precies genoeg tijd in de zon en je levensverwachting wordt juist wat langer. Dankzij vitamina D aanmaak en stofjes die bloedvaten zouden helpen ontspannen.

Zou er ook een link tussen zonlicht en eten zijn, dachten onderzoekers uit Tel Aviv. Ze analyseerden de gezondheidsgegevens de 3000 mensen en zagen: mannen, maar niet vrouwen, eten meer tijdens de zomermaanden. Zo’n 300 calorias extras por dia.

Om beter te begrijpen wat hier speelt stelden de onderzoekers mannen en vrouwen blot aan dezelfde hoeveelheid zonlicht en bestudeerden ze wat er in het lichaam gebeurde. Alleen bij mannen zagen ze een toename van het eetlust opwekkende hormoon ghreline.

Dat hormoon lijkt in dit geval in gang gezet te worden door DNA-schade in huidcellen. Oestrogeen zorgt ervoor dat dit effect bij vrouwen niet optreedt. Omdat ghreline ook bloeddrukverlagend en ontstekingsremmend kan werken, willen de onderzoekers nu verder duiken in de link tussen zonlicht en hart- en vaatziekten.

Waar het dus in ieder geval iets sobre zegt is de link tussen zon en een paar zomerkilootjes erbij. Als je een man bent dan.

Lee Meer: A luz do sol pode desencadear hormônio que deixa os homens mais famintos, sugere estudo.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info