Zo lang moet je buiten zijn om genoeg Vitamine D op te nemen

Veel mensen weten dat je naar buiten moet om voldoende vitamina D aan te maken. Maar hoe lang moet je precies buiten zijn? Nós zochten het voor je uit.

Zonlicht é de belangrijkste bron van vitamina D, maar wist je dat deze vitamina ook terug te vinden está em verschillende voedingsmiddelen? Denk aan vette vis, vlees en eieren. Buiten zijn é dus niet de enige bron van vitamina D, maar wel de snelste en meest efficiënte.

Waarom vitamina D essentieel é

Voor iedereen geldt een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamina D em 10 microgramas. Deze vitamina heeft namelijk verschillende belangrijke functies in ons lichaam.

Het zorgt voor stevige botten en tanden, het is nodig om botontkalking te beperken, het is van belang voor een goede werking van sistema imunológico en het speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van een goede spierfunctie. Voldoende van deze vitamine binnenkrijgen é dus essentieel voor een goede gezondheid.

Hoe lang moet je buiten zijn?

Het grootste gedeelte van onze behoefte aan vitamina D nemen we dus op door buiten te zijn en de zon te loopen. Também jij em de zomer com korte broek en een tanktop door door een klein dorpje op een idyllisch Grieks eiland struint, maakt jouw lichaam gebruik van die zonnestralen die op jouw huid schijnen. Het lichaam é namelijk in staat om een ​​voorraad vitamina D aan te maken. En dat is handig, want onze koude Nederlandse winters staan ​​​​niet per se bekend om de hoeveelheid zonnestralen.

Je redt het alleen niet om een ​​jaarvoorraad aan te leggen met die twee weken vakantie per jaar. Ook op dagelijkse base zal je er aan moeten geloven: naar buiten. Het Voedingscentrum orientador om in de lente, zomer en herfst minimaal 15 minutos de Tussen 11:00 às 15:00 buiten te zijn. Zorg er dan voor dat jouw hoofd en handen onbedekt in de zon zijn. Haal vooral je handen uit je zakken dus.

O que é melhor para je gezondheid: lang wandelen of snel wandelen?

No inverno é de zonkracht na Holanda niet sterk genoeg om vitamina D op te nemen. Dan gebruik je dus de voorraad die jouw lichaam slim heeft opgeslagen. Overigens betekent dat niet dat je de hele winter onder een kleedje op de bank zou moeten spenderen. Dagelijks e wandeling feito é gezond voor zowel je mentale gesteldheid als je lijf. Maar dat é weer een ander verhaal.

READ  Merrill: "Como posso reconhecer o meningococo B em meu filho e como posso protegê-lo?"

Mais sobre vitaminas

Jouw lichaam heeft sowieso baat bij het binnenkrijgen van verschillende vitaminas. Neem bijvoorbeeld vitamina C. Onderzoek wijst uit dat deze vitamine para meer spiermassa zorgt. Hoe dat zit, lees je in dit artikel. En vergeet ook dit belangrijke mineraal para ele hart niet, também een ​​cardioloog.

Foutje gezien? Correio ligado. Wij zijn je dankbaar.

Voedingscentrum

Reagente do artigo:

Zo lang moet je dagelijks buiten zijn om genoeg vitamina D op te nemen

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info