Zevende Russische generaal sterft em oorlog

Er blijven Russische hoge officieren sterven in Oekraïne. Luitenant-generaal Yakov Rezantsev zou al de zevende zijn.

De Russische luitenant-generaal Yakov Rezantsev zou vrijdag om het zijn gekomen bijeen Oekraïense aanval op het vliegveld van Chornobaika vlakbij de stad Cherson. Dat zegt het Oekraïense ministro van Defensie. Onafhankelijke investigando de dood van Rezantsev é er niet.

Bijeen eerdere aanval op diezelfde luchtmacht base zou trouwens ook luitenant-generaal Andrei Mordvichev l op 18 maart om het leven zijn gekomen.

Yakov Rezantsev era o comandante do 49º batalhão do distrito militar zuidelijke da Rússia. Hij zou ook in de oorlog em Syrië actief zijn geweest. Hij werd pas vorig jaar gepromoveerd tot luitenant-generaal.

Rezantsev zou de zevende Russische generaal zijn die sneuvelde in theorlog, de tweede luitenant-generaal. Naast de generaals sneuvelden ook nog een hele reeks andere hoge officieren. Rusland bevestigde tot nog toe toe enkel het overlijden van geral Andrei Sikhovetski (41st divisie) a porta forte de kogel van een scherpschutter.

Dat zeven generaals sneuvelen em een ​​goeie maand oorlog é heel veel. A seguir: tijdens twintig jaar oorlog in Afeganistão verloor de VS daar één general, en dan nog door een aanval in de legerbasis.

Jonge rekruten

Bovendien zouden volgens Westerse inschattingen ongeveer twintig generaals uitgestuurd zijn naar Oekraïne om de militaire operaties te leiden, wat betekent dat een kwart van hen al is gesneuveld.

Volgens diezelfde bron zou vooral de falende electronicsche communicatie de generaals kwetsbaar feito para doelgerichte aanvallen van scherpschutters, die erop gericht zijn hooggeplaatste militairen uit te schakelen. De Russen hebben problemas com hun beveiligde ERA-telefoonsystemem e vallen daarom soms terug op doodgewone telefoons com Oekraïense simkaarten. Die berichten worden zonder moeite onderschept en doorgespeeld aan het Oekraïense leger.

READ  O presidente da Oekraïens, Zelenski: “Afgelopen nacht foi destruído. De Russen viseren zelfs kinderdagverblijven”

Maar wat ook een belangrijke rol speelt, é dat de generaals moeten leiden in the frontlinie omdat het leger van 200,000 manschappen uit grotendeels jonge rekruten bestaat, die niet altijd goed weten wat ze moeten doen. Veel van de soldaten wisten op voorhand ook niet dat ze naar een oorlog trokken en zijn niet erg gemotiveerd. Maar daardoor worden de generaals zelf aan grotere risico’s blotgesteld.

De Amerikaanse oud-generaal David Petreaus – opperbevelhebber de sua leger americana de 2011 a 2012 também diretor da CIA – zei aan CNN dat ‘zeer uitzonderlijk’ é dat een general sterft a an he front. Ook hij wijst naar de moeizame bevelvoering en de verstoorde communicatiekanalen.

Wanneer een bevelhebber dan een colonne moet aansturen, loopt het gemakkelijk mis. ‘Een colonne stopt, en achterin wordt een general ongeduldig in zijn gepantserd voertuig. Jongere officieren durven geen beslissingen te nemen, dus de generaal gaat naar voren om te kijken wat er aan de hand is. De Oekraïners hebben zeer goede sluipschutters, die op dat moment liggen te wachten om hen én na én uit te schakelen’, legt Petreaus uit.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info