Zeven maanden cel met uitstel em 160,000 euro boete para kunstenaar Wim Delvoye

Kunstenaar Wim Delvoye kreeg van de Gentse correctele rechtbank een boete van 160.000 euro en een celstraf van zeven maanden met uitstel para een reeks nieuwe bouw- en milieuovertredingen op zijn kasteeldomein em Melle. Hij gaat em beroep.

Delvoye wilde het kasteel De Bueren em Melle uitbouwen tot een sculptnpark, maar hij kreeg problemen omdat vergunningen niet in orde bleken. Em 2008 en 2011 onde mais een betonplateau naast het kasteel lieten gieten em twin bomen velden zonder vergunning. Ok de omwalling werd verbreed.

Delvoye werd door of rechtbank van eerste aanleg over the hele lijn vrijgesproken, maar het parket and het Agentschap Natuur en Bos (ANB) gen em beroep. Het hof van beroep veroordeelde hem em 2019 tot een geldboete van 55.000 euro. De Delvoye Art NV pode ser vendido por 49.500 euros. Delvoye mais het kasteel en het domein ook in zijn oorspronkelijke staat herstellen.

Na nova versão de NV de Delvoye vrijgesproken, você pode obter mais de 160.000 euros. ‘Isso é um absurdo’, reagiu Delvoye. ‘Uiteraard ga ik in beroep. Ik heb hier 13 jaar lang zoveel gedaan, maar ze vinden altijd iets. Ik heb me altijd aan de regels gehouden.’

De nieuwe feiten zijn gebaseerd op vaststellingen em 28 de junho de 2018 porta de natuurinspectie, de bouwinspectie em erfgoedinspectie. ‘Er werden volgende nieuwe overtredingen vastgesteld’, stelt het vonnis. ‘Tegen de historische kasteelmuur werd onvergund een gebouw in snelbouwstenen en beton opgericht. Een tweede verdieping está em aanbouw. No bos werd een houten chalet opgericht met eletriciiteitsvoorzieningen en toevoer/afvoer van water. Verspreid sobre het terrein werden diversas construções opgericht zoals ‘kunstwerken’ en tuinornamenten. Verder werd een bestaand gebouw gerenoveerd en een omheining opgetrokken. Daarnaast werden diversas inbreuken op het bosdecreet vastgesteld, wijzigingen van het alívio em het bos e het onvergund storten van tuinafval. Het historisch permanente grasland werd mechanisch gewijzigd door het frezen van het grasland en het omploegen ervan.’

READ  Leslie Grace sobre opnames 'Batgirl': "Adil en Bilall zijn échte 'Batman-nerds'" | Showbizz

Herstelvording

De toest in het park foi nog slechter dan bij de eerste vaststellingen die aanleiding waren voor de eerdere veroordeling, stelde de rechtbank, die in 2021 and plaatsbezoek uitvoerde. De rechtbank stelt dat Delvoye het eigenbelang boven het belang van de gemeenschap stelt: ‘Hij handelde doelbewust, uitgaande van de stoutmoedige en verwerpelijke opvatting dat bouwmisdrijven en het herstel niet ernstig worden genoman, en dat ewelenmaal uitgevoerd, en minstensbouwniet reguled het bouwnietijf hersteld zou worden.

A primeira ordem de trabalho é feita em Delvoye, motivador de banco de dados. ‘De ganse houding van de eerste beklaagde, die ook volgehouden werd tijdens de behandeling van de zaak, is er een van misprijzen voor de wet en voor de ambtenaren die moeten waken over de naleving ervan. De rechtbank was er tijdens het plaatsbezoek getuige van hoe Wim Delvoye de inspecteurs herhaaldelijk ridiculiseerde en grof en denigrerend toesprak.’

De rechter legde Delvoye ook een strenghe herstelvordering op, die binnen drie maanden uitgevoerd moet worden. Als hij dat niet doet, moet hij een dwangsom van 500 euro por dag betalen. Zo moet Delvoye onde meer het gebouw in snelbouwsteen verwijderen, incluindo vloerplaat e fundamenten. Ook mais hij de financiamento em nutledingen van het voormalige houten chalet verwijderen, de bouwput opvullen com zuivere teelaarde en het oorspronkelijke maaiiveld herstellen, também de kunstwerken die op het domeinj verwit.

Omdat Delvoye beroep zal aantekenen, zal het herstel nog niet opstarten. “Het gaat hen niet over de natuur, het gaat over geld”, reageert Delvoye. ‘De boodschap is duidelijk: ‘We willen uw kunstwerken niet’. Ele tinha een mooi projeto kunnen zijn, maar ik tinha het kasteel beter niet gekocht. Het vonnis é pura machtsoverschrijding en klassejustitie.

READ  “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Marie-Christine kluisterde em 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis | Realeza

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info