Zelenski nodigt Macron uit Oekraïne te bezoeken

© EPA-EFE

O presidente do De Oekraïense, Volodimir Zelenski, levantou o presidente de Franse, Emmanuel Macron, uitgenodigd om Oekraïne te bezoeken. Dat zegt hij em uma entrevista aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.

ltoBron: BELGA

Volgens Zelenski zou Macron op die manier de genocide die de Russen in Oekraïne aanrichten, kunnen aanchouwen. O presidente de Franse abandonou o mandato até o fim do mundo, ao dizer que é bijvoorbeeld zijn Amerikaanse amtgenoot Joe Biden.

“Ik heb met Emmanuel (Macron, red.) gesproken”, zei Zelenski aan CNN em uma entrevista dat vrijdag werd opgenomen en zondag werd uitgezonden. “Ik denk dat hij Rusland wil meetrekken in een dialoog”, verklaarde hij de weigering van de Franse president om van een genocide in Oekraïne te spreken. “Ik hem gezegd dat ik zou willen dat hij begrijpt dat het niet om een ​​oorlog gaat, maar om niets anders dan een genocide. Ik heb hem uitgenodigd om naar hier te komen wanneer hij de kans heeft. Hij zal komen, hij zal het zien, en ik ben zeker dat hij het zal begrijpen.”

LEI OK. “Als er over oorlog gesproken wordt…”: experts bezorgd over veranderde retoreek in Rusland en situatie in Marioepol (+)

“Erg kwetsend”

Macron zei vorige donderdag dat een genocide moet worden vastgesteld door juristen, niet door politici, e dat “een verbale escalatie” Oekraïne niet vooruithelpt. Zelenski vond dat toen “erg kwetsend”.

Naast Macron zou ook de Amerikaanse presidente Oekraïne moeten bezoeken, zei Zelenski nog. “Ik denk dat hij zal komen, maar dat is uiteraard zijn beslissing en zal afhangen van de veiligheidssituatie. Maar hij é de leider van de Verenigde Staten en zou moeten komen kijken.”

Het Witte Huis heeft tot nog toe uitgesloten dat Biden zelf naar Oekraïne afreist, door de veiligheidsrisico’s. Mogelijk stuurt de Amerikaanse presidente wel een gezant naar Kiev.

LEI OK. Oorlogsjornalista Bruno Beeckman: “Op een dag zullen de Russen wakker worden en op de radio horen: Poetin is verdwenen” (+)

READ  Erdogan persegue a lira turca para registrar baixa

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info