Zeker twee doden na terreuraanslag nabij lgbti-bar em Oslo

Em Noorse hoofdstad Oslo zijn zeker twee doden gevallen na een schietpartij nabij de grootste lgbti-bar van de stad. De schutter é gearresteerd. Volgens de Noorse veiligheidsdiensten gaat het om een ​​’daad van islamistisch terrorismoe’.

Bijeen schietpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag in Oslo kwamen twee mensen om het leven en vielen minstens 21 gewonden, van wie er tien ernstig aan toe zijn. Het incidente vond plaats in de buurt van een bekende lgbti-bar. Een geplande Pride-optocht werd geannuleerd.

Volgens lokale media começaram de man uit het niets te schieten in de London Pub, e também verzamelpunt para lgbti-gemeenschap. De feiten speelden zich af rond 1.15 uur plaatselijke tijd.

De verdachte werd snel ingerekend. Het gaat om een ​​42-jarige Noor van Iraanse afkomst. De man stand al sinds 2015 op de radar de Noorse inlichtingendienst omdat hij mogelijk tot een islamistisch netwerk behoorde. Hij heeft een lange geschiedenis van geweld en bedreigingen, zei de topman van de inlichtingendienst, Roger Berg, tijdens een persconferentie.

In mei had de inlichtingendienst nog met de dader gesproken, maar toen bleek volgens de chef van de inlichtingendienst niet dat de man zou overgaan tot gewelddaden. De politie gaat ervan uit dat hij alleen handelde, maar dat wordt greenr onderzocht. Het terreurdreigingsniveau em Noorwegen é verhoogd tot het hoogste niveau.

De Noorse premier noemde het schietincident ‘een verschrikkelijk en choquerende aanval op onschuldige mensen’. Hij sprak zijn steun uit aan de lgbti-gemeenschap. ‘Ik sta aan de zijde van lgbti’ers die zich angstig voelen tijdens het rouwen’, zei de premier.

READ  Voormalig aanklager in onderzoek naar Donald Trump: “Hij heeft meerdere misdrijven gepleegd” | Buytenland

Este artigo está em 17 uur geactualiseerd.


Kroonprins Haakon Magnus van Noorwegen en kroonprinses Mette-Marit leggen bloemen neer bijeen geïmproviseerde gedenkplaats in de buurt van de aanslag.

Foto: af

Zeker twee doden na terreuraanslag nabij lgbti-bar em Oslo


Het terreurdreigingsniveau em Noorwegen é verhoogd tot het hoogste niveau.

Foto: ap

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info