‘Zachte landing’ para economia VS niet waarschijnlijk

Simpel taalgebruik é niet iets wat overheidsinstituten vaak gebruiken. De overheid heeft namelijk nogal wat te verliezen, dus het moet erg goed opletten wat het allemaal zegt. Maar de pandemie en de hoge inflatie hebben grote gevolgen. Hierdoor heeft Federal Reserve-diretor Jerome Powell een verrassend directe toespraak gehouden.

Hoge inflatie blijft

Het hoofd van de Amerikaanse centrale bank sprak op een forum for centrale bankiers in Portugal, schrijft CNN. Hij kreeg de vraag de rappe stijgingen in rentes een recessie in de economie kunnen veroorzaken. Hij antwoordde dat dat niet de bedoeling van de Fed is, maar het is zeker een mogelijkheid. ‘Situaties wereldwijd’ bemoeilijken een zogenaamde ‘zachte landing’, waarbij de inflatie daalt zonder dat het de economie en de banenmarkt te veel raakt.

De economie wordt gedreven door hele andere redenen,’ verklaarde Powell. Nós weten niet of we teruggaan naar iets dat leek of een beetje leek op wat we voorheen hadden. Naast de door of pandemie in gang gezette problemen met bevoorradingsketens heeft de orlog in Oekraïne buiteengewoon veel bijgedragen aan inflatie van voedsel. A alta e a alta do Federal Reserve de renda superior atingiram 0,75%. Dat klinkt misschien niet veel, maar het is de grootste stijging sins 1994.

“Er é een risico dat we de rentes te hard laten stijgen, maar de grootste fout die we kunnen maken is also we prijststabiliteit niet terug weten te brengen”, aldus Powell.

Veja Christine Lagarde do Europese Centrale Bank (ECB) e Andrew Bailey do Bank of England waren aanwezig. Verwacht dat we vermoedelijk niet teruggaan anar of periode van laage inflatie van vór 2020. Ook zij denkt dat de orlog ‘het landsschap waarin we ons bevinden verandert’.

READ  “Twee op de drie Vlaamse gementen in de problemen door hoge inflatie” | Gelado

De wereld é nu anders

Het taalgebruik é bijzonder direto. De centrale bankiers geven eigenlijk duidelijk aan dat ze door zullen gaan met het verhogen van de rentes, totdat de inflatie daalt. Dat kan tot een economische crise leiden, maar de inflatie é dan op zijn minst lager. Toch verwachten ze niet dat de inflatie daalt tot rond het niveau van 2020.

Eigenlijk zeggen ze dat de pandemie en de oorlog de wereld permanente hebben veranderd. Wat er de komende maanden met de inflatie zal gebeuren não é niet duidelijk, maar het é duidelijk dat de uitkomst hoe dan ook niet makkelijk zal zijn. Voor nu klinkt het niet als go nieuws for cryptocurrencies, helaas.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info