Wetenschappers verjongen menselijke huidcellen com 30 anos

Wetenschappers zijn erin geslaagd om menselijke huidcellen te verjongen met 30 jaar. Dat blijkt uit een studie van het Babraham Insitute gepubliceerd in het tijdschrift eLife. “Nós hebben bewezen dat cellen kunnen worden verjongd zonder hun functie te verliezen.”

Oudere huidcellen werden tijdens experimenten blotgesteld aan een mengsel van Chemicaliën die hen herprogrammeerde. De cellen gedroegen zich daarna jeugdiger. De nieuwe cellen Producerden meer collageneiwitten, die helpen wonden te genezen, vergeleken with cellen die herprogrammering niet ondergingen.

Links: huidcellen van iemand van 20-22 jaar, midden: oude huidcellen die geen herprogrammering hebben ondergaan, rechts: geherprogrammeerde cellen. Colágeno está em rood aangegeven – afbeeldingen: Babraham Institute

Horizonte terapêutico

Os resultados são os experimentos de zou volgens de onderzoekers kunnen leiden tot de ontwikkeling van technieken die outderdomsziekten kunnen afwenden. Dat zou kunnen leiden tot de aanpak of zelfs genezing van ziekten zoals Alzheimer em catarata.

“Ons begrip van veroudering op moleculair niveau is de laatste tien jaar vooruitgegaan. Er zijn nu technieken ontwikkeld waarmee onderzoekers leeftijdsgerelateerde biologische veranderingen in menselijke cellen kunnen meten”, zegt onderzoeker dr. Diljeet Gill. “Nós konden dit toepassen op ons experiment om de mate van herprogrammering te bepalen die onze nieuwe methode bereikte.”

“Nós hebben bewezen dat cellen kunnen worden verjongd zonder hun functie te verliezen e dat verjonging erop gericht é oude cellen weer enige functie te geven. Het feit dat weooking zagen van verouderingsindicatoren in genen die in verben worden gebracht met ziekten, is bijzonder veelbelovend for toekomst van dit werk”, aldus Gill.

Professor Wolf Reik, die het onderzoeksteam leidde, zegt dat de bevindingen zeer opwindende implicaties hebben. “Uiteindelijk kunnen we misschien genen identificeren die verjongen zonder cellen te herprogrammeren, en ons specifiek op die genen richten om de effecten van veroudering te verminderen. Deze aanpak belooft waardevolle ontdekkingen die een verbazingwekkende therapeutische horizon zouden kunnen openen.”

READ  Agressieve hiv-variant ontdekt: "Immuniteit van besmette personen daalt zeer snel"

Método IPS

Allemaal veelbelovend, maar verwacht niet meteen te kunnen aanschuiven voor een heuse verjongingskuur. A técnica da porta de wetenschappers gebruikt werd é o método iPS. Daarmee worden stamcellen aangemaakt. Die methode zou echter niet veilig zijn en verhoogde risico’s van kanker met zich meebrengen.

Toch é professor Reik ervan overtuigd dat, nu het bekend is dat het mogelijk is cellen te verjongen, zijn team een ​​alternatieve, veiliger methode zou kunnen vinden. “Het doel op lange termijn is niet zozeer de levensduur als wel de menselijke gezondheidsduur te verlengen, zodat mensen op een gezondere manier ouder kunnen worden”, zei hij aan de BBC.

Een toepassing van de techniek zou kunnen zijn om medicijnen te ontwikkelen om de huid te verjongen bij oudere mensen op delen van het lichaam waar ze gesneden de verbrand zijn.

(ns)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info