Wetenschappers roepen op tot meer onderzoek naar gif in de cockpit – Zembla

Vandaag

leestijd 4 minutos

80 keer bekeken

Wetenschappers fez opnieuw een oproep tot grootschalig epidemiologisch onderzoek naar het verb tussen zieke bemanningsleden en de luchtkwaliteit aan boord van vliegtuigen. Volgens neuroloog Gerard Hageman é o que mais gosta de langdurige blootstelling aan gifsoffen in cockpit en cabine kan leiden tot ernstige gezondheidsschade. Er é echter nooit een causaal verb aangetoond. Ministro Harbers van Infrastructuur en Waterstaat zegt vervolgonderzoek te steunen.

Em een ​​recente gepubliceerd hoofdstuk in het wetenschappelijk tijdschrift Avanços em Neurotoxicologia zetten vier auteurs, waaronder Hageman, de wetenschappelijke inzichten over het zogeheten síndrome aerotóxica abra rij. Al vele jaren proberen onderzoekers van over de hele wereld te verklaren waarom een ​​kleine minderheid van het vliegend personeel ernstige neurologische en cognitieve klachten ontwikkelt. Er zijn serieuze aanwijzingen dat dit te maken heeft met de slechte luchtkwaliteit aan boord van vliegtuigen, maar hard bewijs is er niet. Ele é dus ook (nog) geen erkende beroepsziekte.

Olielekkage

Veel vliegtuigmotoren hebben última van olielekkage. Daardoor komen lage concentraties giftige stoffen no cockpit em cabine terecht. Er vinden ook zogeheten eventos de fumaça plaats, dan is het lek groter en staat het vliegtuig plotseling blauw van de rook. Em zo’n geval komt het voor dat de pilot het toestel zo snel mogelijk aan de grond moet zetten omdat passagiers en bemanningsleden onwel worden.

O que é a síndrome do aerotoxisch?

De meeste passagiers die onwel worden na zo’n evento de fumaça knappen weer snel op. Maar onde bemanningsleden blijken de klachten soms hardnekkiger en een deel van hen moet zelfs worden opgenomen in het ziekenhuis. Een verklaring daarvoor kunnen zijn dat piloten en gabinetepersoneel ook tijdens ‘normal’ vluchten worden blotgesteld aan lage concentraties gifstoffen, zoals organofosfaten. Dat zou kunnen leiden tot een overgevoeligheid.

READ  Omikron é menos nojento, não precisa ser a próxima alternativa

Grote belangen

Zembla heeft meerdere uitzendingen gemaakt sobre de mysteriauze pilotenziekte. Em de uitzending ‘Gif no cockpit (2017)’ lieten we zien hoe wetenschappers die onderzoek doen naar de ziekte, worden tegengewerkt door de luchtvaartindustrie. Nós spraken met tientallen piloten, stewards en stewardessen met ernstige gezondheidsklachten. Een deel van hen é zelfs arbeidsongeschikt geraakt. Zo ook aeromoça Evelyn van den Heuvel. Zij spande een rechtszaak aan omdat ze geen arbeidsongeschiktheidsuitkering kreeg.

Meer underzoek

Het ziektebeeld verschilt van persoon tot persoon. Hageman: “Sommige patiënten hebben meer longklachten of hartritmestoornissen, andere meer neurologische klachten.” No recente estudo de gepubliceerde noemen de auteurs ook nog andere mogelijke verklaringen, zoals slaapgebrek, de onregelmatige diensten, jetlag en werken op de grote hoogte.

Maar waarom krijgt de én wel klachten en de ander niet? Het zou mogelijk te maken kunnen hebben met een bepaalde genetische gevoeligheid. Daar zijn aanwijzingen para você. De vier auteurs hameren dan ook op extra onderzoek: beter detectieapparatuur aan boord van vliegtuigen en grootschalig epidemiologisch onderzoek.

Zwijgcontract

Voor monitoramento de gifstoffen en uitgebreid onderzoek onde zieke en gezonde bemanningsleden é de medewerking van luchtvaartmaatschappijen nodig. En die staan ​​​​niet te trappelen, lieten we in deze uitzending zien Sterker nog: een zieke KLM-piloto werd gedwongen om weer te gaan vliegen. Toen hij uiteindelijk vertrok, mais hij een zwijgcontract ondertekenen.

Fabrikanten en luchtvaartmaatschappijen hebben het aerotoxisch syndroom jarenlang ontkend of gebagatellisierd. Ze benadrukken dat niet vaststaat dat bemanningsleden daadwerkelijk ziek worden door het vliegen. Volgens neuroloog Hageman é muito útil para ajudar a aumentar a duração de uma palavra ou de uma mensagem de sangue e sangue para dar um toque especial. Zo heeft het ook jaren geduurd voordat de zogeheten schildersziekte officieel erkend werd als beroepsziekte.

READ  Nieuwe inzichten in well of niet behandelen van resistente M. genitalium

Kritiek

Em 2015 stelde toenmalig staatssecretaris Wilma Mansveld de Nationale Adviesgroep Cabinelucht (NAC) em. Deze aconselham mais o ministério informa e aconselha no dossiê. No NAC, há mais de wetenschappers e outros de luchtvaartindustrie. Er é echter al jaren kritiek op de kwaliteit en de frequentie van de NAC-rapportages, recente nog belicht in een uitzending van Ponteiro van KRO-NCRV.

No último dia relacionamento van de NAC (uit 2021) staat: “De oorzaak van de klachten is nog niet duidelijk. Een mogelijkheid é dat het om een ​​kleine groep mensen gaat die door een erfelijke aanleg gevoeliger é para gezondheidseffecten van bepaalde stoffen.”

Als Zembla vraagt ​​de NAC van mening is dat nieuw, grootschalig epidemiologisch onderzoek nodig is, luidt de reactie: “Dat is een vraag die aan de leden voorgelegd kan worden.” De NAC laat verder weten dat er binnen de adviesgroep gesproken is over de wenselijkheid van detectieapparatuur aan boord van vliegtuigen, “maar dat heeft tot op heden nog niet geleid tot een advies.”

Ministro reacionário

De woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laat desgevraagd weten: “De minister zal een dergelijk advies zeer serieus wegen gelet op het belang van de veiligheid.” Ook zal vervolgonderzoek ondersteund worden. “Voor de minister staat veiligheid in de luchtvaart op nummer één.”

Volgens het ministerie é o RIVM op dit moment betrokken bijeen internacional onderzoek naar de blotstelling aan chemische stoffen via cabinlucht.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info