Wetenschappers ontdekken molecuul dat uitzaaiing van tumoren tegengaat

Uma equipe internacional de wetenschappers onde quer que Leidse hoogleraar Hermen Overkleeft heeft een molecuul ontdekt die voorkomt dat tumoren zich vanuit een primaire kankerlocatie uitzaaien naar andere dele van het lichaam, ald Universiteit van York em een ​​persbericht.

Het multidisciplinar onderzoeksteam, van de Universiteit van York, de Universiteit Leiden en Technion (Israel Institute of Technology) ontdekte dat de kleine, suikerachtige molecuul de integriteit van weefsel rond een tumor tijdens kanker in stand houdt. Zij hebben aangetoond dat de suikerachtige molecular de uitzaaiing van kanker bij muizen aanzienlijk verminderen, waarmee de weg é vrijgemaakt para ontwikkeling naar klinische toepassing.

“Nu moeten we uitvinden of de verbing stabiel is, veilig voor het menselijk lichaam, in voldoende hoeveelheden op de juiste plaats terechtkomt, enzovoort, zo zei hoofdauteur van de studie professor Uni Hermen Overkleeft van den. “Dat kost een paar jaar, het kan op niets uitlopen en iemand moet bereid zijn om dat financiële risico te nemen. Onze molecuul é een van de weinige middelen die heparanase strak en specifiek kan remmen. De geneeskunde heeft een voorkeur voor dit soort kleine, eenvoudige molecularn.”

Otários

Metástase, de uitzaaiing van kankercellen naar andere plaatsen in het lichaam, is wat kanker zo dodelijk maakt. De vorming van metastasen é afhankelijk van het vermogen van kankercellen om zich los te maken van de primeire tumorlocatie en door de wanden van bloedvaten en weefselbarières heen binnen te dringen om secundaire groeiplaatsen.te be

Voor dit metastatisch invasieproces zijn biologische molecular nodig, enzima genaamd, die eiwitten en suikers in the badte rond de cellen verteren, waardoor de kankercellen door of ontstane openingen kunnen passeren. Een overvloedige suikerklasse die cellen omgeeft zijn de heparan sulfaton, lange ketenachtige molecularn ajuda a integridade de extracelular ruimte estabilizar.

READ  Tot 14 jaar na diagnostic biedt ALERT! inzichten em gevolgen borstkanker

Heparansulfaat-suikers worden verteerd door een enzim, heparanase genaamd, dat de “ketens” em stukken hakt en daardoor de badte rond de cellen verzwakt. Uitgezaaide kankercellen produtoren grote hoeveelheden van het enzima heparanase, dat hen helpt zich in het lichaam te verspreiden. Het remmen van heparanase é daarom een ​​belangrijk doelwit voor anti-kankertherapie.

Ontoegankelijk

De onderzoekers ontwikkelden testten een nieuw suikerachtig molecuul dat reageert met het enzim heparanase, Waarvan de 3-D structuur para heerst werd opgelost door of wetenschappers. Zodra het nieuwe molecuul gebonden is, kan het heparanase-enzym of heparinesuikerketens rond cellen niet meer binden of doorsnijden. Você pode ver o modo de exibição de tela de celular stevig em um plano de gravação para celular. Em York, o professor Gideon Davies e o dr. Liang Wu van de afdeling Scheikunde uma enxada de enzimremmer heparanase afremt. Het onderzoeksteam bekijkt nu hoe de molecuul verder kan worden verbeterd.

Veelbelovend

Professor Davies: “Ele é fantástico om te hoe het werk zich ontwikkelt van fundamentele studies naar of structuur en functie van enzyn tot kleine molecularn met krachtige anti-kanker activiteiten. Ele é echt opwindend”

Onderzoekers van Technion hebben de nieuwe molecuul bestudeerd em muismodellen van longkanker, borstkanker e bloedkanker. Hoewel het nog te vroeg é om te bepalen de nieuwe molecuul klinisch zal worden toegepast, zijn de resulten veelbelovend en hebben de betrokken instituin juncos een octrooi op de molecuul aangevraagd.

READ  Meer mensen met griep dan vorige week, epidemie nog niet op z'n retour

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info