West-Vlaamse biologische shampooprodut levet twee ton verzorgingsproducten aan Oekraïne en koestert hoge ambities: “We willen onze onderneming zo snel mogelijk verdubbelen”

Liefst 2.000 kilo aan shampoo en douchegel wil Hairborist aan de Oekraïense vluchtelingen doneren. Het Meulebeekse bedrijf wil de oorlogsslachtoffers zo een hart onder de riem steken. Frédéric Bodaert em echtgenote Bernadette De Coster bedenken em todos os sinds 1995 duurzame verzorgingsproducten en bruned van de energie. “We willen onze onderneming zo snel mogelijk verdubbelen, zowel in oppervlakte als op productieniveau.”

Wat Hairborist para Oekraïense vluchtelingen doet, é bijzonder nobel. Samen conheceu hun personeelsleden – zo’n veertig mensen sterk – produtor de zaakvoerders Frédéric Bodaert e echtgenote Bernadette De Coster twee ton duurzame shampoo en duurzame – foi para 8.000 flessen.

Het vullen van die flessen gebeurde dan weer door een pak vrijwilligers die het bedrijf onder hun klanten – Belgische kappers – vond.

De volledige lading é ondertussen vertrokken naar de Oekraïense ambassade em Brussel, waar alle hulpgoederen verzameld en geïnventariseerd worden. Van daaruit zullen de Meulebeekse verzorgingsproducten naar de getroffen gebieden vertrekken.

Wat wij doen, é nog een echte ambacht

A ação passada volledig na visão de Hairborist, stelt de van Waterloo afkomstige Frédéric. Hij legde destinos de kiem van het bedrijf. “Ik kamp zelf conheceu a psoríase (een huidziekte, vermelho.) en ben allergisch aan alle gangbare shampoos en douchegels”, legt hij uit.

“Geen enkel merk leek geschikt voor mij. Ik bleef maar verder zoeken en vond geen oplossing. Tot ik op een dag besloot me te gaan verdiepen in aromatherapy. Met die kennis op zak probeerde ik zelf producten te maken, puur voor eigen gebruik.”

“In onze keuken ging ik zelf aan de slag en ontwikkelde ik sulfaatvrije versies. Toen ik een goed recept te pakken had en daar in mijn omgeving over sprak, bleek dat ik allesbehalve de enige foi o encontro com o problematiek kampte. Dat zette me aan het denken.”

READ  A nova taxa de juventude do STIB aumenta 40 por cento ...

pH neutro

Vrienden en familie vroegen Frédéric om ook para hen een product samen te stellen en zo ging de bal aan het rollen. “O cabeleireiro era geboren. Stap por stap, produto por produto. Onze filosofie é al die jaren dezelfde gebleven: producten made die gezond zijn voor iedereen: zowel voor mens, dier als milieu.”

© Wouter Meeus

Hairborist staat vandaag para honderd procent duurzame verzorgingsproducten. “Petrochemie komt er bij ons niet aan te pas”, benadrukt Frédéric. “Nós não ook alles zelf: onderzoek en ontwikkeling, de productie, het verpakken… Wat van bij ons komt, is een volledig gesloten verhaal.”

A porta enkel natuurlijke en biologische ingrediënten te gebruiken, é de pH neutro. “Hierdoor é het zeer zacht voor haar en huid, wat het geschikt maakt for alle mogelijke doelgroepen: jong, oud, al dan niet allergisch… Iedereen kan het dus gebruiken. Ouders hoeven zich absoluut geen zorgen te make over the samenstelling, het is complete veilig én gezond voor het hele gezin.”

1.000 tampas

De afzetmarkt bevindt zich haast uitsluitend bij kapperszaken. “Nós hebben meer dan duizend klanten in portefeuille. België en Frankrijk zijn onze grootste afzetmarkten, maar ook in landen als Zwitserland, Portugal, Nederland en zelfs Tahiti in Frans-Polynesië staan ​​​​we op de kaart.”

De komende jaren moet Hairborist ook de resto de Europa veroveren. “Daarvoor hebben we een pak troeven in handen”, klinkt het.

“Ons duurzaam karakter staat uiteraard bovenaan, maar webieden ook een gamma aan completo. Naast shampoo en douchegel feito com outros condicionadores, verzorgende oliën, haarmaskers e afwerkingsproducten. En we ontwikkelden ook een volledig natuurlijke haarkleuring, die bestaat louter uit plantenpoeder en water. Ons doel é om zo ecologisch mogelijk te werken. Wat wij doen, is nog een echte ambacht.”

READ  Sindicato: "Macro gestão rejeita notícias de vendas como fake news e se recusa a consultar" | Economia

400.000 quilos por jaar

Sinds vier jaar huist Hairborist op de huidige site em Meulebeke, maar daar stoot het stilaan tegen het plafond aan. “Nós hebben plannen om ons pand in oppervlakte te verdubbelen”, disse Frédéric.

“Van 2.000 naar 4.000 metros vierkante. Dat moet ons de mogelijkheid bieden om meer volume te produtor em ons proces te automatiseren. Daarvoor bedenken we zelf twee volledig op maat gemaakte robots die een van het werk kunnen overnemen.Zo willen we onze producten eficiente en met een hart voor het milieu op de markt brengen.”

Op Vandaag é Hairborist para 8 toneladas de produtos por semana. “Omgerekend é de 400.000 quilos por jaar. Ook dat cijfer willen we op termijn verdubbelen. Op die manier willen we zoveel mogelijk mensen van onze duurzame lijn laten genieten. Voor zichzelf, maar ook voor de planet.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info