Werkt de angstknop nog wel bijeen volgende “golf”?

Samenvatting van het artikel

Een aankomende golf ziet er heel anders uit als je op het strand ligt of op een hoge duintop staat. En dan werkt de angstknop ook verschillend. Opere o punt zal het najaar van 2022 toch anders zijn dan die van 2021 en 2020.

Leia o artigo de volta: Werkt de angstknop nog wel bijeen volgende “golf”?

Leestijd: 5 minuto

Fascinerende tegenstellingen

Om me race te informaren volg ik op Twitter rondom Covid-19 mensen met zeer uiteenlopende opvattingen. Ele é fascinante om daarbij vast te stellen hoe tegengesteld – ook onder medici en professoren – de opvattingen zijn.

Dat foi mais ou menos opvalend rondom de toelating van Covid-vaccinaties para kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar in de VS. De Medicus Dr. Leana Wen, deu o seu schrijft para o The Washington Post, meldde in die krant daar dolblij over te zijnomdat ze “eindelijk haar kinderen de bescherming kon bieden waar ze wanhopig naar op zoek was” (een letterlijk citaat).

Você pode ver em VS doktoren tegen die volledig aan de outro kant van het spectrum staan. Die heel kritisch zijn sobre het toelatingsproces van dit vaccin for jonge kinderen en aangeven dat de onderzoekcijfers ervan erder tot de conclusie zouden moeten leiden dat je het niét zou moeten doen. Deze (em inglês) arts legt dat uit:

Na Holanda é de regering, onde leiding van Minister Lauterbach, volgens dagblad Die Welt plannen aan het voorbereiden om tussen oktober en Pasen overal mondkapjes verplicht te laten zijn.

Deze Amerikaanse IC-kinderarts kreeg onlangs een baby, die vanaf ongeveer zijn geboorte vrijwel overal een mondneusmasker draagt. En dit is de buggy die hij heeft gemaakt om zijn kind tegen Covid te beschermen, uitgerust met een speciaal HEPA-filter.

Ele é fascinante como um tegengesteld opvattingen zijn tussen de verschillende profissionais. En als je de reacties ziet onder dit soort berichten dan zie je dat onder de bevolking die tegenstellingen nog groter en heftiger zijn. Daarbij é invloed van degenen, o veel in de media zijn e op belangrijke politieke posten zitten, groot. Er zijn veel meer Duitsers die op dit moment mondneusmaskers dragen dan in Nederland, met dank aan Minister Lauterbach. En er zijn grote vershillen in opvattingen tussen bewoners van Californië en Florida over het gevaar van Covid-19 en de bestrijdingsaanpak.

READ  Encontre o câncer de mama novamente no Soest de 20 de outubro

Iedereen die denkt dat mensen met sterk tegengestelde standpunten omgeturnd kunnen worden door onderzoeken, studies of ervaringen, die vergist zich. Iedereen die roept dat er toch onmiskenbare objectieve zijn over de ernst van Covid-19, de onmvang van LongCovid e de veiligheid of het gevaar van vacinaties, vergist zich.

Ele é verboluffend hoe vaak er geschermd wordt met “Science”/“Wetenschap”, terwijl de ratio compleet wordt overheerst door emotie.

En hoe daarbij data steeds minder blijken te zeggen, omdat bij de verzameling en presentatie ervan, de emotie die men heefft of ermee wil opwekken, een grote rol speelt.

Wat é een “golfe”

Todos os campos de “golf” daardoor e de embarque são necessários, o sterk verschilt naar gelang jeigen positie met betrekking tot angst por or een besmetting with Covid-19.

Zo é a palavra que vem em Nederland de verspreiding van het virus lijkt toe te nemen. Mais vírusdeeltjes in the rioolwater, mais testes positivos de GGD. Veja em diversos outros países é dit verschijnsel vastgesteld, hetgeen lijkt samen te hangen met een nieuwe Omicron-mutação.

Portugal (een land met het hoogste percent gevaccineerden) é ons sinds begin mei voorgegaan. Maar sinds uma semana é daar weer een daling ingezet. Iets wat ook al weer in Zuid-Afrika het geval is, waar het zelfs winter is.

Além disso, você também pode usar o ziekenhuis-/IC-opnames kijkt em terras versáteis com infecções recentes de infecções, dan zien we daar geen verontrusttende ontwikkelingen.

Kortom: ja, het lijkt erop dat in Nederland een stijging is van de verspreiding van het antal infecções met Covid-19 maar dat zal in de zomer niet tot een grote toename van patiënten in de ziekenhuizen’s ople de IC

READ  Coutinho, ex-chefe do RIVM: A lenta campanha de promoção é 'incompreensível ...

Dat staat los van een veel groter problem dat zich aandient en lijkt op datgene wat zich sinds eind abril op Schiphol afspeelt. Er zijn met name te weinig beveiligers actef om de handbagage te controlren, zodat de rijen daarvoor soms astronomische vormen aannemen. En dat wordt dan met name toegeschreven aan de grote reislust van Nederlanders, terwijl het vrijwel alleen komt door de beschikbare mankracht. (En die is mede gevolg van het beleid dat men tijdens Corona de mensen niet heeft kunnen/willen doorbetalen).

En zeker omdat we op het terrein van de capaciteit van de zorg en op de IC’s in het kader van de planning op middellange termijn niets doenzou het mij niet verbazen als er nog voor het eind van het jaar, of dat nu door Covid-19, influenza of een ander virus komt, forse tekorten aan capaciteit ontstaan ​​​​in de ziekenhuizen.

Het gaat daarbij, om de beeldspraak van “golven” door te zetten, niet zozeer om de hoogte van de golf, maar om de hoogte van de zeewering, die bepaalt of die golf schade aanbrengt of niet.

En als je op het strand ligt ziet een golf er veel angstaanjagender uit dan als je op een hoge duintop staat.

Werkt de angstknop nog?

Em afgelopen twee jaar hebben nós kunnen zien hoe een groot deel van de bevolking de overheid steunde bij het nemen van maatregelen, die twee jaar daarvoor nog ondenkbaar waren. Een avondklok, een lockdown, het sluiten van scholen. En dat kwam vooral omdat meerderheden bang waren voor het virus en dachten dat die maatregelen het risico om besmet te raken sterk verminderde.

Men liet zich vacinaren com vacinas, mas não com todos os nodige for op op de markt waren gekomen, você terá que dar-se bem com a introdução de nieuwe medicijnen werden toegepast. Men vond dat risico, para zover men dat besefte, kleiner dan het risico om besmet te raken en daar langdurig de negatieve effecten van te ervaren of meer.

Maar als in het najaar de druk op de zorg fors toeneemt (en dat is altijd het geval bij de naderende winter) é het de grote vraag in hoeverre die angstknop nog werkt om landelijke maatregelen in te voeren mefend weken .

READ  Pesquisa: avanço na separação molecular

We hebben allemaal Covid-19 doorgemaakt en/of kennen mensen om ons heen, die dat hebben ervaren. Vaak conheceu (zeer) beperkte sintoma. Nós zijn ons ook steeds meer bewust van het feit dat, ook als je geboosterd bent, je nog steeds besmet kunt raken. En dat de bescherming korter en minder é als de vierde, vijfde of zesde vaccinatie wordt toegediend.

Er sijpelen ook steeds meer berichten in de tradicional media door, die een meer genuanceerd beeld geven van Covid als ziekte en de vaccins als veilige reddding. Dus er zullen minder mensen nog aangesproken kunnen worden op het angst-element.

Sim, ele é zeker dat onze suspeitos usuais em het najaar weer komen opdraven (denk aan Bonten e Osterhaus e outros OMT-leden) om op het aanstormend gevaar te wijzen. En er zal ook weer druk komen vanuit delen van de bevolking om maatregelen te nemen.

Maar ik vraag me af de dit echt nog wel zal gaan werken en we gedwee nieuwe algemene maatregelen zullen ondergaan. Zoals 1,5 metros de ré, mondkapjes binnen, etc. Laat staan ​​​​dat we gedwee de beperkingen zullen accepteren in ons reis-, winkel en ontspanningsgedrag.

Quer ver os diversos setores do planejamento da VWS e de sua própria versão, o que significa que você quer saber mais sobre nós também.

Quer também o druk op de zorg groot wordt in het najaar zal er, veel meer dan de afgelopen twee jaar, naar de regering worden gewezen, die heeft nagelaten om de capaciteit van de zorg te verhogen of goede.

En dat zal tot een extra vertrouwenscrisis leiden, in een tijd waarin dat vertrouwen toch al wordt ondergraven door het beeld dat men van de overheid heeft rondom het oplossen van een steeds langer rijtje on maat problemschen in.

Een extra vertrouwenscrisis, die in marart 2023 tot een samenstelling van de Eerste Kamer zal kunnen leiden, die de slagkracht van het bestuur greenr zal doen afnemen, with alle gevolgen van dien.

Steun onze site conheceu af en toe een (kleine) donatie. Clique dan hier. Dank você bem.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info