Wereldwijd daling in beschikbare middelen voor tbc-bestrijding

Voor de 40ste keer é vandaag Wereld Tuberculose (tbc) dag herdacht. Het doel van deze herdenking is om het bewustzijn te verhogen met betrekking tot tbc en de successen geboekt bij het voorkomen en behandelen van deze ziekte, tambémok de uitdagingen die gepaard gaan met deze ziekte kente bena Het thema voor dit jaar é: ‘Invest to End TB. Salvar vidas, conheceu outras palavras ‘Investeer in tbc-bestrijding en redt daarmee levens.

Tuberculose é nog steeds een gezondheidsprobleem naar schatting 10 miljoen pacientes em 2020 waarvan slechts 5.8miljoen ontdekt em gerapporteerd waren,een daling van 18 procent toanege com 2019.

Tuberculose é een infectieziekte die voornamelijk de longen aantast en wordt overgedragen via de luchtwegen. Op 24 mar 1882 heeft de wetenschapper Robert Koch de bacterie ontdekt, die veranwoordelijk é para confirmar. Door deze mijlpaal foi mogelijk om geneesmiddelen voor deze ziekte te ontwikkelen. 140 jaren na deze ontdekking vormt tbc nog steeds een ernstige bedreiging voor de wereldgezondheid, voornamelijk in ontwikkelingslanden.

Porta de COVID-19-pandemie e de melhoramento de infecção por infecção, nós também podemos usar o recurso de verificação em que o veículo é essencial para o teste de identificação. Van het geschatte aantal tbc-patiënten zijn maar 58 procent gerado em strategische doelen para ele ser indigen van de tbc-epidemie komen em gedrang.

Em 2020 aumentou 1,3 milhões de mensen de hiv-negatieven en nog eens 214.000 de hiv-positieven wereldwijd. Dit wordt onder andere toegeschreven aan verminderde toegang tot diagnostics en behandeling.

Wereldwijd is er geconstateerd dat er daling is in de beschikbare middelen voor de tbc-bestrijding. Dit terwijl het streven erop gericht is om meer fondsen beschikbaar te stellen. O Programa Nacional de Tuberculose (NTP) no Suriname teve 93 anos de tuberculose registrados em 2021. Ele está chegando a 16% do número de casos (110 meses em 2020 e em 2019 em 139).

READ  Een vaccindosis adequada para mensen onde de 21 jaar, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie

A porcentagem de sucesso em 2020 é de 74% e 15% acima. 10 procent van de gevallen zijn perdidos no seguimento (hebben zich onttrokken aan de zorg en er kon geen contact met ze opgenomen worden). Ele já foi alcançado em 2019 com 78 anos de sucesso e em 2018 com 87 anos.

Em seguida, nós dus minder gevallen registreren wat het zou kunnen zijn van het massaal implementeren van hoesthygiëne maatregelen, moeten we er ook rekening mee houden dat er sprake kan zijn van onderz lenz orglenge atz zijn om tbc te overwegen.

A NTP sonda middels bijscholing das partes interessadas relevantes, e é capaz de alavancar uma vantagem de tbc. Verder wordt gewerkt aan het vergroten van het bewustzijn van tbc onder zowel de gezondheidswerkers als het algemene publiek. Het NTP zal zich verder sterk maken om tuberculose vroegtijdig te ontdekken bij voornamelijk hoge risicogroepen en ervoor te zorgen dat behaalde percent sucesvol behandelde patiënten greenr verbetert.

De gemeenschap wordt nogmaals opgeroepen de infectiepreventiemaatregelen in acht te nemen, welke noodzakelijk zijn para reduzir a transmissão de zowel tuberculose als COVID-19. Bij het hoesten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een papieren tissue welke mond en neus bedekt. Na het hoesten de tissue in een gesloten ton wegzetten. Daarna de handen wassen met water en zeep of eventueel gebruik maken van een desinfecterend middel. Indien geen tissue bij de hand hosten in de elleboog plooi.

De gemeenschap wordt eraan herinnerd dat tuberculose nog steeds een dreiging vormt voor de gemeenschap en daarom bij klachten van hoesten langer dan twee tot drie weken, eventueel gepaard gepaard gaand met dentz verken magten koerings, en Maak telefonisch contato com uw huisarts zodat de juiste instrues gegeven kunnen worden.

READ  OMS waarschuwt para meer gevallen van apenpokken

Aan de dienstverleners willen we herinneren om nog steeds tuberculose te overwegen bij bovengenoemde klachten. Alleen wanneer we intensief naar tuberculosegevallen uitkijken, zullen we in staat zijn om ze vroegtijdig te detecteren en de transmissie te stoppen.

Op de beleidsmakers wordt een beroep gedaan om tbc als prioriteit te beschouwen en de nodige financiële middelen beschikbaar te stellen voor een adequado tbc-bestrijding. Zonder duurzame financiering van de tbc-bestrijding zullen nós de doelen zoals gesteld em de END TB-strategie não halen en de beoogde levens niet redden.

Heb je verschijnselen die verdacht zijn voor tbc, zoals hosten langer dan twee weken en/of koorts, vermagering en nachtzweten, maak telefonisch contact via je huisarts of het Nationaal Tuberculose Program # Kruru aisla de la Roken.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info