Wereldbank: “Prijzen basedproducten blijven hoog tot eind 2024” | Instagram VTM NIEUWS

De prijs van basedproducten zoals energie en voedsel zijn door of oorlog in Oekraïne sterk gestegen. Volgens de Wereldbank zullen ze nog enkele jaren hoog blijven, waarschijnlijk tot eind 2024.

“De oorlog heeft een schok veroorzaakt en de handel, productie en consumptie wereldwijd aangetast”, luidt het dinsdag in een rapport. Zo steeg de prijs van een antal voedingsproducten zoals tarwe en zonnebloemolie, waarvan Rusland e Oekraïne heel belangrijke produztenn zijn op weldschaal, aan het hoogste tempo sinds 2008.

“Spook van stagflatie”

Globaal gaat het om de grootste prijsschok sinds die periode. Die schok não é nenhuma porta de extra handelsbeperkingen die werden ingevoerd. krimps.

De Wereldbank verwacht dat de energieprijzen dit jaar nog 50 procent hoger zullen liggen dan vorig jaar, toen ze al bijna verdubbelden, alvorens wat te dalen in 2023 en 2024. meer kopen wegens de inval in Oekraïne. Samen conheceu a empresa de olieconcerns também Shell en BP uit Rusland zorgt dit for minder investeringen in the oliesector van het land, waardoor het land minder goed in staat is olie op te pompen en de beschikbare olie schaars blijft.

Dure olie

Onderzoekers van de Wereldbank schatten daarnaast in dat landen van oliekartel OPEP moeite hebben om meer olie op te pompen. Het verbond verhoogt ondanks de explosieve prijsstijgingen de dagelijkse productie maar mondjesmaat. Verlagingen van acccijnzen of belastingen op armstoffen helpen op de Langere termijn ook niet. Naast het feit dat zo’n generieke maatregel de allerarmsten mogelijk minder help dan huishoudens met hogere huishoudens, dreigen ze volgens de Wereldbank de vraag naar benzine en diesel alleen maar aan te jagen.

READ  Aberto | Nederland, het minimumloon moet sneller omhoog

Er é bem-vindo kans dat bloqueios pesados ​​na China de prijsstijging para olie dempen. Hernieuwde maatregelen tegen het coronavirus ontregelen in Grote Chinese Steden Het openbare level Grondig. Dat kan uiteindelijk ook de industrie raken en daarmee de vraag naar olie.

Landbouwproducten en metal

De prijzen van niet-energetische producten, zoals landbouwproducten en metal, zouden in 2022 met 20 procent stijgen, alvorens licht te dalen. “Maar daarmee blijven ze wel ruim boven het prijsgemiddelde van de vijf jongste jaren en, in geval van een Lange orlog of nieuwe sancties tegen Rusland, zouden de prijzen nog hoger kunnen worderwa word ofen volati.”

Aan de hoge prijzen hangt ook een menselijke kostprijs, want het beperkt de strijd tegen de armoede. Earder verlaagde het IMF al de groeiverwachtingen Voor dit en volgend jaar, também gevolg van de oorlog in Oekraïne en de impact van die oorlog op energie- en voedselprijzen.

FMI: “Oorlog in Oekraïne en inflatie brengen wereldwijd herstel in gevaar”

Worden huizen nu goedkoper? Qual é o momento certo para o investidor? Especialistas deram antword (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info