Wazig zicht, tranende ogen de dubbelzien? Daarom hebben vrouwen tijdens en na hun zwangerschap vaak last van oogklachten | Nina

Van ochtendmisselijkheid tot pijnlijke krampen, gevoelige borsten of een blaas die om de vijf minuto opspeelt: zwangere mensen hebben last van heel wat kwaaltjes. Er zijn zelfs toekomstige die minder da mamãe goed kunnen zien. Een especialista legt uit hoe dat komt, en belangrijker: wat je eraan kunt doen. “Het zicht herstelt zich bij de ene personsoon sneller dan bij de andere.”
Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, tot het zicht aan toe. Slechter zien of oogklachten komen dan ook veel voor bij zwangere mensen. O problema é o de bevalling niet plotsklaps weg, en kunnen enkele weken aanhouden. Het kan zijn dat je lenzen een tijd lang niet meer fijn zitten, of dat of opticien geen oogmeting wil doen omdat je zicht nog kan veranderen.

“Milde oogklachten waarmee je te maken kunt krijgen zijn bijvoorbeeld droge, geirriteerde of juist tranende ogen, doordat de hoeveelheid en samenstelling van je traanvocht verandert. Você também pode entrar em contato com o draagt, você pode fazer o último zijn”, disse Petra de Wal van het Oogfonds, e também Nederlandse stichting die oogonderzoek financiert. “Je lenzen tijdelijk minder dragen of overstappen op je bril zijn dan fijne oplossingen.”

Wazig zicht

Ook wazig zicht de dubbelzien zijn veelvoorkomende klachten die in de zwangerschap kunnen ontstaan. “Bloedarmoede kan hiervan een oorzaak zijn, wat natuurlijk een bekende zwangerschapskwaal is. De juiste medicatie of voeding helpt deze klachten te verminderen”, aldus De Wal. “Ook vocht vasthouden en een hoge bloeddruk kunnen de boosdoener zijn van wazig zien. Vaak zie je dan ook vlekken. Você pode ler todos os een zwelling van het hoornvlies: córnea-oedeem. Naast wazig zicht kan dit ook irritatie van het oog veroorzaken”, licht ze toe.

READ  Os fungos fogem do sistema imunológico da planta, atacando o microbioma

Também oogklachten tijdens de zwangerschap ontstaan, komt dat porta veranderingen em hormoonspiegel e em bloedcirculatie. “De hoeveelheid bloed in het lichaam stijgt, en daardoor verandert de bloeddruk. Dat heeft allemaal invloed op je zicht”, zegt De Wal. “Na de bevalling herstelt je hormoon- en bloedspiegel zich. Het hangt heel erg af van de aard van de klachten, maar vaak zal het zicht aan het einde van de kraamtijd weer de oude zijn. Het zicht herstelt dus bij de ene persoon sneller dan bij de andere.”


Citar

Zwangerschapsvergiftiging kan ernstige oogklachten veroorzaken, zoals een bloeding in het oog de loslateend netvlies.

Petra de Wal

Redes latentes

Wie tijdens de zwangerschap te maken heeft gehad met pre-eclampsie, ook wel bekend als zwangerschapsvergiftiging, kan over het algemeen rekenen op een langer herstel van het zicht en oogklachten. De Wal: “Mensen conheceu pré-eclâmpsia zien vaak lichtflitsen de zijn lichtschuw en zien slechter. Zwangerschapsvergiftiging kan ernstige oogklachten veroorzaken, zoals een bloeding in het oog de loslateend netvlies. Dit zijn zeldzame, maar ernstige complicações waarvoor behandeling en begeleiding door een oogarts noodzakelijk is.”

Naar de huisarts

Zijn je droge, geïrriteerde, tranende ogen een aantal weken na de bevalling nog steeds niet over? De blijft je zicht slechter dan voordat je zwanger era? “Dan is het verstandig om via de huisarts, vanwege vergoeding door je verzekeraar, een afspraak te maken bij de optometrist. Deze zal je ogen uitvoerig screenen en waar nodig een verwijzing geven for oogarts”, aldus De Wal.

Veja:

“Permanent blootstaan ​​​​aan prikkels en streven naar perfectie in de opvoeding van de kinderen, dat eist zijn tol”: pedagoge pleit voor ‘lui’ ouderschap (+)

Van een kinderwenscoach tot stroomstootjes tegen de pijn: 5 novas tendências. “Een navelstreng ‘uitkloppen’ heeft zoveel voordelen” (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info