wat zijn de outro fator de risco para mannen en vrouwen?

Dat kanker meer voorkomt op oudere leeftijd en bepaalde vaker mensen treffen die rocken, veel álcool drinked, weinig bewegen of een hoog BMI hebben, wordt steeds meer duidelijk door wetenschappelijk onderzoek.

Met behulp van nieuwe onderzoeksdata kunnen patiënten of specifieke bevolkingsgroepen meer gericht worden gescreend op allerlei vormen van kanker. De genezingskans é veel hoger bijeen vroege diagnostic van de ziekte. Daarnaast é preventieve interventie mogelijk door de zorgverlener, bijvoorbeeld door het diet aan te passen of een trainingschema op te zetten samen met de patiënt.

Een nieuwe grote studie uitgevoerd door de Sociedade Americana do Câncer (ACS) heft gezondheidsdata uit twee cohortstudies geanalyseerd. Em dez lopende onderzoeken zijn de leefgewoonten de 430.000 Amerikanen jarenlang bestudeerd en worden deelnemers op verschillende momenten medisch getest. De bevindingen zijn gepubliceerd in het vakblad Câncer.

Ouderdom en rocken
Er komen een aantal interessante conclui uit het nieuwe onderzoek. Ouderdom en rocken zijn de twee belangrijkste para kankers. Daarnaast zijn er nog een aantal andere risicofactoren, die bij mannen en vrouwen vershillen. Zo kunnen genetische aanleg, een teveel aan lichaamsvet, alcoolgebruik e outros redenen ook een rol spelen bij het ontstaan ​​van de ziekte.

“Nós fizemos um ajuste de tela para o kankersoorten específico da base do fator de risco para o kankertype betreffende”, zegt dr. Alpa Patel, toponderzoeker bevolkingswetenschappen bij de Sociedade Americana do Câncer en hoofdauteur van de studie.

Tela eficaz
“Nós zijn druk bezig om subgroepen aan te wijzen in de populatie, die baat kunnen hebben bijeen verbeterde kankerscreening en preventiemethodes. De uitkomsten van ons onderzoek tonen aan dat we op de goede weg zijn”, disse Dr. Patel.

READ  Traga a primavera: a febre do feno e os raios ultravioleta ajudam a combater a corona

Het grote kankeronderzoek bestaat uit twee langlopende ACS-cohortstudies: het Estudo de Prevenção do Câncer-II Coorte de Nutrição en de Estudo de Prevenção do Câncer-3. Het doel van de studie foi om de risicofactoren die de kans op het ontstaan ​​van bepaalde soorten kanker vergroten, te identificeren. Als grenswaardes é gekozen por een kans van 2 procent op kanker binnen een tijdspanne van vijf jaar.

Todos os 430.000 Amerikaanse deelnemers hebben geen medische voorgeschiedenis met kanker en zijn vijf jaar gevolgd. Multivariable Cox-regressiemodellen zijn gebruikt om de gevaarverhoudingen (razões de risco) em te schatten conheceu een betrouwbaarheidsinterval van 95 procent. Met deze gevaarverhoudingen é o mogelijk om het risico absoluto op ziekte per leeftijdsgroep te berekenen.

Rood en verwerkt vlees wordt steeds meer in verb gebracht met kanker. Foto: meteo021

De risicofactoren op een rij
Binnen vijf jaar na de start zijn er 15.226 gevallen van kanker gediagnosticeerd onde deelnemers van de cohortstudies. Het grootste verschil in kans op kanker foi te vinden tussen de groep rokers en niet-rokers. Onder de mannelijke deelnemers werden ook het alcoholgebruik, de hoeveelheid kankergevallen in de familie, rood vlees eten en weinig bewegen geassocieerd met het risico op het ontstaan ​​van kanker.

Bij vrouwen werd er een verb gevonden tussen kanker en het IMC, type 2 diabetes, het weghalen van de baarmoeder (hysterectomie), kinderen krijgen, de hoeveelheid kankergevallen in de familie, te hoge bloeddruk, en westerilisatwe gen.

Bijna alle deelnemers ouder dan 50 jaar e sommige mensen onde de 50 jaar die roken, een genetische aanleg voor kanker of een BMI boven de 25 hebben, bleken meer dan 2 procent kans te hebben op een vorm van kanker bin janen.

READ  Waarom krijgen volwassenen geen HPV-prik (terwijl dat wel nuttig kan zijn)?

Biomarcadores op teste de sangue
“Nós vamos ervoor zorgen dat verschillende soorten kanker erder kunnen worden opgespoord door toekomstige tests. Daarvoor moeten we eerst begrijpen welke mensen of welke bevolkingsgroepen het meeste risico lopen op bepaalde tumoren”, zegt Patel.

“Dit soort data é niet makkelijk te vinden. Ele é niet vrij voorhanden, maar wel enorm belangrijk om effectief the gaan screenen op de verschillende varianten van de ziekte. Nós vamos testá-lo para saber tudo sobre o que fazer, diagnosticar e começar a fazer o teste de comportamento. Op deze manier gaan we vele levens redden.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info