Wat studeerden deze damas reais?

‘Er is geen school voor koningin zijn’, sprak Amalia kort na haar achttiende verjaardag. Dus kest de kroonprinses maar voor een lekker brede studie, Política, Psicologia, Direito e Economia. Inderdaad hebben de koninginnen van nu allemaal een heel verschillende achtergrond. Wat para opleidingen volgden de rainhas van nu en van de toekomst eigenlijk?

Diploma em het koningin-zijn

Nee, geen van alle koningin of kroonprinsessen van nu heeft simpelweg een ‘opleiding tot koningin’ kunnen volgen. Al zullen de senhoras reais die als ‘burgermeisjes’ geboren werden, toch een grotere studievrijheid genoten hebben dan de koninklijke dames die al heel hun leven in de schijnwerpers staan. Quer estudar o quê?

Van economie tot kunstgeschiedenis

Onze huidige vorstin, koningin maxima, werkte bijeen bank toen ze haar prins op het witte paard ontmoeten. Geldzaken waren en zijn nog altijd eengrote interesse de Max. Geen wonder dus dat ze de studie Economie volgde aan de Katholieke Universiteit van Argentinië. Haar Belgische colega, koningin MathildeHeeft een diploma in de Psychologie op zak van de Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve. Kroonprinses Elisabeth heeft net haar eerste jaar geschiedenis en politiek in Oxford erop zitten.

En wat voor een opleiding volgden de Scandi’s? Koningin Margrethe van Denemarken koos para todos os wats. Você estuda a filosofia da universidade de Kopenhagen e a arqueologia pré-histórica da Universidade de Cambridge, mas não pode ser feita por você mesmo que seja por você (toen toekomstig) koningin. Ook studeerde ze een jaar Politicologie em Aarhus, Paris e Londres. Haar opvolger, kroonprinses Mary, é bom een ​​echte studiebol. Ze behaalde zowel een diploma in Bedrijfskunde als in rechten aan de Universiteit van Tasmanië, waarna ze ook nog diploma’s op het gebied van reclame en marketing in de wacht sleepte. Kan altijd handig zijn als boegbeeld van een koninkrijk, nietwaar?

READ  Italiano rente slaat op hol, BCE belegt noodvergadering
Bedrijfsjurist, especialista em marketing e kroonprinses Mary. Nome: BrunoPress

De Zweedse Koningin Silvia heeft dankzij haar opleiding een diplomatiek streepje voor. O volgde een opleiding tot tolk en spreekt vloeiend Duits, Portugees, Frans, Spaans, Engels and Zweeds. Haar dochter, kroonprinses Victoria, koos também voorbereiding op haar koningschap ook voor een pakket raça. Ze studeerde een jaar Frans em Frankrijk, gevolgd door een soort privécursus Zweedse politiek (toch ‘n beetje een speciale koninginnenopleiding). Daarna studeerde ze ook nog Politicologie en Geschiedenis aan Yale, em Verenigde Staten. Burvrouw de Haar Noorse, Koningin Sonja van Noorwegen, heeft ook al een talenknobbel, bewijst haar papiertje van de Universiteit van Oslo met daarop Frans, Engels en Kunstgeschiedenis. Schoondochter kroonprinses Mette-Marit ging terug naar de schoolbanken nadat ze haar kroonprins trouwde, en haalde tien jaar geleden een master in Executive Management.

Frans en een hoop politiek voor kroonprinses Victoria. Nome: BrunoPress

rainha Elizabeth wist vanaf haar tiende dat ze koningin zou worden, en kreeg daarvoor een privé-opleiding (zie je, Amalia, het bestaat wél, maar eenzaam lijkt het ons zeker). Hertogin Camillade koningin-gemalin van de toekomst, studeerde Franse taal en literatuur in Paris, en hertogin Kate studeerde Kunstgeschiedenis aan de Schotse universiteit van St Andrew’s, waar ze prins William leerde kennen.

Kunsthistorica Kate. Nome: BrunoPress

De Spanse koningin letizia studeerde Journalistiek aan de Universiteit van Madrid en plakte er nog een doctoral studie in Mexico aan vasta, waarna ze een sucesvol verslaggeefster en presentatrice werd, totdat ze de koninklijke familie in trouwde. Wat haar dochter, kroonprinses Leonor, kest na haar schooltijd no País de Gales, é nog maar de vraag. Iets met geschiedenis en politiek gokken we zo – wat bij de meeste troonopvolgers toch het dichtst bijeen koninginnenopleiding lijkt te komen.

READ  Aldi vê lucro até 46% devido à pandemia

Bron: Koninklijk Huis, Royal Central, Kungahuset, Olá! | Nome: BrunoPress

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info