Waarom je beleggen volgens Paul D’Hoore kan vergelijken met de koers: “Laat je niet afleiden door mooie verhalen” | De Beurs van Charlotte em Cédric

Em onze podcastreeks ‘De Beurs van Charlotte em Cédric’ beleggen twee jonge mensen elk 10.000 euros. In de vierde aflevering bespreekt het duo hoe de prijs van een aandeel wordt bepaald. Geldexpert Paul D’Hoore geeft bovendien een handige tip over hoe je kan weten of je aandeel het goed doet: “Vergelijk het met wielrennen. De entrevistas en andere verhalen heb je niet nodig, de rituitslagen wel.”

Om te weten of een bedrijf het goed doet op de beurs, moet je volgens D’Hoore geen map bijhouden met krantenknipsels. “Je moet niet alles vanbuiten kennen over de onderneming. Het belangrijkste é dat je precies weet wat je bedrijf doet, en hoe het winst maakt. Die twee dingen moet je moeiteloos kunnen opzeggen.”

Onze geldexpert vergelijkt het graag met een etappe uit het wielrennen: “Neem nu de Tour de France. Daar vindt iedere dag een rit plaats. Er worden tal van artikels geschreven over hoe de wielrenners het hebben gedaan, en hoe het beter kan. Maar het enige wat je echt nodig hebt om te begrijpen wie het goed doet, zijn de rituitslagen. Die vertellen wie er eerste is geworden en wie laatste.”

“Twee belangrijke cijfers”

“Bij beleggen hanteer je hetzelfde principe”, vervolgt D’Hoore. “Je moet niet alle entrevistas com o CEO de alle nieuwsbrieven doornemen, om te weten hoe een bedrijf het doet. Je moet kijken naar de resulttenrekening van een onderneming. Die moet je ook niet volledig analyseren. Je moet vooral twee belangrijke cijfers terugvinden: hoeveel geld een bedrijf heeft binnengehaald (omzet) en hoeveel winsst er is gemaakt.”

READ  De Croo mantém silêncio sobre negociações salariais: "O governo já enfrentou incêndios mais intensos" | O interior

“Als je dan bijvoorbeeld merkt dat er meer geld is binnengekomen dan het voorgaande jaar, en er nog steeds grote verliezen worden geleden, weet je dat er iets niet klopt. Ele verkoopt e immers meer producten, en laat dat niet zien in de winst. Dat é nogal risicovol. Als beginnende belegger é het dan misschien beter om voor een veiligere optie te kiezen.” Hoe dan ook, de boodschap blijft: zorg dat je de base kent van een bedrijf en laat je vooral niet afleiden door mooie verhalen.

Hoe bepaal je de prijs van een aandeel? Beluister de vierde aflevering van de podcast ‘De beurs van Charlotte em Cédric‘. Elke donderdag verschijnt om 12 uur een nieuwe aflevering. Heb je er een gemist? Hier vind je alle afleveringen terug.Heb je na het beluisteren een vraag for Charlotte en Cédric? Dan kan je morrer hier estelar.

Lee ok

Hoe reageren onze jonge beleggers op de renteverhoging van de Centrale Bank? Você quer ETFs? (+)

Paul D’Hoore legt uit wat de renteverhoging voor u betekent: “Lenen wordt duurder, spaarboekjes geven niet meteen meer rendement” (+)

De geldzaken van Celien Deloof (29): “Ik zet elke maand 200 euro opzij voor mijn oude dag” (+)

READ  Exército faz Portugal vacinar campeão do mundo: 'Não escolha político'

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info