Waarom geslachtsziekte gonorroe er mogelijk voor heeft gezorgd dat we een oma hebben

Een opa en oma, het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De mens é een van de weinige soorten waarbij de vrouwen doorleven tot ver na de menopauze. Dat komt waarschijnlijk omdat oma’s nodig waren om de kinderen groot te brengen. Maar wat heeft geslachtsziekte gonorroe daarmee te feito?

Mensenkinderen hebben relatief veel zorg nodig, waar grootmoeder dus fijn een handje bij kan helpen. Dat foi heel lang geleden zeker zo, maar geldt stiekem nog steeds: nós zijn maar wat blij als oma af en toe bijspringt. Je kunt evolutionair echter wel bedénken dat het handig também é vrouwen ouder worden, er moet ook nog een enginee zijn waardoor dat gebeurt. En juist daar hebben onderzoekers van de Universidade da Califórnia onderzoek naar gedaan.

Mutties Genéticos
Mais precies: ze hebben een aantal genetische mutaties gevonden die ouderen beschermen tegen cognitieve achteruitgang en dementie. Em een ​​nieuwe studie, morra dentro Biologia Molecular e Evolução verscheen, foca-se zij op een van deze gemuteerde genen om zijn evolutiespoor te achterhalen: wanneer en waarom verscheen deze mutatie in het menselijk genoom? De bevindingen wijzen uit dat de selectiedruk (het genetische voordeel voor reproductie) de besmettelijke ziekten, zoals gonorroe ertoe heeft geleid dat deze genvariant in de mens ontstond. Zo bleven mensen langer leven en kregen we dus in tegenstelling tot de meeste andere soorten grootouders.

Het genoom van de meeste diersoorten é geoptimalisierd para reprodução, vaak ten koste van de eigen gezondheid en levensverwachting. Doorleven na de menopauze é dan helemaal niet zo vanzelfsprekend, maar het gebeurt wel. Volgens de ‘grootmoederhypothese’ komt dit dus doordat oudere vrouwen een belangrijke rol spelen in the opvoeding van jonge kinderen, die veel meer zorg nodig hebben dan de jongen van andere rede soorten: de mefen time denchongzel j

Chimpanzés
Wetenschappers proberen nu te achterhalen welke genetische kenmerken deze hoge levensverwachting mogelijk maken. Toen ze eerder het genoom van een mens een chimpanzé vergeleken, ontdekten ze dat mensen een unieke versie hebben van het gen para CD33, een receptor in muuncellen. “De mutatie é uma variante ongebruikelijke, die alleen bij mensen voorkomt. Het doel van de evolutie is reproductie. Daar moet deze mutatie een roll in spelen. Mogelijk doordat grootmoeders zo langer leven, die zoals gezegd kunnen helpen met de baby”, vertelt hoofdonderzoeker Ajit Varki, geneeskundeprofessor aan de Faculdade de Medicina da UC San Diegoem gesprek conheceu Scientias.nl.

De padrão CD33-receptor bindt zich aan een type suiker dat siaalzuur heet en waarmee alle menselijke cellen bedekt zijn. Também imuuncel het siaalzuur opmerkt via CD33 herkent het de outro cel als deel van het lichaam en zal hij niet aanvallen. Zo wordt een auto-immuunreactie voorkomen.

Wanneer Siglecs (celoppervlakte-eiwitten die siaalzuur binden) zoals CD33 menselijke siaalzuren detecteren, remmen ze de reactie van de immuuncel, zelfs também die zuren zich op bacteriën bevinden. Bron: Ciências da Saúde da UC San Diego

Alzheimer
O receptor de CD33 é o que tem de vir em immuuncellen em hersenen, microgliacellen genaamd. Daar helpt de receptor om neuro-ontstekingen te voorkomen. De microgliacellen spelen een belangrijke rol bij het opruimen van beschadigde hersencellen en ammyloïde plates (de opeenhoping van eiwitfragmenten) morrem em palavras verbais e gebracht com o tempo de Alzheimer. A porta é ligada a uma placa de celular e placa, onde o receptor CD33 é ativado por uma função microglial muito boa e tem um risco maior de demência.

READ  Telesur e Missão Médica trabalhando juntas para combater COVID-19

Maar daarom é er een nieuwe genvariant ontstaan. Ergens tijdens de evolutie pikten mensen een gemuteerde vorm op van CD33, die zich niet aan de suikers bindt. De gemuteerde receptor reageert niet Langer met de siaalzuren van beschadigde cellen en plates, waardoor de microglia de kans krijgen om ze af te breken. Hogere niveaus van deze CD33-variant bleken juist te beschermen tegen alzheimer.

Seleção natural
Tijdens de zoektocht naar een verklaring para het ontstaan ​​van deze genvariant vonden Varki en zijn collega’s bewijs for een sterke positieve selectie, suggerend dat er iets foi dat gen volue snrentreef eef. Ze ontdekten ook dat deze specifieke versie van CD33 niet aanwezig estava em het genoom van Neanderthalers of Denisovans, evolutionair gezien onze nauwste verwanten.

“Bij de meeste genen die verschillend zijn tussen mensen en chimpanzés hebben Neanderthalers dezelfde versie als mensen, dus het was verrassend dat dit nu niet zo was”, aldus Varki. “Deze bevindingen suggereren dat de wijsheid en zorg van gezonde grootouders een belangrijk evolutionair voordeel foi dat wij wel bezaten e também mensensoorten niet. Het draagt ​​er mogelijk aan bij dat wij overleefden en de Neanderthalers bijvoorbeeld uitstierven.”

Nieuw bewijs grootmoederhypothese
Volgens de onderzoekers alavancam hun studie nieuw bewijs para grootmoederhypothese. Maar toch: de evolutietheorie schrijft para dat voortplanting de belangrijkste drijfveer é para genética selectie em niet cognitieve gezondheid na de vruchtbare levensfase. Dus wat zorgde ervoor dat deze gemuteerde vorm van CD33 toch toch naar bovenkwam?

Een mogelijkheid é dat besmettelijke ziektes, zoals gonorroe, een negatieve invloed hadden op de vruchtbaarheid en zo impact hadden op de menselijke evolutie. Gonorroe-bacteriën bedekken zich met dezelfde suikers também de CD33-receptoren. Dus als een wolf in schaapskleren zijn de bacteriën in staat om de menselijke immuuncellen te laten geloven dat ze geen gevaarlijke indringers zijn van buiten. Terwijl ze dat natuurlijk wel zijn.

READ  Arts en seksuoloog ontwikkelt draadloze erectiemeter

De onderzoekers denken dat de gemuteerde versão de CD33 ontstond também de menselijke aanpassing tegen zulke ‘moleculaire nabootsing’ de gonorréia em outros patógenos. Ze konden bevestigen data een van de mens-specifieke mutaties in staat era om de interactie tussen de bacteriën en CD33 complete the vernietigen, waardoor immuuncellen opnieuw de bacteriën konden aanvallen.

Em eerste en in tweede instantie
De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat mensen na primeira instância de gemuteerde vorm de CD33 geërfd hadden om in de vruchtbare jaren beschermd te zijn tegen gonorroe. Mais tarde é deze genvariant overgenomen door de hersenen vanwege zijn voordelen als het gaat om de bescherming tegen dementie. “Het is heel goed mogelijk dat CD33 een van de vele genen is die is geselecteerd vanwege zijn voordeel in de strijd tegen infectieziekten vroeg in het leven, maar dan in tweede instantie is geselecteerd vanwege zijn voordeel in de strijd tegen infectieziekten vroeg in het leven, maar dan in tweede instantie é geselecteerd vanwegement vanwegede tegen de te et bes anthropologie-en pathologieprofessor Pascal Gagneux, die het onderzoek samen met Varki leidde.

Zo Speelt Gonorroe Compleet toevallig een belangrijke rol in de Evolutie van de Mens. “Het is een denkfout dat de evolutie helemaal logisch is”, legt Varki uit. “Het gebeurt gewoon toevallig. Je hebt de neiging om te denken dat het allemaal een bedoeling heeft, maar dat is niet zo. Ele é completo willekeurig.”

Omstrden
De grootmoederhypothese é niet onomstreden, geeft Varki toe. Er zijn ook studies die de evolutionaire verklaring weerspreken, onde meer omdat de rol van grootvaders onduidelijk is. “Een hulpeloze baby heeft een grootmoeder nodig dus dat vrouwen na de menopauze blijven leven is the verklaren, maar grootvaders zijn veel minder nuttig. Het lijkt er op dat de opa’s mee konden liften op de voortlevende oma’s, maar dat is speculatie”, aldus Varki.

READ  A vacinação com o vírus Corona funciona bem durante o tratamento de tumor sólido

Hij vindt het bijzonder dat gonorroe eerst een gevaar foi em mais tarde voor een evolutionair voordeel zorgde. “In eerste instantie verkleinde gonorroe juist de kans op reproductie. Dus het mais worden gecanceld, maar toen bleek de genmutatie erg nuttig voor de hersenen en bleef hij bestaan.” Het maakt ook duidelijk hoe willekeurig de evolutie verliep en dat het puur toeval is dat wij mensen zijn zoals we zijn.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info