Voorlopig akkoord over fonds van € 5 miljard ter verzachting van brexitgevolgen

Een fundos de € 5 miljard om de gevolgen de het VK te ondervangen é nu een grote stap dichter bij goedkeuring gekomen dankzij het voorlopig to tussen de Raad en het Europees Parlement over za onke ont.

Door dit akkoord kan vóor het einde het jaar worden begonnen met uitbetaling uit de reserve for anpassing toan de brexit.

A reserva é er para todos os estados, conheceu o sotaque da região de Zwaarst getroffen en sector.


Augusto Santos Silva, ministro van Staat em van Buitenlandse Zaken van Portugal, voorzitterschap van de Raad

Ele akkoord zendt het sterke signaal uit dat Europese sector, bedrijven en werknemers die te lijden hebben van de brexit, dringend en tijdig steun zullen krijgen. Wij nemen snel actie om hen te helpen eventuele negatieve en onvoorziene gevolgen te boven te komen.

Augusto Santos Silva, ministro van Staat em van Buitenlandse Zaken van Portugal, voorzitterschap van de Raad

Het fonds é um instrumento especial e especial.

Het zal onder meer worden ingezet om bedrijven te compenseren voor misgelopen omzet, om banen te behouden, vissersgemeenschappen te helpen en douanefaciliten in haves te bouwen.

De belangrijkste voorwaarde para uitkering aan zowel overheidsinstances também particuliere ondernemingen é dat de gemaakte kosten rechtstreeks verbo houden met het opvangen van de negatieve gevolgen van het vertrek van het

De twee wetgevers zijn overeengekomen dat de reserve maatregelen van de lidstaten tussen 1 de janeiro de 2020 e 31 de dezembro de 2023, geheel of gedeeltelijk dekken zal. Dit tijdsbestek houdt rekening conheceu schadebeperkende maatregelen die in de overgangsperiode nodig waren.

Voorfinanciering

De volledige € 5 miljard (em prijzen van 2018) wordt tevoren voorlopig aan de lidstaten toegewezen.

Van het totalbedrag wordt 80% ofthewel € 4 miljard als forfinanciering uitgekeerd: € 1,6 miljard em 2021, € 1,2 miljard em 2022 e en € 1,2 miljard em 2023.

Ele permaneceu em miljard wordt beschikbaar gesteld em 2025. Het zal over de lidstaten worden greeneld naargelang de manier waarop de middelen de voorgaande jaren zijn besteed, tevens rekening houdend met ongebruikte.

Toewijzing

De brexit treft de lidstaten, regio’s en sectoren op uitenlopende wijze.

Daarom zijn de twee wetgevers overeengekomen de middelen toe te wijzen aan de hand van 3 hoofdfactoren:

– de waarde van de in de exclusieve economische zone van het VK gevangen vis
– de omvang van de handel conheceu o VK
– de bevolkingsomvang in maritieme grensregio’s met het VK

No total, € 600 miljoen zal worden toegewezen op base van de eerste factor (visserij), € 4.150 miljard op base van de tweede (handel) e € 250 miljoen op base van de derde (maritieme grensregio’s).

Volgende stappen

De twee instellingen moeten het voorlopige akkoord tussen het Portuguese voorzitterschap de Raad en de onderhandelaars van het Europees Parlement eerst bekrachtigen om vervolgens de verordening te kunnen aannemen.

READ  México, Honduras e Madeira flertam com adoção de Bitcoin

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info