‘Von der Leyen gaf Zelensky valse verwachtingen’

Dit aanbod era um simbolismo vooral?

“Ja, want het is totaal niet realistisch, zelfs niet op lange termijn. Também een ​​land er economisch en politiek niet klaar voor is, breng je jezelf in de problemen. Ik vind dat weel te snel over toetreding spreken. Ik begrijp het wel, het is een reactie op de invasie en een symbolische uitdrukking van steun. Tegelijk vrees ik dat we valse verwachtingen scheppen die we misschien niet gaan kunnen inlossen.”

Sprak Von der Leyen hier voor haar beurt? quero de Raad van regeringsleiders é het er niet mee eens. Denk pode ser reserva do premier De Croo?

“Ele é duidelijk dat veel lidstaten hier niet achter staan. Von der Leyen kan het daarom ook niet beloven. Ze kan Oekraïne aanmoedigen een aanvraag in te dienen, maar ze kan niet garanderen dat die gehonoreerd wordt.”

Aan welk soort critérios moet Oekraïne voldoen om lid te worden?

“Je moet de bestaande EU-wetgeving vertalen in je eigen wetgeving. Het volstaat niet om ze over te nemen. Je moet je politieke system aanpassen en je economie laten rijmen met de regels van de interne markt. Dat kan een decennium of langer duren, als ze er al aan kunnen beginnen na de oorlog. Denk aan outro kandidaat-lidstaten die al jaren in de wachtrij staan. Er está ok geen versnelde procedimento.”

Oekraïne zelf wil zijn dossier al volgende maand indienen. Riskeer je dan geen grote ontgoocheling of zelfs boosheid als het op de lange baan geschoven wordt?

“Ja, dat denk ik bem. Ik denk daarom dat een quatro foi van onze kant om over EU-lidmaatschap te beginnen spreken. Ele pegou van hoe de oorlog eindigt. Ofwel eindigt de oorlog op een militaire patstelling zonder akkoord, waarbij wellicht een deel van Oekraïne bezet blijft door Russische troepen, en zo’n situatie kán je geen EU-lidmaatschap aanbieden. Ofwel eindigt de oorlog também op een onderhandeld akkoord tussen Oekraïne en Rusland. Maar dan bestaat de kans dat Rusland niet alleen een verbod op NAVO-lidmaatschap maar ook op EU-lidmaatschap eist. Oekraïne moet er daarom in onderhandelingen op hameren dat een akkoord op geen enkele manier de bestaande relaties met de EU bemoeilijkt.”

Een mogelijk EU-lidmaatschap zou ook gevolgen hebben para onze collectieve defensie?

“Artikel 42.7 van het EU-verdrag zegt dat, wanneer een EU-lidstaat aangevallen wordt, de outro lidstaten die moeten bijstaan. Isso é um simbolismo de desejo da UE para o início do planejamento de defesa para uma invasão e para o hoofdkwartier militar. Maar de juridische verplichting é er wel. Ze é zelfs scherper geformuleerd dan Artikel 5 van de NAVO, waarin staat dat je als lid ‘elke bijstand moet leveen die je nodig acht’. Het EU-verdrag schrijft voor dat ‘je alle bijstand moet verlenen waartoe je in staat bent’, een redelijk dwingende bijstandsverplichting in geval van een oorlog als deze.”

Von der Leyens belo foi ook een signaal aan Poetin, maar geven we hem zo geen extra munitie?

“Je zou kunnen vrezen dat een belíssimo Oekraïens lidmaatschap voor Poetin een stimulans zou kunnen zijn om te escaleren. Nesta fase, speelt dit minder omdat de oorlog al zo brutalal é en het Russische leger op zijn limieten botst. De volledige verovering van Oekraïne wordt onwaarschijnlijker. Toch está bem no contexto, mas é fino. Als je over beleid nadenkt, moet je je emoties aan de kant schuiven. Wat is er haalbaar en wat niet, moet de vraag zijn. Het was better geweest om de Europese relaties met Oekraïne te verdiepen via het bestaande associatieakkoord met Kiev, dat belangrijk is voor hun economische leefbaarheid. Nós mogen dat niet in het gedrang brengen door plots te ver te willen springen.”

READ  Putin apelou aos concorrentes estrangeiros para não "linha vermelha".

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info