Volledig uitkleden en veel geweld: Oekraïense vluchtelingen getuigen over mensonterende behandeling in Russische kampen

É hij de zij een gevaar voor Rusland? Isso é de vraag die de Russische soldten in filtrateekampen zich bij elke vluchteling stellen. Naar die kampen – vaak gevestigd in scholen of culturele centra – worden Oekraïners vanuit fel belegerde regio’s als het oostelijke Donetsk gebracht nadat ze geëvacueerd werden en voor ze in Rusland in veiled worden ge. Om Rusland binnen te mogen, worden ze daar door Russische soldaten onderzocht op eventuele linken met nationalistische Oekraïense organizações de terreurgroepen.

Na filtragem de palavras de vluchtelingen gefotografeerd em ondervraagd, worden hun vingerafdrukken genoman em wordt hun gsm Grondig onderzocht. Mannen moeten zich er tot aan hun ondergoed uitkleden, omdat de Russen willen zien of ze tatoeages of verwondingen hebben die zouden kunnen weggeven dat ze een verleden hebben hij hetep leger of aanchegroering national Allemaal krijgen ze de vraag of ze iemand kennen bij het Oekraïense leger.

LEI OK. Russen zitten al in centrum van Severodonetsk, maar de regio écht innemen, vraagt ​​​​om de “meest gecompliceerde operatie denkbaar”

Helemaal naakt

Een van de vluchtelingen die dat hele process doorgemaakt heeft e erover getuigt in O guardião, é Olena uit Marioepol. Zij vertelt er hoe ze al drie weken op de vloer geslapen en honger geleden had toen het eindelijk haar beurt was om ondervraagd te worden. De Russische officier beval haar om haar blusa uit te doen voor de finale inspectie. En waarom? “Blauwe plekken op je schouders kunnen betekenen dat je een scherpschutter dobrado, zei hij. Ik heb hem gezegd dat ik 60 jaar palavra em augustus en ik dat dus niet kon zijn. Maar ik mais het toch feito. Ik heb mijn bril toch niet aan, doe je blusa maar uitzei hij.”

Bakhmut, Donetsk.

Bakhmut, Donetsk. © AFP

De vrouw vertrouwde de journalisten ook toe hoe ze maar éen keer per dag eten kreeg en vanaf een bepaald moment zelfs helemaal niet meer, toen de Russen de kantine sloten. Slappen mais op de grond gebeuren. Ele é maar een van de vele voorbeelden van de mensonterende behandeling die veel Oekraïners er te beurt valt. Olena vertelt ook hoe ze een man in elkaar geslagen zag worden omdat hijeen sleutelhanger conheceu de Oekraïense vlag erop. Vier bewakers sloegen hem com wapenstokken en schopten hem tegen het hoofd, waarna ze hem em de vrieskou gooiden zonder jas.

LEI OK. Poetin wil Amerikanen raken waar het pijn doet en grijpt terug naar tactiek uit de Koude Oorlog

Processos de Moeilijk

Wie het process in zo’n filtratiekamp moet doorlopen, heeft doorgaans twee mogelijke uitkomsten: ofwel slaag je en mag je verder, ofwel word je opgepakt om verder verhoord te worden. Voor Maksim e Julia, ou geëvacueerd uit Marioepol, duurde het een maand. “Je gaat binnen en vraagt ​​​​een nummertje”, zegt Maskim. “Wij hadden número 347. Maar het wachten tot het aan ons era duurde enorm lang.”

Na een maand zeiden ze dat ze bijna porta de insulinevoorraad van diabeticus Maksim heen zaten, en toen kregen ze voorang. Dat ging vlot, maar ze vertellen wel hoe ze een man in uniform van het Oekraïense leger op zijn knieën ze verhoord zagen worden, com zijn handen vastagebonden achter zijn tapete. Veja outros de vluchtelingen klagen bij O guardião sobre o procedimento de veel te lange. Al zijn er uitzonderingen. Bij Igor e Valentina uit Marioepol, allebei 29 jaar, ging het bijzonder snel. “Het feit dat mijn vrouw negen maanden zwanger era en we zo snel mogelijk naar een ziekenhuis moesten, zal wel geholpen hebben.”

READ  Contagem regressiva para 2022: O Ano Novo já começou nesses lugares | Notícias

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info