Vogelgriep heerst nog altijd: Juna, Kwekkie e Gerrit uit voorzorg naar binnen

É een uitbraak van het besmettelijke vogelgriep op de Matjedor em Wervershoof. Bewoner Martijn Pennekamp ontdekte afgelopen week een dode enkele besmette ganzen in de sloot for zijn huis. De dieren zijn opgehaald door of Dierenambulance en gedood bij de Bonte Piet in Midwoud. Tegelijkertijd vreest hij para o lote de zijn Streicher eenden Juna, Kwekkie e Gerrit.

Martijn houdt zijn eenden uit voorzorg in een hok – NH Nieuws

Fim de semana Afgelopen zag Martijn Pennekamp – bewoner aan de Matjedor – een dode gans in de sloot drijven. “Dat leek me niet fijn, omdat onze eenden daar ook zwemmen. Dus heb ik hem op de kant gelegd. Toen zag ik twee andere ganzen raar bewegen met hun hoofd. Ik kon ook zo naar ze per zewogen.”

Een klein onderzoek op Google bracht al snel ofpheldering: vogelgriep. “Daar schrok ik wel een beetje van, want het is een vrij dodelijke ziekte. Em delen van Nederland worden hele stallen ontruimd als er vogelgriep wordt ontdekt. ​​Ik was vooral bang dat onze eenden zouden worden besmet.”

Juna, Kwekkie e Gerrit

Wants een maand of twee heeft de familie Pennekamp gezinsuitbreiding in de vorm van Juna, Kwekkie en Gerrit. “Ze zwommen net sinds een week buiten. Maar met die vogelgriep heb ik ze toch maar binnen gehaald.”

Zondag kwam de Dierenambulance twee besmette ganzen ophalen, een dag later werd de dode gans door de gemeente weggehaald.

Bij vogelopvang De Bonte Piet in Midwoud zijn ze bekend met de verhalen. “Normaal gesproken stopt de vogelgriep als het wat warmer weer wordt, maar dit jaar gaat het maar door”, zegt Marlies Testroote. “Waarschijnlijk omdat het een virus is dat zich aanpast.”

READ  A droga melhora o processamento de estimulação em crianças com autismo
Eén van de besmette ganzen – Aangeleverd / Martijn Pennekamp

De dierenverzorgers staan ​​​​machteloos. Sterker, omdat het zo besmettelijk is, mogen de dieren niet eens naar binnen. Want dan kunnen ze de gezonde dieren besmetten en dan is het leed niet te overzien. we niet meer made en moeten we euthanasie laten plegen. “

Você não pode deixar de ver o que está acontecendo na semana, os vogels conheceram vogelgriep binnen bij De Bonte Piet. Vogelgriep komt vooral para bij pluimvee, watervogels e loopvogels. Ele é een neurologische aandoening, waardoor de dieren vaak met hun hoofd draaien e dronken lijken.

Warschuwen

Pennekamp waarschuwt zijn dorpsgenoten om bij het zien van deze sintomas de Dierenambulance te bellen in het geval van dode dieren de gemeente via Fixi-app op de hoogte te brengen. “En in de ontlasting van ganzen zitten veel ziekmakende bacteriën, dus kijk uit met honden en katten.”

Juna, Kwekkie e Gerrit moeten zich de komende dagen nog zien te vermaken in het hok. “Ze zijn wat onrustig, willen het water in”, ziet Pennekamp. “Ik hoop dat het snel weer over is. Het zou zonde zijn als we afscheid moeten nemen van eenden waar we all acht weken veel plezier aan beleven.”

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Mais novas para West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, debatedor em deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] de aplicativos via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info