Você pode encontrar uma coleção de crianças de knuffelende Oekraïense en Russische soldaat | Buytenland

Een Australische artiest die een golf van kritiek over zich heen kreeg para zijn muurschildering van een knuffelende Russische e Oekraïense soldaat, heet werk weer verwijderd. Maker Peter Seaton – kunstenaar CTO – você conheceu zijn mural em Melbourne een “vreedzame oplossing” tussen de twee landen bepleiten, maar haalde zich vooral veel woede op de hals. CTO begrijpt de commotie, zegt hij.

A versão mais artística foi feita para o trabalho dat de naam ‘Peace Before Pieces’ teve início no início de knuffelende militairen aberto e nabij Kings Way em Melbourne overschilderd. CTO noemt de muurschildering “onhandig” em “dacht niet dat het zo slecht zou ontvangen worden”, misturado pela BBC. “Ik wou gewoon vrede promoten”, clique aqui.

Valse gelijkwaardigheid

Críticas feitas sobre o trabalho em Australische stad een valse morele gelijkheid tussen de twee partijen in the orlog in Oekraïne voorstelde, in plaats van een relatie van agressor versus slachtoffer. “De oorlog van Rusland in Oekraïne is geen conflict tussen twee naties, het is een invasie”, beklemtoonde een Australische sociologe van de universiteit van Sydney. De Oekraïense van afkomst bond als eerste de kat de bel aan op mídia social.

Ze stand niet alleen em haar kritiek. De Oekraïense gemeenschap em Melbourne foi verontwaardigd. De Oekraïense embaixador na Austrália, Vasyl Myroshnychenko, noemde het work “uitermate aanstootgevend voor alle Oekraïners”. “Wat zouden mensen denken als een muurschildering een verkrachter en een slachtoffer al knuffelend zou afbeelden?”, schreef Stefan Romaniw, covoorzitter van de AFUO (Australische Federatie van Oekraïense Organisaties.), em uma declaração “Proberen om ‘evenwichtig’ te zijn en een vals verhaal te accepteren dat ‘vrede alles is wat we nodig hebben’ ondersteunt in dit geval het kwaad”, zei hij.

READ  Oekraïense autoriten kunnen radioactiviteit in Tsjernobyl niet controleren: “Russische soldaten zullen effecten van straling voelen”

Seaton laat weten dat hij zondag tot 3 uur’s nachts bezig is geweest om de mural te overschilderen. “Het werk me deu 2.000 tot 3.000 dólares gekost (dólar australiano; omgerekend zo’n 1.360 tot 2.040 euros). Ik heb er 10 dagen aan gewerkt. Dat zou ik niet gedaan hebben als ik dacht dat het mensen zou kwetsen”, verklaarde hij aan da Australian Broadcasting Corporation.

Maar hij verdedigde zijn werk ook. Hij zei dat hij nog steeds geloofde dat het werk een “nettovoordeel” tinha en dat “heel veel mensen de boodschap snapten”. “Maar er is overduidelijk een groep mensen die voelt dat dit kwetsend en misschien zelfs traumatiserend kan zijn en dat is niet ik wil creëren met mijn werk.” De kunstenaar laat weten dat hij zoals gepland NFT’s (non-fungible tokens) de ‘Peace Before Pieces’ zal verkopen e dat het geld daarvan zal gedoneerd worden aan het goede doel World Beyond War.

“Onwetendheid”

Een zegsvrouw van de Oekraïense gemeenschap em Melbourne também aan de Sydney Morning Herald nós dat zij het ‘simpelweg verwijderen van de muurschildering’ niet voldoende vindt. “Het is niet echt een overwinning want hij zou het werk sowieso overschilderd hebben nadat hij die donaties binnen had”, merkt Liana Slipetsky op. “Ik zou erkenning van de artiest willen zien dat hij iets geleerd heeft. Hij had op voorhand de Oekraïense gemeenschap geconsulteerd en ging vervolgens toch in tegen hun wensen. Dat schreeuwt ‘onwetendheid’ para mij en ook een gebrek aan empathie. Het lijkt erop dat hij gewoon zijn bekendheid wilde opkrikken.”

READ  Op bezoek em Oekraïens weeshuis dat uitweek naar Polen: “We bespaarden hen de gruwelijkste taferelen, door met hen een spelletje te spelen”

AFUO-covoorzitter Stefan Romaniw abrirá een positieve noot eindigen. “De sterkste boodschap van de commotie is dat Australië samen met Oekraïne staat in de oorlog en dat ze geen zachte politiek zullen tolereren.”

Poetin speelt oog kwijt: kritisch graffitiwerk duikt op in Antwerps Park Spoor Noord

“Verspil zo veel energie als je kan!” Dit é Joelija Prochorova (30), de gemenste Russische vrouw na Europa Ocidental (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info