Vitamineplen kunnen invloed hebben op je geheugen

Multivitaminepillen worden vaak geldverspilling genoemd, omdat er volgens diversos onderzoekers geen bewijs é dat ze daadwerkelijk effect hebben op de gezondheid.

Maar uit een novo onderzoek blijkt dat dagelijkse complementen een verrassende invloed kunnen hebben op je geheugen als je ouder wordt.

Oorspronkelijk een ander doel

Em nieuwe studie volgden onderzoekers bijna 2300 Amerikanen tussen de 65 en 100 jaar gedurende drie jaar.

Het oorspronkelijke doel era na te gaan of flavonoïden, een natuurlijke stof die in chocolade zit, de cognitieve veranderingen die bij het ouder worden kunnen optreden, kunnen vertragen.

Voordat de proef begon, deed elke deelnemer daarom tests for het geheugen, de rekenvaardigheid en de woordenschat.

De proefpersonen werden vervolgens willekeurig verdeeld in drie groepen. De eerste groep nam elke dag een flavonoïdensupplement, de tweede een gecombineerde multivitamine- en mineralenpil, e de laatste groep kreeg een placebo. Elk jaar ondergingen deelnemers dezelfde tests.

Onderzoekers: meer onderzoek nodig

Toen de proef na drie jaar eindigde, bleek dat de groep die elke dag een multivitaminepil had ingenomen 1,8 jaar jonger foi gemeten in cognitieve leeftijd.

Dit betekent onde ere dat ze beter waren in het zich herinneren van ervaringen uit het verleden, het zogeheten episodisch geheugen. De onderzoekers zagen geen voordelen bij de groep die elke dag een cacao-extract met flavonoïden had genoman.

Het grootste effect werd waargenomen bij deelnemers die ook hart- en vaatziekten hadden, een bekende risicofactor voor dementie. De precieze oorzaak daarvan é nog niet bekend. Ook weten de onderzoekers niet precies welk ingrediënt in de multivitaminepillen veranwoordelijk é para o efeito positivo ou geheugen.

De onderzoekers menen dat de studie het eerste bewijs é o efeito de vitamina epillen op de hersenen em uma langlopende gerandomiseerde gecontroleerde prova. Digite onderzoek wordt beschouwd als de gouden standaard para het beoordelen van nieuwe behandelingen. Além disso, você terá que esperar mais e mais onderzoek zien voordat ze een definitieve conclusie trekken.

Dat onde anderen hoogleraar Tara Spires-Jones no Dementia Research Institute da universidade de Edimburgo, o seu encontro foi feito agora. Volgens haar é onderzoek goed uitgevoerd, maar ze wijst er ook op dat alle petrokkenen wit en hoogopgeleid waren, en dat de resultten dus beperkt zijn tot én doelgroep.

‘Het is belangrijk om te bevestigen dat deze resultten standhouden in een bredere populatie. Uit de studie wordt ook niet duidelijk of multivitaminen ziekten zoals alzheimer, die de cognitie aantasten, kunnen voorkomen. Er zijn verschillende Supplementen getest als behandeling van alzheimer en tot nu toe is er geen enkele effectief gebleken,’ vertelt ze aan O guardião.

READ  Immuuntherapie voorafgaand aan operatie darmkanker buiteengewoon effectief

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info