‘Virussen zijn de draad kwijt.’ Ook deze zomer belanden meer kinderen dan voor de coronapandemie in Isala ziekenhuis in Zwolle door RS-virus

Na terra hele neemt het aantal meldingen van kinderen morrem na porta de ziekenhuis liggen het RS-vírus toe. Net também jaar geleden belanden ook deze zomer meer baby’s in het ziekenhuis na een besmetting met het RS-virus. Dit zou kunnen komen door te weinig antistoffen als gevolg van coronamaatregelen. Ook Isala em Zwolle foi feito com muito esforço. O momento em que liggen daar drie kinderen conheceu o vírus. „No inverno é normal. Maar in de afgelopen weken liggen er elke keer een paar kinderen met het virus op de kinderafdeling”, laat een woordvoerder van Isala weten.

Dat dit aantal juist nú toeneemt is opvalend te noemen. Het RS(respiratoir syncytieel)-virus é namelijk een verkoudheidsvirus dat name in de winter, tussen novembro en maart, opduikt. Bij kinderen é o melhor voorkomende verkoudheid. Volgens het RIVM krijgen bijna alle kinderen een infectie door dit virus voordat ze één jaar oud worden.

Om grote aantallen gaat het nog niet, maar ook in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) também em Martini Ziekenhuis em Groningen, pouco tempo depois, mais paciência com o RS-virus e também pode ser usado para deze tijar van. Vorige zomer foi o mesmo que sprake van een piek van de allerkleinsten die met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis behandeld moesten worden na een besmetting met het virus.

Klein deel naar ziekenhuis

O vírus RS é o melhor vírus de vírus da infância. Bijna alle kinderen krijgen het in hun eerste levensjaar. Maar een zeer klein porcentagem belandt in het ziekenhuis na een besmetting. Dat kan gebeuren als ze benauwd worden de een longsteking krijgen.

Viroloog Bert Niesters de UMCG com o seu tijd por causa do dano causado pelo vírus RS a um coronapandemie. Sinds het offeffen van de maatregelen in maart gaat het virus flink rond, zo blijkt uit gegevens van het RIVM. “Door de lockdowns en de maatregelen van de afgelopen jaren zijn wel meer virussen de draad kwijt”, zegt Niesters. Hij wijst ook op de ernstige kinderhepatitis waarvoor de WHO afgelopen voorjaar waarschuwde. Vier kinderen moesten opgenomen worden in het UMCG, van wie er drie een leveltransplantatie moesten ondergaan.

Geen antistoffen

De waarschijnlijke verklaring dat er meer baby’s dan gebruikelijk in het ziekenhuis belanden met het RS-virus is volgens Niesters dat de moeders tijdens de zwangerschap niet in do ananrakzo kwamen met het RS-konst. Baby’s van moeders die tijdens de zwangerschap besmet zijn geraakt, zijn een groot deel van hun eerste levensjaar goed beschermd tegen het virus.

READ  Qual é o sintoma do appenpokkenvirus em hoe gevaarlijk is het?

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info