Virussen veranderen lichaamsgeur van besmette personen om zo muggen te lokken – Joop

Vandaag

leestijd 2 minutos

588 keer bekeken

© cc-foto: Andy Langager

De evolutie heeft weer een een verrassing in petto. Virussen moeten om te overleven voortdurend besmetten. Maar ja, hoe doe je dat als bijvoorbeeld het slachtoffer ziek wordt en in quarantaine gaat? Sommige virussen hebben een methode ontwikkeld die ook dat isolement kan doorbreken. Ze veranderen de geor van het lichaam dat ze besmet hebben en wel zo dat het een lokaas wordt para muggen. Die komen er op af, zuigen het bloed op en brengen het virus vervolgens zo over naar een volgend slachtoffer. Een soort biologische flitsbezorgers.

Je zou het misschien niet denken maar muggen zijn de voor mensen meest dodelijke dieren ter wereld. Ze brengen ziektes sobre a malária, Zika, gele koorts e nog een hele cheira também. Hoe kunnen ze zo massaal toeslaan? Imunolog Penghua Wang van de Universidade de Connecticut descrição hoe muizen die besmet zijn met malaria een andere lichaamsgeur krijgen waardoor ze aantrekkelijker worden for malariamuggen, de belangrijkste verspreider van de ziekte.

De onderzoekers plaatsten besmette en onbesmette muizen gescheiden in glazen buizen en lieten vervolgens muggen er op los. De met Zika e dengue besmette muizen waren aanzienlijk popular bij de muggen. Vervolgens wisten ze te achterhalen welke van de geurstoffen het meeste effect hadden op de muggen. Het gaat om acetofenon, een stof die ook well in parfums wordt gebruikt. Besmette muizen feito daar tien keer zoveel van aan als gezonde. Vervolgens achterhaalden ze dat ook mensen die besmet zijn met de ziekte meer van deze stof aanmaken. Também een ​​werd ingesmeerd com geurstof van een besmet person een ander com a van een gezond personson trok de eerste hand veel meer muggen aan.

READ  Luchtvervuiling door industrie schaadt gezondheid op alle leeftijden

Pang merkt op dat vitamine A een goed middel é om de verandering van lichaamsgeur tegen tegen te gaan en dat juist aan deze vitamine een chronisch gebrek está no deel van Afrika beneden de Sahara em Zuidoost-Azië, geampenveel on die kampen .

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info