Vijf vragen sobre schurft na uitbraak em Leuven: o que é het precies, hoe loop je het op en hoe behandel je het?

Beluister het gesprek conheceu a apotheker Anne Vanschoenwinkel em ‘De Wereld Vandaag’ via Radio 1 Select

Na uitbraken em Sint-Niklaas e em todos os estudantes de Antuérpia, palavras em Leuven opvalend veel gevallen van schurft vastgesteld. Op dit moment is het zo algemeen verspreid dat er zelfs een tekort is aan de zalf die je nodig hebt om schurft te behandelen.

OK Anne Vanschoenwinkel uit Leuven merkt op dat er meer mensen com schurft haar apotheek binnenstappen. “Nachts de Vooral na cama jeukt het, als je het warm hebt” zegt ze em ‘De Wereld Vandaag’. “Meestal begint het in de huidplooien, tussen de vingers, aan de polsen, in de oksels,…” Mensen zullen het aan het begin misschien niet meteen associëren met schurft, en daarom raadt ze aan om een ​​eente apotheker arts. “Nós merken dat het meer voorkomt, en denken er ook al sneller aan dat het dat zou kunnen zijn.”

Vijf vragen en antourden over schurft

Wat veroorzaakt deze aandoening nu precies? En is het besmettelijk? VRT NWS zette vijf vragen op een rij.

1. O que é schurft de sarna?

Scabiës é een huidaandoening die je krijgt wanneer de schurftmijt zich onder jouw huid nestelt. De parasiet veroorzaakt voornamelijk een jeukend gevoel. “Isso é natuurlijk wel moeilijk om te herkennen no inverno. Quer bij veel mensen é de huid e wat gevoeliger en droger, e dat kan soms jeuken”, legt verpleegkundige Ann Martens uit aan VRT NWS. “Het grote verschil met schurft é daar de jeuk vooral enorm gaat toenemen naar de avond en de nacht. Dat é um sintoma típico de schurft: nachtelijke jeuk. En dat kan echt extreme vormen aannemen.”

READ  Deze techniek van treinador Marieke ajudou je door stress heen (en is simpeler dan je denkt)

2. Komt schurft steeds meer for?

Verschillende artssen melden dat ze steeds vaker geconfronteerd worden met schurft. Dermatologista Hilde Lapeere van het UZ Gent funde em ‘De Wereld Vandaag’ dat ze samen met haar collega’s de indruk heeft data er de voorbije jaren meer e meer patiënten met schurft worden behandeld.

“Em ons ziekenhuis zien we elke week een paar patiënten met schurft. Vroeger was dat duidelijk minder. Het is moeilijk om daar een verklaring voor te geven, want er worden weinig gegevens over bijegehouden Lape”, Dokter Steven van den broucke van het Instituut voor Tropische Geneeskunde em Antwerpen bevestigt die analisar um VRT NWS.

Beluister het gesprek com dermatoloog Hilde Lapeere em ‘De Wereld Vandaag’ via Radio 1 Select

3. Schurft é melhor?

De huidaandoening schurft é heel besmettelijk, maar enkel wanneer je langdurig huidcontact hebt met de schurftmijt. “Schurft is niet overdraagbaar wanneer je iemand ontmoet of met elkaar spreekt. Ook korte contacten zoals iemand een hand geven, zijn geen problemem”, zegt dermatoloog Lapeere.

“Als er langdurige contacten zijn met iemand met schurft, dan is het wel overdraagbaar. Dan spreken we over kinderen die samen spelen of in hetzelfde bed slapen. Je kan het ook oplopen wanneer je bijvooruifield ageent scheen.”

(lees verder onder de foto)

4. Quer dizer que você é schurft behandeld?

O manuseio padrão do paciente com a schurft é também o manuseio com a base da permetrina. Het hele lichaam van de schurftpatiënt wordt ingesmeerd met de schurftmijtdodende zalf.

“Het is heel belangrijk dat het volledige lichaam wordt ingesmeerd, behalve het gezicht en de hoofdhuid. Het is ook belangrijk dat alle kledij, wasgoed en bedlinnen worden ververst”, zegt dermatoloog Hilde.

READ  Onderzoekers bestrijden gezamenlijk antimicrobiële resistentie

“Schurft é een huidziekte die nós fomos kunnen behandelen, maar soms é een werk van lange adem. Nós zien dat soms een behandelingskuur met zalf onvoldoende is. Soms combineren we de zalfbehandeling met pillen”, zegt. Het gaat om een ​​​​behandelingsmethode met ivermectine tabletten. “Die tabletten zijn niet beschikbaar bij de doorsnee apotheek, maar wij behandelen patiënten die bij on komen aankloppen met ivermectinetabletten”, zegt dokter Steven Van Den Broucke van het Tropisch Instituut.

Wanneer je schurft oploopt, moeten ook je gezinsleden behandeld worden tegen de huidaandoening. “Het is belangrijk dat je alle mogelijke langdurige contacten die je hebt gehad in kaart brengt. Die moeten allemaal op hetzelfde moment worden behandeld”, aldus Lapeere.

5. Loop je schurft op door onhygiënische omstandigheden?

Veel mensen associëren schurft met onhygiënische omstandigheden, maar je loopt de parasiet enkel op wanneer je in contact komt met iemand met schurft. “Als je elke dag doucht en elke dag nieuwe kleren draagt, kan je ook schurft oplopen”, besluit dermatoloog Hilde Lapeere.

Beluister het gesprek conheceu a apotheker Anne Vanschoenwinkel em ‘De Wereld Vandaag’ via Radio 1 Select

Beluister het gesprek com dermatoloog Hilde Lapeere em ‘De Wereld Vandaag’ via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be em ‘De Wereld Vandaag’

Lee ok

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info