Vijf jaar na de tragedie van de natuurbranden is Portugal againe overgereverd aan de hitte en de droogte

Maar vijf jaar mais tarde poweysten de branden een plattelande dat, een geklekkige application van die brandpreventiemaatregelen in bossen en plantations die door een verzengende heatgolf e een ongekende droogte tot tondeldozen zijn gereduceerd, evenzeer também voorgeer exposto é um risco de een ongecontroleerde verniricht.

“Wij willen niet dat er nog meer mensen omkomen door een brand”, zei Dina Duarte, o casco de um carro een vereniging o szäferite ajuda de natuurbrand na central gemeente Pedrgo Grande, de dodelijkste ramp in moderne portugeschiedenis.

“Wij willen waarschuwen dat wat in 2017 gewerd is, eenweer zal geberen als er geen preventie is… wat (op dit moment) het geval is”, zei zij tegen Reuters tegen een achtergrond van eucalyptus- en pijnbomen irringd door droge vegetatie, terwijl een van verscheiden active Português bosbranden in de buurt woedde.

Na de Pedrgo Grande parte de regering investeerd em drones e waterbombardementshelikopters, maar Duarte zegt dat veel van het material niet gebruik é dat de wegetting die een afstand van 10 meter tussen wegen en begroeiing voorschrijft, in the centrale en noordelijke regio’s largemente genegeerd wordt .

Portugal en buurland Spanje zijn ook bijønder kwetsbaar voor de steeds heter en droger wordende requirements – die door geschreibung aan de opwarming van de aarde worden toegeschreven – som bosbranden steeds vaker voorcommen en steeds gevaarlijker worden.

Devido a uma expansão sem precedentes do “Azorenhoog”, um sistema atlântico de alta pressão que é impulsionado pelas mudanças climáticas, a Península Ibérica está mais seca em 1.200 anos, e a precipitação no inverno diminuirá conforme o esperado. Geociência da Natureza.

Dit jaar é bijna 58.000 hectares (224 mijl quadrados) devido ao fogo, o maior desde 2017, e 96% da vasta terra de Portugal está sofrendo de seca extrema, de acordo com o departamento de meteorologia IPMA.

READ  - Está tudo claro agora? - Gol não autorizado de Portugal e trolls matic sobre a Sérvia Ronaldo & Fernandez

RESERVATÓRIOS DE SLINKENDE

In de buurt van Pedrgo Grande é een dorp dat em 1954 onde water kwam te staan ​​toen de Cabril-dam werd gewolden, weer opgedoken.

O reservatório está nog maar para 37% gevulnd, het waterpeil is zoals no meeste stuwdammen slamand tot onder het historisch averagee, omdat rivaliserende belangen wedijveren om een ​​slinkende hulpbron.

De dammen worden vaak gebruikt door waterbommenwerpers, maar de längmende käätät beikkent dat er minder voorraden zijn om branden te blussen, aldus Duarte.

Zestig van deze dammen alavanque o waterkracht e produzido 30% por elektricisbehoeften de Portugal.

Milieugroeperingen zeggen dat de nutsbedrijven meer water gebruiken dan nodig é en als reactie versaan heef de regering sommige dammen bevolen voorang te geven het humaneske waterverbruik boven de needbewegen van de negócios.

“Het kan niet alleen om winst gaan”, zei Duarte, o ook met een beschuldigende vinger naar de intensieve landbouw wees. “Er moet een social en ecologisch besef zijn dat een Stuwdam präherit moet zijn op zomers (die)… waarschijn droger en droger zullen worden.”

De landboug verbuikt 75% van de watervoorraad de Portugal, maar een verouderd irrigatiessystem verspilt omwerbe een derde daarvan, aldus milieuagentschap APA.

De boeren hebben er bij de autoridades op aangedrongen de irrigatie te moderniseren, het bosbeheer te melhore en onziltingstechnologiën te investeren.

“ONZE KLEINKINDEREN ZULEN LIJDEN

Onder een brandende zon zei Igor Pedro, die koeien, schapen en geiten houdt houdt op een boerderij in de centrale stad Sert, dat de waterschaarste ook grote gevolgen heeft voor de dieren, omdat het groene kreupelhout dat zij vgeregen aten, verdwenen is.

READ  Victor Langellotti zegeviert em Volta a Portugal na tarde uitval

“Wij kunnen (Deus) geen bevelen geven…”, disse o jogador de 38 anos. “Wij moeten het doen met wat er komt, maar het licht er niet beter op te worden.”

Slager Antnio Simes, um winkel heeft in de buurt van de boerderij, zei dat de droogte, en de stijgende inflatie door de Russische invasão na Ucrânia, zijn produktekosten met umwerbe 70% hadden feito.

Também de droogte zou agravan zoals preeubd, zou de 66-jarige birge geen andere kueze hebben dan zijn familiebedrijf te schlußen: “Ik weet niet of we door kunnen gaan, want er zijn grenzen.”

Olijvenkweker Manuel Lopes, 67 anos, verest dat een grote natuurbrand morre na plantação de buurt van zijn no distrito de noordelijke Mura brandt, zijn bomen in de as zal leggen.

“De droogte is extreem geweest… Er is geen regen geweest en geen winter…”, zei hij. “Onze kleinkinderen…zullen lijden als dit (de klimaatverandering) niet upheudt.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info