Vernieuwing geeft Onze-Lieve-Vrouwestraat zuiderse uitstraling: “Dit wordt dé hotspot van Mechelen” (Mechelen)

De werkzaamheden gingen comece a mart van start op de Vijfhoek em stelselmatig schoof de werf op richting Louizastraat. “Nós hebben meteen ook de waterstraatjes onder handen laten nemen. Ze zien er echt prachtig uit”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken. Aannemer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver, morre no binnenstad al verschillende projecten para zijn rekening nam, moet dit najaar klaar zijn met de werken.

“Mooie metamorfose”

Ondertussen krijgen passanten een eerste impressionie van de nieuwe groene autoluwe winkel-wandelstraat. “Ze maakte al een mooie metamorfose door, met nieuwe voetpaden en verhoogde plantenbakken”, zegt Princen. Arbeiders van onderaannemer Maris uit Heist-op-den-Berg, um especialista em natuursteen, werken net voor het bouwverlof nog de laatste voetpaden aan de straatkant van de Dijle af.

LEI OK. Mechelen werkt vanaf deze zomer in zes fases eenrichtingsverkeer op investn: eind dit jaar is het dan zover

Plantenvakken geven de straat een heel ander uitzicht. © Sven Van Haezendonck

Ze werken conheceu o português natuursteen. “De Onze-Lieve-Vrouwestraat krijgt zo echt een zuiderse uitstraling met groene rustplekken en aandacht voor de zachte weggebruiker. Nãog meer dan vroeger kunnen bewoners, handelaars e bezoekers de buitenruimte delen. Nós zetten daarmee verder in op het elan ons openbaar domein om the vormen tot kwalitatieve, veilige en leefbare publieke ruimtes”, legt de eerste schepen uit.

Kruispunt Vijfhoek

Na het bouwverlof wordt het kruispunt aan de Vijfhoek vanaf 2 augustus nog enkele weken afgesloten para definitieve herinrichting. Todos os dias de fim de semana de Maanrock gaat het kruispunt opnieuw eventjes open. “Tegen eind setembro de begin oktober is de Onze-Lieve-Vrouwestraat klaar en hebben we er in onze stad een hedendaagse topwinkelstraat bij”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

LEI OK. Megaproject om knooppunten in Mechelen-Noord en -Zuid te vernieuwen: E19 schuift op

Het wegdek wordt na het bouwverlof aangelegd em dezelfde Português natuursteen.

Het wegdek wordt na het bouwverlof aangelegd em dezelfde Português natuursteen. © Sven Van Haezendonck

Daar também está disponível para Piet Verlinden van Verlinden Slaapcomfort van overtuigd. “Nós hebben wel wat ongemak, maar ik kijk er ongelofelijk naar uit. Als ik zie hoe de werf evolueert, dan wordt dit gewoon de hotspot van Mechelen, de lugar para se estar. Em de Bruul heb je de ketens, maar bij ons heb je de lokale handelaars conheceu heel toffe winkeltjes en zaken zoals de onze. Ik ben blij dat de stad daarin investeert”, vertelt hij.

“Sfeer bepaal je zelf”

Sobre o verloop van de werf é hij tevreden. “Van mij mocht het nog sneller vooruitgaan, maar webben een goed contact met de aannemer. Dat é fijn en uiteindelijk bepaal je de sfeer zelf. Ele é een kwestie van wederzijds respeito. Também de mensen hier in de blakende zon aan het werken waren, heb ik gevraagd of ze iets moesten drinken en of ik mijn zonnetent niet mesmo naar beneden moest doen”, legt Verlinden uit.

“Ik ben blij dat de stad in onze straat investeert”, zegt Piet Verlinden.

“Ik ben blij dat de stad in onze straat investeert”, zegt Piet Verlinden. © Sven Van Haezendonck

Zijn enige bezorgdheid é de logistica. “Ik heb hier nog mijn magazijn. Als er bij ons wordt geleverd, hoop ik dat de straat race genoeg is om een ​​andere bestelwagen of vrachtwagen te laten passeren”, zegt Piet Verlinden. Volgend jaar é o tweede gedeelte van de straat aan de beurt, dat tussen de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk em Korenmarkt. Tegen de eindejaarsperiode moet ze helemaal vernieuwd zijn. Eerst wordt er nog gewerkt in de Adegemstraat.

LEI OK. Veertien jaar na eerste plannen gaat vernieuwing Adegemstraat em Mechelse binnenstad van start

READ  A quebra do Bitcoin significa o fim de um mercado em alta? »Crypto Insiders

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info