Verhofstadt dreigt met motie van afkeuring tegen von der Leyen | Buytenland

Guy Verhofstadt (Open VLD) e dois outros líderes liberais Renovar fracções no Parlamento Europeu, ermee een motie van afkeuring the laten stemmen tegen de Europese Commmissie. Als die wordt goedgekeurd, moet de Commissie ontslag nemen. Verhofstadt verwijt voorzitter Ursula von der Leyen em ter commissarissen het Poolse herstelplan te hebben goedgeurd zonder garanties van Warschau over de rechtsstaat.

De Commissie zette vorige week, meer dan een jaar na de indiening ervan, het licht op groen for het Poolse herstelplan. Dat zet deur aberto por meer dan 35 miljard euro aan subsídios em leningen. Er klonk echter meteen kritiek dat de Commissie het geld wil vrijgeven zonder dat Warschau maatregelen heeft die onafhankelijkheiid van de Poolse rechterlijke macht herstellen – nochtans een voorwaijiekuit.

No Parlamento Europeu, Guy Verhofstadt, do eurodeputado liberal, Sophie in ‘t Veld e Luis Garicano nu een motie van afkeuring indienen tegen de Commissie. Die beseft volgens hen “maar al te goed dat de Poolse herstelmaatregelen (met betrekking tot de rechtsstaat, red.) puur cosmetisch zijn”. De Commissie respecteert ook de arresten van het Europees Hof van Justitie niet en neemt dus haar rol als hoedster van de verdragen niet ernstig, klagen de liberalen.

Daarom zoeken ze voldoende steun om een ​​motie voor te bereiden. Ze hebben daarvoor de handtekeningen nodig van een zeventigtal parlementsleden. De motie zelf willen ze ter stemming voorleggen als de Commissie geld uit het Europees herstelfonds aan Polen overmaakt, zonder dat eerst de desbetreffende prendido van het Hof zijn uitgevoerd, eerder Wartlagen ontslagen Poolse reschang de Europet he schugters het .

READ  Secretário-geral Jens Stoltenberg: “NAVO klaar om volledige strijdmacht in te zetten om grenzen te verdedigen”

Ursula von Der Leyen. © Foto Notícias

Também de motie wordt anangenomen porta twee derde van de aanwezige parlementsleden, o mesmo een meerderheid uitmaken van de no total 705 MEP’s, moet de Commissie ontslag nemen.

No Parlamento, a palavra dinsdag gedebattered sobre a beslissing van de Commissie om het herstelplan goed te keuren. De parlementsleden willen vooral horen hoe soepel de Commissie zal omspringen met de voorwaarden die ze gesteld. Voor er kan zijn van het vrijgeven van Europese fondsen, moet Warschau zijn zijn beruchte tuchtkamer para rechters opdoeken, zijn tuchtregime para rechters hervormen e rechters die ten job onrechuggte alhunslagen tervoen tervoen.

Além disso, a Comissão também não é mais conhecida, pode incluir o Parlamento, abrir a porta e outros motivos de Verhofstadt, clicar em todas as frações de verschillende. Maar zover é o voorlopig nog niet. De motie wordt dan ook omschreven als “een initiatief van Verhofstadt, niet eens gesteund door zijn eigen fractie”.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info