Verband tussen frisdrank e darmkanker gevonden

Darmkanker é een van de meest voorkomende vormen van kanker em Nederland. Jaarlijks worden 13.000 mensen com gediagnosticeerd darmkanker. Eerder onderzoek heeft een verband aangetoond tussen de inname van suikerhoudende frisdranken tijdensteenie en het ontstaan ​​van darmpoliepen en darmkanker op latere leftijd. Door gebruik te maken van gegevens uit de Maastricht Studie een een groot international cohort bestaande uit meer dan honderdduizend deelnemers, hebben onderzoekers van het Maastricht UMC+ in samenwerking met The Institute of Cancer Research kingtu verb te Londen de anderen vereen ver en het ontstaan ​​van darmkanker.

Verband Oorzakelijk

Hoofdonderzoeker professor Martijn Brouwers licht toe: “Het is vaak een uitdaging om in voedingsonderzoek een oorzakelijk verb aan te tonen. van darmkanker. van darmkanker.”

Suikeraks

Deze resultaten onrsteunen de huidige plannen van het kabinet om een ​​suikertaks in te voeren. Martijn Brouwers: “De consumptie van vruchtensuiker é hoog in de Westerse samenleving, vooral onder adolescente, doordat vruchtensuiker wordt toegevoegd aan bewerkte voeding, zoals frisdranken. op latere leeftijd te voorkomen. Het invoeren van een suikertaks – die in andere landen al zijn nut heeft bewezen – é een manier om dat te bewerkstelligen.”

Porta: Nationale Zorggids

READ  Não estudamos nada dat regelmatig paracetamol slikken lang niet zo onschuldig é

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info