Veja mais geld en wapens naar Oekraïne, overleg over langdurige steun

EPA

NOS Nieuws

Het Verenigd Koninkrijk en Denemarken sturen meer hulp naar Oekraïne in de vorm van geld en wapens. Dat hebben ze anangekondigd op een doadorconferentie voor Oekraïne em Kopenhagen.

De Britten sturen raketsystemen die doelen tot 80 km ver kunnen raken. Volgens ministro Wallace van Defensie kan Oekraïne zich daarmee beter verweren tegen het zware geschut van de Russen.

Denemarken geeft het land 110 miljoen euro extra financiële steun. Premier Frederiksen noemde de oorlog een strijd om de waarden waarop Europa en de vrije wereld zijn gebouwd en zei dat ze met de extra bijdrage de Deense steun voor Oekraïne kracht wil bijzetten.

Op de doadorconferentie, georganiseerd door het VK, Denemarken en Oekraïne, é o ook de Nederlandse ministro Ollongren aanwezig. De besprekingen gaan over manieren om Oekraïne op de lange termijn te steunen en de samenwerking tussen Oekraïne com o nome Noord- en Oost-Europese landen op het gebied van defensie te versterken.

Oorlogsmisdaden onderzoeken

Em Berlijn heeft de Duitse bondskanselier Scholz gezegd dat hij er alles aan zal doen om het onderzoeken van oorlogsmisdaden in Oekraïne mogelijk te maken. Aqui está a escritura da zomerpersconferentie tradicional, a qual é ingerida pela porta do voorganger Angela Merkel.

Hij kondigde nieuwe steunmaatregelen voor de Oekraïense defensie aan. “Nós nos encontramos onze traditie en zullen wapens leveen, heel, heel veel wapens, zeer verreikende, zeer efficiënte wapens. En dat zullen we ook de komende tijd blijven doen.” Hij noemde geen concreto aantallen de wapensystemen.

‘Taak especial para a Holanda’

Verder wees hij erop dat Duitsland vol blijft inzetten op het ontwikkelen van hernieuwbare energie om zo snel mogelijk niet meer afhankelijk te zijn van fossiele markstoffen. Duitsland kan nog niet zonder Russisch gas. “Het zou helpen als er een gaspijplijn naar Centraal-Europa zou komen vanuit Spanje en Portugal”, zei hij.

Ook hamerde hij erop dat de landen van de Europese Unie de problemen die nu spelen gezamenlijk moeten aanpakken. “Als het grootste land, conheceu a grootste economie e o grootste bevolking no centro da Europa, onde você pode ser especial para nós.”

Em Letland, heeft het parlement Rusland tot staatssponsor van terrorisme verklaard. Riga roept andere landen op dat ook te doen. Als een land wordt gezien als statssponsor van terrorisme worden visa van burgers ingetrokken e kunnen overheidsbezittingen in beslag worden genoman.

Het Letse parlement noemt de oorlog “een gerichte genocide tegen het Oekraïense volk”.

Onder meer de Europese Unie en Australië é gevraagd het voorbeeld van de Letten te volgen. Na UE é hiervoor geen wettelijke base, em bijvoorbeeld Australië en de VS é dat wel mogelijk.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info