Veelbelovend nieuw kankervaccin succesvol getest op honden.

Een nieuwe kankervaccin, getest op honden, heeft zeer hoopgevende resultten opgeleverd, zo blijkt uit onderzoek van het UMC Cancer Center Amsterdam. Die behandelde samen met een oncologiecentrum por dieren 35 hoden met blaaskanker.

Uit onderzoek bleek dat na 400 dagen, de helft van de behandelde honden nog leefden en twee waren er zelfs volledig genezen. De onderzoekers zagen dat de tumor cromp, stagneerde of zelfs volledig verdween, terwijl normal gezien de meeste van deze honden na 180 dagen is overleden.

“Dit is een belangrijke stap om te komen tot een kankervaccin voor mensen”, zegt onderzoeker en hoogleraar experimentle oncologie en angiogenese Arjan Griffioen.

Pastor Michelse Rax

De Mechelse pastor Rax leed aan een agressieve vorm vanbotkanker, maar dankzij het vaccin lijkt de hond genezen te zijn. Tot voor kort konden artsen enkel de tumor Wegsnijden en vervolgens chemo toedienen, waardoor het leven van de hond hooguit met een jaar werd verlengd.

Bij het Medisch Centrum for Dieren em Amsterdam kreeg de herder para que a vacina toegediend, nada da data do tumor foi confirmado. “De baasjes laten weten dat hij weer de oude is”, zegt Griffioen. Também dit vacina aanslaat bijeen grote groep honden, é de volgende stap een klinische studie bij mensen. “Ons immuunsysteem lijkt grotendeels op dat van een hond, wat bij muizen en ratten niet altijd het geval is”, zegt Griffioen.

Eiwit

Het onderzoeksteam vond em 2006 een eiwit dat alleen aanwezig está em de bloedvaten van tumoren en achterhaalde de rol van dit eiwit. “Allereerst maakt dit eiwit het mogelijk dat er nieuwe bloedvaten ontstaan ​​en ten tweede schakelt het eiwit het immuunsysteem uit. Zowel door de nieuwe bloedvaten als de uitschakeling van het immuunsysteem, kan de tumor sneller groeien”, aldus Griffioen. Hiertegen wist het team een ​​vaccin te ontwikkelen eficaz.

READ  Psiquiatras (incluindo da UMCG) querem poder usar cogumelos mágicos, cetamina e MDMA com segurança

Volgens Griffioen zijn de voordelen van het vaccin groot em vergelijking met chemotherapie. Dat maakt niet alleen de tumorcellen, maar ook de gezonde cellen van het lichaam kapot. “Een vaccin é een vorm van ‘slimme’ therapie”. Het zorgt alleen voor een plaatselijke zwelling en tijdelijke koorts, net als bijeen coronavaccin”, aldus Griffioen.

De hoogleraar immunotherapie van de Universiteit Leiden, Sjoerd Van der Burg, é echter kritisch op het vacina. “Eerst é o tumor bij de hond verwijderd, daarna é a vacina toegediend. Dan kun je niet spreken van een genezing”, aldus de hoogleraar. Hij ziet wel potentie in het vaccin, omdat het gebruikt kan worden bij mensen die eerst een tumor laten verwijderen, waarna het vaccin vervolgens wordt ingezet om de groei van nieuwe tumoren te voorkomen. “Nós zijn al best ver. Tussen nu en zo’n tien jaar zullen de eerste echt goed werkende therapeutische kankervaccins in gebruik zijn”, aldus Van der Burg.

(jvdh)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info