“Veel fruittelers Huelva overwegen geen planten te kopen voor volgend seizoen”

De Spaanse telersvereniging Freshuelva meldde woensdag dat veel zachtfruittelers in de provincie Huelva erover nadenken geen planten te kopen for volgend seizoen vanwege de weigering van het Spaanse ministerie van Landbouw om dezelfde télé de hygiëtechel in Europe het gebruik van bodemontsmettingsmiddelen die in Portugal, Italy toegestaan.

Freshuelva foi encontrado com Valentín Almansa, diretor local Plantgezondheid bij het ministerie, geen oplossing heeft opgeleverd para um problema de ruim 11.000 hectaren zachtfruitteelt in provincie. “De gewasbeschermings-middelen zijn nodig om de gezondheid van de gewassen en de economische levensvatbaarheid van de teelt te garanderen.”

Reeds 750 zachtfruittelers in de provincie Huelva ondertekenden hiervoor een brief gericht aan de minister van Landbouw, Luis Planas, waarin zij eisen dat het gebruik van essentiële en efficiënte kel genzostanties worden to bestegeste intek geen de om om gebeurt in andere landen van de Europese Unie.

De telers herinneren eraan dat de zachtfruitteelt mais de 100.000 banen oplevert na província de Huelva. “Als er geen oplossing wordt geboden voor desinfectie van de bodem om schimmels en bodemaaltjes te controleren – want die hebben een grote negatieve impact op onze gewassen -, dan zal dat de sector ernstig. beschadigen”

Tabakstelers wordt wel toegestaan ​​de nodige ontsmettingsmiddelen te gebruiken, wat een ongelijke behandeling inoutt dez opções de outros Spaanse gewassen en teeltgebieden. nós allemaal onde dezelfde Europese wetgeving, meer bepaald Verordening 1107/2009, vallen.”

Na erop te hebben gewezen dat de sector en de economie em Huelva onherstelbare schade zal lijden, vertrouwt Freshuelva erop dat het gewestelijke ministerie van Landbouw, waarmee het in de komende dagen een bijedese heef kent Spaweren para o sector.

READ  Hajar Hajji, Shelves Filler Torna-se uma Action Lady

Veja mais informações:
Freshuelva
Tel: +34 959 248 222 (Espanha)
[email protected]
https://freshuelva.es

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info