Van zweren tot bloedend tandvlees, especialistas em wat uw mond zegt over uw gezondheid

Onze mond é het enige dat we constant gebruiken – kletsen met onze vrienden, nippen aan G&T’s, schreeuwen tegen de kinderen dat het eten klaar is, en natuurlijk alle heerlijke dingen bespotten.

Maar behalve dat u weet dat u twee keer per dag uw tanden moet poetsen en moet flossen, hoeveel weet u eigenlijk over uw mond – en wat deze zegt over de van uw lichaam?

Waarschijnlijk niet veel, wat misschien te maken heeft met het feit dat de meesten van ons een check-up hebben.

Volumes de nieuwe welzijnsindex de Bupa heeft 60% de Britten de afgelopen 12 maanden geen tandartsafspraak gehad en 25% zegt dat hun tandheelkundige gezondheid é afgenomen também gevolg van de pandemie.

Tandarts James Goolnik zegt dat de moeite waard é om prioriteit te geven aan uw tandheelkundige gezondheid.

“Je mond é echt de poortwachter van je hele lichaam, en je tandheelkundig team is de enige die is opgeleid om vroege tekenen van problemen op te sporen”, legt hij uit.

Hoe een slechte adem en bloedend tandvlees een vroeg teken kunnen zijn van een dodelijke ziekte?
Tandvleesziekte 'verhoogt kans om Covid op te lopen' - loopt u risico?

“Nós bevinden ons in een bevoorrechte positie om onze patiënten regelmatig te zien, vaak als ze gezond zijn, in tegenstelling tot onze medische collega’s. Als tandarts,

Ik zie niet alleen de tekenen van tandbederf en tandvleesaandoeningen, ik zoek naar afwijkingen en vroege tekenen van ziekte in je nekspieren en klieren.”

Het zijn dus niet alleen onze tanden en mondgezondheid die een deuk krijgen als we onze halfjaarlijkse tandheelkundige control overslaan.

Nós conhecemos funções vitais perdidas sobre onze bredere gezondheid, van diabetes tot kanker en eetstoornissen.

Terminei o National Smile Month, o loopt tot donderdag, onthullen de experts de verborgen gevaren die op de loer liggen in onze mond…

READ  dit is waarom je met een kantoorbaan de hele dag door honger hebt

Knobbels en zweren

Een druppel Bonjela veroorzaakt normal gesproken vrij snel zweren, maar als de pijnlijke, rode bulten lang niet welkom zijn, kunnen ze iets ernstigers signaleren.

“Maagzweren die langer dan 10 dagen nodig hebben om te genezen, kunnen te wijten zijn aan een verminderd immuunsysteem, ijzer- of vitamine B12-tekort, orale HPV (human papillomavirus) of zegmondkanker”, zegt James.

Ze kunnen door van alles worden veroorzaakt, legt Bupa-tandarts dr. Susie Lloyd uit: “Slecht passend kunstgebit, doorbrekende verstandskiezen, infecções, medicamentos, voedingstekorten of schade veroorzaakt tijdens het poetsen.

Ze zijn heel gewoon. Maar als je een mondzweer hebt die niet geneest, is het tijd om hulp te zoeken”, legt ze uit.

En het zijn niet alleen boze zweren die orale kanker kunnen signaleren.

Volgens de NHS kunnen onverklaarbare, aanhoudende knobbels no mundo de nek niet verdwijnen.

Bloedend e gezwollen tandvlees

Een paar druppels bloed na wat overijverig flossen lijkt misschien weinig reden tot bezorgdheid, maar negeer het niet.

“Bloedend tandvlees é een teken van een ontsteking in het lichaam en een verminderd immuunsysteem”, zegt James.

Gezwollen tandvlees kan ook wijzen op zwangerschap. “Vaak zien we wanneer onze patiënten zwanger zijn door in hun mond te kijken”, onthult James, waarbij hij opmerkt dat de sintoma gezwollen tandvlees en meer bloedingen zijn dan normal.

“Het is veel gemakkelijker te herkennen als we de patiënt eerder hebben gezien, toen ze niet zwanger waren, dus we kunnen vergelijken.”

Tandartsen kunnen zelfs klokken dat een vrouw zwanger é voordat ze haar mond opent, zegt James.

“Sommigen zullen misselijk worden als de stoel plat wordt gelegd!”

READ  Waarom het niet raar, maar goed is om hardop tegen jezelf te praten

Drage mond

“Een droge mond of een witte laag op je tong kan duiden op diabetes”, zegt James.

Este último é een teken van uitdroging, dat vaak voorkomt bij mensen met diabetes, e também een ​​sintoma de hiperglicemia (hoge glucosespiegels).

“Een droge mond kan ook wijzen op spruw of een vitamina B-tekort”, voegt James eraan toe.

Tandslijtage en tandbederf

Erosie van het tandglazuur é uma oferta belangrijke dat iemand bestelt met een eetstoornis.

“Een duidelijk patrono de tandslijtage kan te wijten zijn aan herhaalde episódios de freion”. Dit kan duiden op eetstoornissen, zoals boulimia, en gaat ook gepaard met meer gaatjes”, zegt Susie.

“Dit komt omdat braaksel maagzuren bevat, die bijtend zijn en sterk genoeg om het glazuur dat je tanden beschermt weg te slijten”, legt ze uit.

“Erosie verhoogt het risico op tandbederf, veroorzaakt gevoeligheid en kan zelfs leiden tot veranderingen in je beet of tandverlies.

Em gevoelige gevallen als deze é het onze plicht als tandartsen om de oorzaak van erosie te begrijpen en dienovereenkomstig te behandelen.

Também nós het gevoel hebben dat iemand tekenen van een eetstoornis vertoont, willen we ze een wegwijzer geven om hulp te zoeken en vragen de ze willen dat we ze doorverwijzen naar hun huisarts.”

Als er geen eetstoornis in het spel is, kan voedsel de boosdoener zijn. “Tandbederf geeft ons een aanwijzing dat je diet een problem is”, zegt James.

“Versleten, dunne of gevoelige tanden kunnen wijzen op een zuur diet of zure reflux.”

tandvleesaandoeningen

Você pode ler todas as tandvlees e todas as tandverlies em een ​​stinkende adem, mas também pode ter outros problemas de mogelijke.

READ  Começa o ensaio clínico de uma nova vacina contra o câncer de pulmão

“Onderzoek tont verbanden aan tussen tandvleesaandoeningen en aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen en bloeddruk”, legt James uit.

Uw tandarts zal u advisoren als hij/zij zich zorgen maakt en vindt dat uw huisarts moet raadplegen.

Placa bacteriana

Ohopping van tandplak kan op meer duiden dan alleen dat je grondiger moet poetsen.

“Als je mond veel bacteriële tandplak bevat, suggereren theorieën dat je dit zou kunnen inademen en de bacteriën naar je longen zou kunnen verspreiden”, zegt Susie.

“Terwijl tandartsen niet kunnen diagnosticeren of een patiënt een longprobleem heeft, als ze een slechte mondgezondheid hebben, zijn er aanwijzingen dat opgezogen bacteriële plate infectie kan of bestoveroorenergekan bi veroverandekanerge.”

Susie zegt dat het van vitaal belang é om je mondgezondheid te verbeteren om een ​​dergelijk cenário te voorkomen.

O conselho de Haar é: “Poetas twee keer per dag met fluoridetandpasta, let vooral op waar tandplak zich verzamelt rond het tandvlees, en flos of gebruik een interdentale rager eenmaal per dag om om senjkre op jekat reseniikbagen.”

Je glimlach en longen zullen je er dankbaar voor zijn.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info