Van tv-programmatie over openbaar vervoer tot de post: hier zal je de nationale staking voelen

OpenBaar Vervoer

Van maio 30 mei om 22 uur tot en dinsdag 31 mei zal het treinverkeer ernstig verstoord zijn. Een kwart van de treinen zal rijden. Ook de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn waarschuwt para nodige impedir.

Om de dificultar grande de NMBS zo veel mogelijk te beperken, é er een alternatieve treindienst uitgewerkt, com base em van het personeel dat heeft aangegeven wel te zullen werken. Van de IC-treinen tussen de grote steden rijdt één trein op de drie. Daarnaast rijdt én op de vijf voorstedelijke S-treinen en L-treinen. De meeste P-treinen, die enkel rijden tijdens de ochtend- en avondspits, rijden niet.

In de provincies Luik, Luxemburgo, en Namen rijdt geen enkele trein. Dat komt omdat er in die regio onvoldoende personeel beschikbaar bij spoorwegbeheerder Infrabel. Dat betekent ook dat de IC-treinen die deze provincies doorkruisen, zullen worden beperkt. Ook em een ​​aantal outras estações em het land zullen er weinig tot geen treinen stoppen. De NMBS raadt alle betrokken reizigers aan om indien mogelijk thuis te werken of op zoek te gaan naar een alternatief.

Reizigers krijgen de raad hun treinreis goed voor te bereiden. Dat pode através do reisplanner op de NMBS-website of -app, o tont alternativo moderno. De schermen in de estações tonen tijdens de staking enkel de treinen die wel rijden. A palavra alternativa mais moderna foi gecommuniceerd via de verschillende informatiekanalen van de NMBS, zoals de sociale mediakanalen. Vanaf woensdagochtend 1 junho verloopt het treinverkeer weer normal.

Archiefbeld © BELGA

OK De Lijn waarschuwt para nodige dificultar para dienstverlening. Niet alle bussen en bondes zullen rijden. De Lijn heeft een alternatieve dienstverlening uitgewerkt op based on het beschikbare personeel. Reizigers podem ser acessados ​​através do planejador de rotas no site de De Lijn. Ritten die niet uitgevoerd zullen worden, worden niet getoond in de routeplanner.

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij riep reizigers al op om mogelijk indien een alternatief te voorzien, zoals telewerken, carpoolen, fietsen, of wandelen.

Archiefbeld

Archiefbeld © BELGA

Em Bruxelas verwacht de MIVB “zeer zware verstoringen” op haar bus-, tram- en metronet. Zo is in de hoofdstad slechts éen van de vier metrolijnen in dienst: enkel lijn 1 wordt bediend. Bij de bondes zijn om 7,30 uur enkel de lijnen 3, 4, 7, 8, 9, 51, en 92 in dienst. Voorts rijden de bussen op de lijnen 12, 34, 46, 53, 56, 59, 65, 71, 74, 87 (verlengd tot Zwarte Vijvers), 88, en 95. “Alle andere lijnen rijden vandaag niet”, aldus de MIVB . De openbaarvervoermaatschappij raadt reizigers dan ook aan om alternatieven te gebruiken om zich te verplaatsen. Reizigers você pode usar o aplicativo móvel de MIVB raadplegen om outras maneiras de receber o seu reizen.

Op de wegverkeer hebben de acties bij het openbaar vervoer voorlopig weinig impact. Er staat dinsdagochtend rond 7.30 uur ruim 100 km file, wat normal é por een ochtendspits. Het ziet er dus voorlopig naar uit dat veel werknemers ervoor gekozen hebben om van thuis uit te werken.

Onderwijs

Veja aqui onderwijs zijn er veel leerkrachten die actie zullen voeren, klinkt het bij ACOD Onderwijs. Er worden ook heel wat piketten opgezet aan verschillende scholen, verspreid in hele land. Zo wordt em een ​​aantal scholen noodopvang voorzien.

Archiefbeld

Archiefbeld © Kees van de Veen

VRT

Bij de VRT zal de staking een grote impact hebben op de programmatie. Op de rádio zal naast de nieuwsberichten vooral muziek te horen zijn. Bij Radio 1, Radio 2, StuBru, MNM, e Klara blijven de ochtend- en avondblokken wel behouden, maar zullen ze wel korter zijn. Daartussen zal muziek gespeeld worden. Bij Radio 2 zal er enkel een national aanbod zijn, geen regional. En de nieuwsbulletins op alle radiozenders zullen enkel om 7, 8, 12, 13, 17, en 18 uur te horen zijn. Op tv, rádio e online zal er bovendien regelmatig een vakbondsboodschap te zien, te horen en te lezen zijn.

Op tv zullen verkorte tv-journaals no máximo 10 minutos por palavra. Ketnet en Canvas zullen op éen kanaal uitgezonden worden. Ketnet zal zichtbaar zijn tot 20 uur, daarna wordt er overgeschakeld naar canvas com uitzending van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Programma’s die op voorhand opgenomen worden, zoals Junior op zoek naar de liefde, Loslopeend selvagem pt Copa do Campus, zullen zoals normal uitgezonden worden. De série Thuis komt dinsdagavond dan weer niet op tv. Op woensdag 1 juni volgt er een dubbelaflevering van 20.10 uur tot 21 uur. Thuis wordt ook op voorhand opgenomen, maar werd uit de programmatie gehaald omdat Thuis “een belangrijk onderdeel uitmaakt van het VRT-Transformatieplan.”

Het personeel van de VRT staakt ook om te protesteren tegen het aangekondigde transformatieplan. “Het plan dat nu op tafel ligt, is geen besparingsplan, maar een afbraakplan”, também ACOD VRT, ACV VRT, e VSOA VRT. “De stakingsbereidheid não é nog nooit zo groot geweest”, klinkt het. De vakbonden eisen meer respect voor de medewerkers en de kijkers. Daarom roepen ze de Vlaamse regering en de directie op om de besparingen en de privatising te stoppen en de werkingsmiddelen te indexeren.

Archiefbeld

Archiefbeld © BELGA

Ok anciãos wordt actie gevoerd

Ok postbedrijf Bpost kondigt aan dat het impedir verwacht in zijn dienstverlening. Het bedrijf kan moeilijk inschatten ho groot die impedir zal zijn, maar zet alles op alles om die zo beperkt mogelijk te houden. “Pakjes, kranten en priorbrieven krijgen sowieso voorrang, non-priorverzendingen zijn mogelijk een dagje langer onderweg. Ook in de postkantoren zal er mogelijk impedir zijn, maar in welke mate onze dienstverlening verstoord is, zullen we helaas pas morgen weten”, klinkt het.

Het personeel in de Belgische gevangenissen zal em groten getale deelnemen aan de actiedag. Bij de bonden verwacht men dat zowat twee derde van de cipiers zal deelnemen. De stakingsintenties está na cidade de Leuven Centraal, Leuven Hulp, em todas as cidades de Bruxelas, Dendermonde, Mechelen e Antuérpia.

Veja em sommige gemeenteloketten, administratieve diensten en woonzorgcentra zal actie worden gevoerd.

READ  Steeds meer Belgen kunnen energiefactuur niet betalen

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info