Van Sour Patch Kids para Nerds: Deze buitenlandse snoepjes liggen steeds vaker in de Vlaamse snoepkast dankzij TikTok (en hier kan je ze kopen) | Eten

Van chips waar je tong van em vuur staat tot snoepjes die naar zweetvoeten smaken: Amerikaans en Aziatisch snoep é imensamente popular entre os jogadores dankzij na plataforma de vídeo social TikTok. Maar wat está em hemelsnaam een ​​​​brainlicker? En hoe smaakt een nerd? Wij doken conheceu Belgische snoepwinkel Açúcar e Doces de snoepkast em uma forma de vijf popular no jardim de infância. “Door al die desafia online krijgen we enorm veel vraag naar specifieke snoepjes.”

Vergeet colaflesjes, gummibeertjes en toverballen: Amerikaans e Aziatisch snoep é o hype do momento. Na versão Vlaamse steden vind je snoepwinkels terug com kleurrijke etalages, die snoep uit alle uithoeken van de wereld en alle kleuren van de regenboog aanbieden. “TikTok heeft de populariteit daarvan versterkt”, vertelt Yannick Keeble (33) van Snoepwinkel Açúcar e Doces em Brasschaat, Antuérpia, Lier en Hasselt. “Ik ben ongeveer drie jaar geleden begonnen in mijn garage met de verkoop van schepsnoep. Nu baat ik samen conheceu meu vrouw Esther vier winkels doorheen het hele land uit. Nós verkopen inmiddels niet alleen snoep, maar ook energiedrinks en ontbijtgranen.”

“Snacks uit het buitenland zijn echt razendpopulair”. Kinderen zien de kleurrijke snoepjes op TikTok, bijvoorbeeld door een challenge, en vragen er dan naar in de winkel. En bekende desafio é cumprido jujubas (€ 3,30) Dat zijn kleine, gesuikerde snoepjes met tientallen smaken. Je kan een lekker snoepje hebben conheceu een fruitmaak, maar ook een snoepje dat smaakt naar zweetvoeten of rotte vis.”

De 5 melhores verkochte internationale snoepjes

1. Crianças Azedas

READ  Estacado pela Ryanair, e também conhecido por waardigheid

© Rv

Gomas ácidas (€ 4,99 por 1 zakje por 204 g) zijn zachte, kleurrijke snoepjes in de vorm van een mannetje. “Eerst smaken ze zuur, en daarna zoet. Ze zijn heel aangenaam om te eten.” Meestal hebben de Amerikaanse snoepjes een fruitmaak, maar je kan zo ook met een colasmaakje nemen. Ze bestaan ​​​​daarnaast in de vorm van een soort energiedrankje: de ‘ghost energy’. De zoiets gezond é voor je tanden, tarde nós em het midden.

2. Nerds

trailer

© rv

Dit zijn kleine en krokante suikerbolletjes die je in tientallen smaken kan verkrijgen. Denk aan melancia, aardbei en kers. “De populairste zijn de Arco-íris Nerds (€ 3,50). Die verzamelen alle kleurtjes in een regenboog. De bedoeling é daarvan trouwens dat je er meerdere tegelijkertijd in je mond kapt.” Verder heb je ook nog de Grupos de gomas nerds (€ 3,50). Daarbij plakken de kleine bolletjes in een grote bol samen. Ze worden dan samengehouden door een zachte, kauwgomachtige vloeistof. Tot slot heb je nog de Nerds corda arco-íris (€ 2,25). Daarbij zitten alle kleine bolletjes samen in een soort grote staaf. Ideal om onderweg eens stevig in te bijten.

3. Cheetos extra de pikante

Rv

© Rv

Desi Cheetos Flamin Hot (€ 6,99) zijn niet de Cheetos die je zomaar in de supermarkt kan kopen. Van deze cheetos staan ​​je mond na marca. Jongeren dagen elkaar op TikTok uit om er zoveel mogelijk van te eten. Een challenge waar een glas water of melk geen overbodige luxe bij is. Toch geen fan van extreem pikante chips? Você pode fazer o que quiser com outros pratos feitos com bifes normais, bife de churrasco (€ 4,50), cheddar (€ 5,50) de hambúrguer (€ 3,75).

Leia mais sobre o vídeo.

4. Sopros de Reese

Rv

© Rv

Sopros de Reese (€ 9,99) zijn typisch Amerikaanse ontbijtgranen. Deze krokante bolletjes zijn gevuld met chocolade en pindakaas. Je kan deze zoete snack trouwens ook verkrijgen in de vorm van een reep of de bekende cups. Geen fan van pindakaas? Dan zijn outros flocos de milho típicos da América com Oreo of Caramel Macchiato misschien meer iets voor jou.


5. Energia Monstro

Energia de monstro

Energia de monstro © Rv

Classificação das energias Monstro (€ 4,50) está em ons land vooral te herkennen aan de typische zwart-groene kleur. “Em andere landen proeven ze vaak anders, en verschillen de kleuren op de blikjes ook. Ze zijn daarom erg geliefd om te verzamelen. Sommige mensen willen ze uit alle uithoeken van de wereld hebben.” Zo heeft de Amerikaanse variant com watermeloen een oranje kleur, terwijl de Japanse variante com een ​​colasmaakje een zwarte kleur heeft.

Tipje van de ijsberg

De voorgaande vijf snacks zijn natuurlijk nog maar een tipje van de ijsberg: er valt nog veel meer te snoepen in het snack buitenlandseassortiment. Zo heb je bijvoorbeeld de populaire Geléias de frutas (€ 5). Dat zijn snoepjes die je op kan drinken. Ze zitten in een plastic omhulsel in de vorm van een vrucht. Een outro lanche popular é de idiota (€ 3 para 60 ml). Deze lijkt een beetje op een deoroller. In de plaats van aan je oksels te rollen, lik je eraan. De roller smaakt lekker, en je tong krijgt er een kleurtje van. Tot slot zijn er ook nog de vele variante do produto die wij al heel goed kennen. Denk aan een Twix conheceu gembersmaak (€ 2) , een Kit Kat conheceu munt de matcha (€ 2), en een Coca Cola conheceu vanillesmaak (€ 2).

Cola met vanille smaak (links), Brainlickers (rechts)

Cola met vanille smaak (links), Brainlickers (rechts) © Rv

Olhar:

Dominique Persoone proeft hamburger met frietjes in 5 fastfoodketens en kroont één keten tot duidelijke winnaar: “Dit is fastfood op aanvaardbaar niveau” (+)

Hoe gezond zijn waterijsjes écht? Diëtiste proeft er 10 uit de supermarkt: “Dit ene ijsje bevat al 2 volledige suikerklontjes” (+)

“Betekent witte neerslag dat je chocolade slecht is?”: Chocolatier Dominique Persoone geeft 8 tips om maximaal te genieten van puur, wit of melk (+)We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info