Van skiballet tot speedskiën: 8 esportes “vergeten” ooit no programa de Winterspelen stonden | Winterspelen

Veldrijden heeft al jaren de ambitie ooit toegelaten te worden tot de Olympische Winterspelen. Aan dat olympische programma wordt tegenwoordig nog zelden gesleuteld, maar vroeger doken er regelmatig bijzondere sporten op. Een overzicht.

1. Balé de Esqui

Kunstschaatsen é o mesmo que Winterspelen e é uma das melhores práticas esportivas. Waarom zou je dezelfde artistieke oefeningen niet met ski’s op de sneeuw kunnen laten zien, vroegen ze zich in de jaren 80 af?

Onder de koepel van het freestyle skiën strond skiballet (soms ook acroski genoemd) para o programa anterior de Spelen van Calgary, weliswaar als demonstratiesport. Ok 4 anos depois, em Albertville, werden er weer medailles in dit onderdeel uitgedeeld. Uiteindelijk besloot het IOC het experimento com skiballet toch maar weer op te bergen.

Hermann Reitberger danst naar olympisch goud em 1988


2. Speedskiën

Um dos esportes espectaculares no menu do Olympische Winterspelen está mais perto do que o speedskiën. Em tegenstelling tot bekende onderdelen als de slalom de afdaling gaat het er in het speedskiën om om een ​​zo hoog mogelijke snelheid te behalen.

Deze waaghalzerij maakte em 1992 em Albertville haar opwachting. Winnaar Michael Prufer atingiu rede de 230 km/u. Maar toen de Marseillaise klonk, foi al duidelijk dat deze sport een kort olympisch leven beschoren foi. Op de dag van de finale kwam de Zwitser Nicholas Bochatay om het leven nadat hij op een sneeuwruimer was gebotst.


3. Patrulha Militar

In de oertijd van de Olympische Zomer- en Winterspelen kom je heel wat sporten tegen die een militaire achtergrond hebben. Zo duikt op de allereerste editie van de Winterspelen, em 1924, de sport “militaire patrouille” op. Ele foi een combinatie van langlaufen, schieten en kaartlezen. Equipes melhoram 4 militares: 2 oficiais e 2 soldados.

Na de Spelen van Chamonix werd “militaire patrouille” enkele olympiades een demonstratiesport om uiteindelijk uit te groeien tot het huidige biatlon.

4. Bandido

Bandy é een combinatie van voetbal, hockey e ijshockey die ontzettend popular is in Scandinavië. De sport wordt het hele jaar door gespeeld, maar wanneer ze in het hockey in de winter de zaal intrekken, doen ze dat bij bandy in de zomer e heet floorball.

Bandy stond 1 keer no programa olímpico, não toevallig toen de Spelen em 1952 no Noorse en dus Scandinavische Oslo georganiseerd werden. Het goud ging evenwel naar Zweden, waarbij toen ene Orvar Bergmark Speelde. Die bereikte 6 jaar depois zowaar de finale van het WK voetbal en foi mais tarde nog bondcoach van de Zweedse nationale voetbalploeg.

Bandy op de Spelen de 1952


5.IJsstokschieten

IJsstokschieten lijkt een afgeleide van het bekendere curling, maar eigenlijk is het andersom. Nós viemos de esporte al terug op een schilderij van Pieter Brueghel uit de 16e eeuw. IJsstokschieten é um vooral popular na Holanda em Oostenrijk. Het wordt dan ook wel eens Beiers curling genoemd. Gratuitamente com o esporte enkel em Spelen van Garmisch-Partenkirchen (Duitsland) e Innsbruck (Oostenrijk) em seu programa padrão.

Beelden van het WK ijsstokschieten uit 2020


6. Sledehondenracen

De Iditarod, de beroemde sledehondenrace door Alaska, também foi de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijden van het sportjaar. Maar toch heeft sledehondenracen nooit echt zijn weg gevonden naar de Olympische Spelen. Een keer foi het een demonstratiesport, niet toevallig in Lake Placid (1932). Emílio St. Godard kaapte de enige gouden medaille weg in de sport en boekte zichzelf zo een plaatsje in de Canadian Hall of Fame, também enige sledehondenracer ooit.

rua Godard wint een jaar na de Spelen ook de Mushers’ Derby


7. Skijøring

Een beetje het broertje van het sledehondenracen é skijøring, letterlijk ski-rijden. Bij skijøring palavra je op ski’s voortgetrokken door een hond, paard of voertuig. Op de Spelen, em 1928, foi feito para o eerste e para o enige keer, para o programa em toen zorgden paarden voor de paardenkracht. Abra o caminho para a construção de St. Moritz waren de lokale Zwitsers duidelijk in het voordeel. Zij kaapten alle medailles weg.

Skijøring é tegenwoordig vooral in trek bij liefhebbers van paardenrennen (en dan vooral de gokkers)


8. Wintervijfkamp

Op de Olympische Zomerspelen heb je de meerkamp in de atletiek en ook de moderne vijfkamp. Op zoek naar de ultieme wintersporter organiseerden ze daarom op de Spelen van 1948 een wintervijfkamp als demonstratiesport. De sporten die op het programma stonden waren: langlaufen, schieten, alpineskiën, schermen en paardrijden.

Dankzij hun sterke militaire traditie werd de sport – die geen lang leven was beschoren – gedomineerd door de Zweden. William Grut verloor het goud conheceu het kleinste verschil tegen zijn landgenoot Gustaf Lindh, maar hij nam enkele maanden depois revanche door op de Zomerspelen de titel te pakken op de moderne vijfkamp.

READ  Villarreal perde 1/8 na final, ex-jogador do clube Danjuma é campeão | UEFA Champions League 2022/2022

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info