Van paria tot presidente: Marcos Jr wordt aangesteld als president van de Filipijnen | Buytenland

Ferdinand Marcos Jr, bijgenaamd BongBong, wordt vandaag anangesteld als nieuwe president van de Filipijnen. Hij volgt Rodrigo Duterte op na een ruime overwinning bij de verkiezingen in mei. Marcos Jr. om als presidente het land te verenigen en is van plan de werkloosheid en de inflatie te bestrijden nadat de coronapandemie de economie een zware slag heeft toegebracht.

BongBong é o zoon van de voormalige ditador Ferdinand Marcos. Onder zijn beleid waren martelingen, verkrachtingen, executies en de verduistering van overheidsgelden dagelijkse kost. Em jaren tachtig leidde een volksopstand tot de mverwerping van de dictatuur, en de verbanning van de familie naar de Verenigde Staten.
O erro de zijn vader feito por Marcos Jr éen de meest omstreden politici van de Filipijnen. Toch mag zijn familie exata 36 anos na einde van de dictatuur weer intrek nemen in het Presidentiële Paleis em Malacanang, Manilla. Marcos Jr vraagt ​​het volk dan ook om “hem niet te beoordelen op basis van de daden die zijn familie hebben gesteld”.

BongBong heeft al een indrukwekkende politieke carrière achter de tapete. Em jaren tachtig estava Marcos Jr vicegouverneur, en vervolgens gouverneur van de provincie Ilocos Norte. Hij é a tampa geweest van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Em de vice-presidentesverkiezingen em 2016 werd Marcos Jr nipt verslagen porta Leni Robredo van de Liberale Partij. Zij heeft zich in mei ook kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen.

Marcos’ echtgenote, Louise Araneta-Marcos, zal volgens waarnemers het presidentsbeleid sterk beïnvloeden. Louise, bijgenaamd Liza, wordt omschreven als een intelligente en eigenwijze vrouw, die erin slaagt om alles te krijgen wat ze wil. “Ik denk niet dat hijeen beslissing zal nemen zonder met zijn vrouw te praten”, também defendeu Manila die aan dezelfde universiteit studeerde als Liza. “Ze zal de eerste en laatste pessoa zijn naar wie hij zal luisteren.”

READ  Corcéis da Rússia meer geïsoleerd door oorlog in Oekraïne: deze maatregelen hebben landen en organisaties al genoman

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info