Van Domselaar, goleiro da seleção da laranja, mocht eigenlijk niet op voetbal: ‘Deed haar verdriet’

Tiros profissionais

NOS Voetbal

  • Thierry Boon

    Bij het EK vrouwenvoetbal na Inglaterra

  • Thierry Boon

    Bij het EK vrouwenvoetbal na Inglaterra

Weer deed ze met een grote lach mee aan de ereronde door het stadion. Voor Daphne van Domselaar é het tot nu toe een EK om van te dromen. Maar als het vroeger aan haar ouders tinha gelegen, dan had ze nu op een volleybalveld gestaan.

A primeira semana da semana é de Naam Daphne van Domselaar, no início: a porta foi enviada por um representante de Sari van Veenendaal, é de 22 jarige Van Domselaar parcelas mais antigo guardião de Oranje.

Ze maakt indruk conheceu een paar goede redddingen tijdens haar invalbeurt tegen Zweden. “Ik had helemaal geen tijd om zenuwachtig te zijn”, zegt ze zelf die avond em Sheffield. Outra canção de Noordzee gire de zenuwen wel door een Noord-Hollandse woonkamer.

Kleine meid

De ouders van Domselaar zien vol abrangendo hun dochter invallen. Gewoon para televisão em Langedijk. Moeder Elly werkt namelijk op een school em kan geen vrij krijgen. De vakantie begint daar pas vrijdag.

Voor de buis gloeit Elly die avond van trots. “Ook al is ze ze 22, het blijft toch je kleine meid”, clique em ze via de telefoon uit Nederland terug. Pas laat na de wedstrijd is er contact tussen moeder en dochter.

Getty

Daphne van Domselaar

In de tweede wedstrijd woensdagavond, tegen Portugal, is er voor Van Domselaar wél tijd om zenuwachtig te zijn. “Ik voelde gezonde spanning”, bekent ze. “Maar zodra ik het veld opstapte, heerste er rust. Ik heb vertrouwen in het team en mezelf, dus dan hoef ik niet zenuwachtig te zijn.”

Van Domselaar vai conhecer todos os jogadores de vijf op zichzelf em Hengelo, assim como outros jogadores do recordkampioen FC Twente. Ze is rustig, ambitieus, kritisch op zichzelf, hoeft niet per se op de voorgrond en is altijd vrolijk.

‘Um dos caras’

Está localizado em Langedijk, een dorpje boven Alkmaar, regio West-Friesland. “Als kleuter wilde ze al op voetbal, maar dat heb ik een beetje tegengehouden…”, vertelt haar moeder. “Nós ganhamos em een ​​dorp met heel veel water, dus ik wilde dat ze haar zwemdiploma haalde.”

En er é een andere reden. “Daphne speelde altijd met jongens, begon zich te kleden als een jongetje en voelde zich ook echt een jongen. Toen dacht ik: als ze ook nog gaat voetballen met jongens dan wordt het teel”, mesmo legt.

“Ik foi een beetje um dos caras“, zegt ze zelf. “Dus ik moest op een sport waar ook meisjes op zaten, maar in die tijd was er nog geen meisjesvoetbalteam bij ons in de buurt.”

EK: bekijk de samenvatting van Nederland – Portugal

“Na een paar jaar had ze het wel gehad en vroeg ze of ze alsjeblieft op voetbal mocht. Ik zag dat het haar verdriet deed. Ze heeft het seizoen bij de volleybal afgemaakt en is toen konden.

Elly Melk

Met haar ouders op de tribune bij FC Twente

Van Domselaar sluit zich aan bij LSVV, de Langedijker Sport Vereniging Voorwaarts. Ze komt in het meisjesteam, waar ze geen vaste keeper hebben en dus om de beurt onder de lat staan. Elly: “In de tweede wedstrijd kwam ze op doel en ze is daar nooit meer uitgegaan.”

Verbazing sobre o FC Twente

Na vijf jaar LSVV pikt Telstar het keeperstalent op. Em 2017, toenmalig treinador Tommy Stroot haar over om naar FC Twente te gaan. “Niemand kende haar toen”, weet zaakwaarnemer Leoni Blokhuis nog.

“Totdat ze daar op haar eerste dag meedeed aan een positiespel en de harde kern van Twente verhaal ging halen bij de coach: wie is dit? Wat kan zij voetballen zeg!”

Tiros profissionais

Met de kampioensschaal bij FC Twente

Ook buiten het veld é Van Domselaar erg bedreven. Ze está no bezit van een vwo-diploma, heef een cursus sportpsychologie gedaan en nu bezig met een hbo-studie technische bedrijfskunde.

Mede op advies van haar ouders heeft ze voor een opleiding gekozen die nieets met sport te maken heeft, zodat ze altijd nog een andere kant op kan gaan, mocht het keepen uiteindelijk toch niets worden.

Topclubs melden zich al

“Maar Daphne denkt passou por cima de wat ze doet en dot op het juiste moment is. Dat typeert haar. Ze heeft net een jaar bijgetekend bij Twente. Je weet het natuurlijk nooit, maar haar kennende wil ze zich telwen T focusprosen no topo. é daar op haar plaats.”

Voorafgaand aan het EK Vertelde Van Domselaar sobre sua banda conheceu Sari van Veenendaal.

Van Domselaar vóór EK: «Sari van oudere generatie keepers, van ons wordt aan bal meer gevraagd»

Vanaf de laatste groepswedstrijd, zondag tegen Zwitserland, zijn de ouders van Domselaar erbij in England, zo vertelt Elly. “Nós hebben een enkele reis geboekt, dus het hangt van Oranje af hoe lang we blijven.”

Profijt van voleibol

Maar goed dat ze hun dochter na lang aandringen toch ooit hebben laten voetballen in plaats van voleibol. Alhoewel: “Met volleybal doe je alles met je handen en de bal, daar heeft ze nu profijt van”, lacht Elly.

Dochterlief sluit zich daarbij aan. “Ik denk dat keepen en voleibol aardig aan elkaar gerelateerd zijn. Ik kon vroeger al een aardig balletje vangen, dus ik denk dat het wel geholpen heeft, haha.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info