Van Den Spiegel: “3×3 Basketball Heeft nog Tijd Nodig, maar wordt een sterke eigen disciplina'” | De Tribune

Dunks e tweepunters allerhande op de Groenplaats em Antuérpia nesta semana, quero o WK 3×3 basquete strijkt er neer. De olympische hype van 2021 wordt voortgezet in een WK in eigen land en mag ook daarna een blijvertje worden. Tomas Van Den Spiegel e Kris Meertens são os mais importantes em um podcast De Tribune.

Herinnert u het zich nog? De fenomenal buzzer beater do leão belga Thibaut Vervoort, conheceu nog 7 honderdsten marge om de kwartfinales do het olympisch toernooi te halen. Een nieuwe dosis sportnationalisme in een tot dan onbekende disciplina.

A organização de WK 3×3 em sua própria terra, mais do esporte, helemaal warmmaken para jonge basketbaltak, dat lijkt ook the lukken, want enkele sessies zijn al helemaal uitverkocht.

“Ele está bem een ​​echte zomersport”, disse o ex-basketspeler Tomas Van Den Spiegel. “Iedereen raakt in een bepaalde sfeer, zeker nu het publiek in het echt kan meemaken wat het een hele zomer op televisie heeft gezien.”

O comentarista do Sporza Kris Meertens esteve ao vivo em Tokio e merkt vooral op dat que enorm intensief é. “Zelden heb ik atleten zo zien afzien. Je mag echt niet onderschatten wat voor verschil er é satisfeita com o basquete clássico. Je hebt nooit tijd om te recupereren.”

“3×3 heeft al heel veel betekend for het basketbal”, escreveu Van Den Spiegel. “Je hebt een publiek aangesproken dat je anders nooit zou bereiken. En je merkt ook dat de disciplina stilaan een eigen leven krijgt: het vraagt ​​​​echt om een ​​specifiek type speler. het worden.”

Ergens é het ook een beetje raar dat Celis als bezieler die beslissingen kan of moet nemen, al ga ik er ook van uit dat die beslissing in alle integriteit is genoman.

Tomas Van Den Spiegel

Zonder Bogaerts

Deel van het successprookje em Tokio foi o relatieve alledaagsheid van de belgas Lions, Team Antwerp zoals ze officieel heten. Een groepje vrienden dat zonder coach alles bestlist en zelf zijn eigen weg zocht.

Groot foi e não ouviu falar de Nick Celis, que falou com Raf Bogaerts, não me e zou gaan naar het WK. “Ik vond het heel eigenaardig”, zegt Meertens. “Van Celis kreeg ik ook al de voorzet dat Maxime Depuydt opgeroepen werd. Ik nam aan als zesde man, een buffer for blissures, maar het was dus ook toen al met voorbedachten rade: ze mikken opunters.”

“Ergens is het ook een beetje raar dat Celis als bezieler die beslissingen kan of moet nemen”, voegt Van Den Spiegel toe, “al ga ik er ook vanuit dat die beslissing in alle integriteit is genoma de vervomen de zaen zaen. Bogaerts, die ook in eigen stad wilde schitteren e mee aan de wieg stand van het suces van Team Antwerp.”

Julie Vanloo

Vanloo: “Ik weet hoe het kan steken”

Ele é uma situação de Julie Vanloo, mas tudo aconteceu. De 3×3 prostituta para het WK mais bij het olympisch kwalificatietoernooi em thuisstad Oostende (no zaalbasketbal) ou idiomas de zijlijn toekijken.

“Ik ben ook van plan om Bogaerts nog een steunwoordje te sturen. Zo goed ken ik hem niet, maar ik weet hoe het kan steken.”

Vanloo zelf está em Antwerpen deze keer wel bij. Ze vormt samen conheceu enkele collega-Cats een sterke ploeg. “Nós zijn een sterk collectief door onze ervaringen bij de nationale ploeg, e também encontramos dezelfde mindset aan het toernooi beginnen, kunnen we hoog mikken. Bij de Cats zijn we allemaal winnaars.”

O contraste com o homem é ótimo. Celis en Vervoort joga nunca no hoogste niveau no basquete 5×5, de Belgische vrouwenploeg stamt volledig uit het klassieke profbasketbal.

Maar bondscoach Valéry Demory gaf Vanloo zijn zegen. ‘De bondscoach zei vooral’boa chance‘pt’divertir-toi‘, maar hij hoopt natuurlijk ook dat we ons niet blesseren. Je treedt voortdurend in de rode zone em 3×3, maar de energie die je ervoor terugkrijgt, is onbetaalbaar.”

Beluister de volledige aflevering van De Tribune

READ  Sluwe Marianne Vos pakt 8e wereldtitel veldrijden na tactisch steekspel with Brand | WK veldrijden vrouwen 2022

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info