Ele é een beeld uit de oorlog em Oekraïne dat blijft hangen: een moeder en haar twee kinderen liggen dood op straat in Irpin nabij Kiev, ten prooi gevallen aan het Russische geweld. De foto stand ook op de voorpagina van Padrão. De weduwnaar heeft zijn verhaal gedaan bij O jornal New York Times.
O que aconteceu com ela: Tatyana Perebeynos (43) e teve Nikita (18) e Alise (9) liggen no meio da rua. Ook een vrijwilliger van de kerk die hen hielp evacueren, overleefde de Russische bombardementen niet. Rond hen liggen reiskoffers en een mand voor een huisdier.
No Facebook heeft Sergeii Perebeynos, de vader van de twee kinderen en echtgenoot van Tatyana, fotos de zijn betreurde gezinsleden gedeeld. ‘Ze zijn allemaal van mij afgepakt. Tatyana levantou-se para o céu. Warom? Wat gaat het volgende zijn? Ik ben op komst, ik moet je nog én keer zien. Vergeef me dat ik er niet was om je te beschermen.
Foto: vermelho
Na zijn hartenkreet no Facebook kon O jornal New York Times o homem falou. ‘De hele wereld moet weten wat hier gebeurt’, zei hij. Uit het entrevista blijkt dat de familie al eerder gevlucht foi para oorlog. Em 2014 verhuisden ze na de opstand van Russische separatisten em thuisstad Donetsk naar de veiligere omgeving van Kiev. Dat varanda toen de Russen em 24 de fevereiro het land binnenvielen.
Drie Dagen em Kelder
O início da invasão foi Sergeii Perebeynos teruggereisd naar Donetsk om voor zijn moeder te zorgen die aan covid-19 leed. Echtgenote Tatyana werkte als financieel veranwoordelijke van een IT-bedrijf. Ook toen het gezin moest schuilen in de kelder van hun appartementsgebouw, bleef ze druk in de weer om compensatiemaatregelen en vluchtverblijven uit te betalen aan werknemers, zeggen collega’s. De vrouw foi zelf nog niet gevlucht, omdat haar moeder aan alzheimer lijdt.
Foto: vermelho
Na twee dagen in de schuilkelder werd de situatie in Irpin te gevaarlijk. Een eerste vluchtpoging op zaterdag mislukte toen een tank akelig dichtbij kwam. Een dag later probeerden ze het opnieuw volgens een plan dat de vrouw minutieus had doorgenomen met haar echtgenoot aan de telefoon. Samen conheceu haar twee kinderen e ouders zou ze conheceu behulp van een kerkgroep vluchten richting het centrum van Kiev.
Ter hoogte van de rivier Irpin moesten ze hun waitn achterlaten en te voet verdergaan naar een brug. Daar kwamen ze terecht in een vuurgevecht. Een granaat ontploft op zo’n 10 meter van het gezin een vrijwilliger van de kerk. Ze maakten geen enkele kans. De ouders van Tatyana bevonden zich wat verder achter hen en konden in veiligheid gebracht worden.
Reiskovers
Através do rastreamento de localização zag Sergeii Perebeynos zondagvoormiddag dat de telefoon de zijn vrouw em een ziekenhuis oplichtte, você pode falar sem parar. Een halfuur depois zag hijeen bericht op Twitter dat een familie era omgekomen bijeen granaatinslag. Kort nadien verscheen een foto. “Ik herkende meteen hun koffers.” Zo kwam ik het te weten’, vertelt Perebeynos aan O jornal New York Times.
Op sociale mídia tinha ook collega’s en vrienden al hulde gebracht aan Tatyana en de kinderen. ‘We zijn geschokt’, schreef een collega. ‘Onze harten zijn gebroken. Er zijn niet genoeg woorden om onze pijn en ons verdriet uit te drukken.’
“Pembaca. Penggemar perjalanan yang sangat rendah hati. Sarjana makanan ekstrim. Penulis. Penghubung.”