UE: “Rusland bedreigt de wereld met hongersnood” (Bruxelas)

Het is Rusland dat met zijn blokkades en uitvoermaatregelen de wereld em hongersnood dreigt te brengen. Dat heeft de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell zaterdag beklemtoond.

Borrell zit manag em Luxemburgo e vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie voor. Centraal in debatten staan ​​de bedreigingen voor de voedselbevoorrading en het zwartepieten tussen Moskou en het westen over de problemen met de export van graan.

Em um voorbeschouwing op zijn officiële blog laakt Borrell zaterdag ‘de bewuste politieke keuze van Rusland om de graaexport te militariseren en te gebruiken als chantagemiddel tegen kraieder diete ziegen de verie.

Orlogszone

‘Rusland heeft de Zwarte Zee herschapen em een ​​oorlogszone en blokkeert de zendingen van graan en mest vanuit Oekraïne (…) Het past ook quota en toksen op zijn eigen graanexport toe’, stelt Borrell vast.

Borrell beklemtoont dat de Europese sancties Rússia ‘niet verbieden om landbouwproducten of zaaigoed uit te voeren, noch om ze te kopen, op voorwaarde dat de mensen of entiten op de sanctielijst bizet niet betrok’. Hij toonde zich ook bereid met de VN samen te werken om ‘elk ongewenst effect van onze sancties op de wereldwijde voedselveiligheid te vermijden’

READ  Especialista holandês ziet lichtpuntje, maar waarschuwt: “Poetin wil Zelenski mogelijk op de knieën krijgen met kernwapen”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info