“Twee op de drie Vlaamse gementen in de problemen door hoge inflatie” | Gelado

Twee op de drie gemeenten in Vlaanderen denken te moeten ingrijpen om tegen 2025 financieel in evenwicht te blijven. De reden daarvoor é de torenhoge inflatie, zo blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Het gaat dan voornamelijk om ingrepen in the eigen work, zoals het niet vervangen van personeel.

De VVSG onderlijnt dat de druk op de lokale schatkist hoog is. Zo zijn er vier indexaanpassingen van de lonen van het personeel, stijgen de dotaties aan de politie-en hulpverleningszones, worden investeringen duurder omdat materiaalprijzen stijgen en blijven ook de energieprijzen toenemen.

Verschillende besturen geven aan dat ze zullen moeten ingrijpen op vlak van personeelsuitgaven. Dat kunnen ze bijvoorbeeld doen door personeel niet meer te vervangen of (niet-noodzakelijke) aanwervingen uit te stellen.

Een verhoging van de lokale belastingen é voorlopig niet aan de orde. “Gemeenten nemen hun veranwoordelijkheid en bekijken in de eerste plaats wat ze zelf kunnen doen, eerder dan te opteren voor een belastingverhoging die de inwoners treft”, verklaart VVSG-voorzitter Wim Dries.

Blijvende oplossingen

De VVSG vraagt ​​​​de Vlaamse en federale overheden om met blijvende oplossingen te komen zodat dienstverlening en investeringen kunnen doorgaan. Het federale niveau kan dat doen door lokale besturen maximale zekerheid te geven over de gemeentelijke ontvangsten en uitgaven waarop zij een invloed hebben, klinkt het.

Daarnaast zorgt de federale overheid melhor para uma estrutura de co-financiamento de pensioenuitgaven van de statutaire ambtenaren van de lokale besturen. Você está mais perto de financiering van het nieuwe sectorial akkoord van de politie dragen. Bovendien moet de federale overheid 50 procent van de kosten van de brandweer para haar rekening blijven nemen.

READ  Spanje en Portugal grijpen in op stroommarkt

Aan de Vlaamse overheid vraagt ​​​​de VVSG om het Gemeentefonds inflatiebestendig te made. Dat kan door of groeivoet van 3,5 procent por jaar te verhogen in inflatie meer bedraagt.

Olhar:

Premier De Croo bereid tijdseffect belastingschalen te bekijken binnen regering

Betalen nós binnenkort sneller e minder belastingen? Verschillende partijen gewonnen voor aanpassing personenbelasting (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info