Tv-gezicht Sieg De Doncker plaatst zelf zonnepanelen: isso é magro? De laat je het melhor aan een profissional acabou? | Woon

LíviosBen jij al overtuigd van de voordelen die zonnepanelen te bieden hebben? Tv-gezicht Sieg Dendoncker (33) em elk geval wel. No Instagram, você pode colocar seus trotes com a instalação do painel de sua área de trabalho. Você pode usar o zelf zonnepanelen te plaatsen, kan immers tot dertig procent besparen op zijn installatie. Maar is het wel een verstandige keuze om de panelen zelf te installeren? Bouwsite Livios overloopt waar je op moet letten.


Porta Felix Ferret, em Samenwerking conheceu Livios


Última atualização:
09:31


Bron:
Lívios

Wie van plan é om volledig zelf zonnepanelen te installeren op zijn of haar dak, moet natuurlijk eerst mesmo bekijken de die inspanning wel loont. De belangrijkste reden om het te doen, é natuurlijk de besparing op de plaatsingskosten. Je betaalt enkel nog para je materiaal. Toch zijn er nog enkele bijkomstigheden waar je melhor rekening mee houdt.


Wat moet je rekening mee houden?

In de eerste plaats heb je geen garantie dat de installatie op een correcte manier is gebeurd. Je bent dan ook volledig zelf veranwoordelijk voor mogelijke fouten. Daarbij draai jij zelf – e dus niet een installateur – op for eventuele herstellingskosten. Je kan het risico op fouten verminderen door achteraf toch een installateur langs te laten komen voor een inspectie. Al zal niet elke installateur hiertoe bereid zijn, ook al omdat het in de branche razend druk is. Installateurs zijn geneigd om eerst hun eigen klanten te helpen, alvorens ze niet-klanten ondersteunen met afterservice.

Je dient vooraf goed na te denken over een legplan op maat, iets wat de installateur normal gezien voor zijn rekening neemt. Een goed legplan verzekert je van een maximaal rendement door een optime oriëntatie en hellingsgraad. Na instalação neemt een installateur normal gezien ook de registro bij de netbeheerder para zijn rekening, net als de aanvraag van je verplichte elektriciteitskeuring. Ook dat zul je voor eigen rekening moeten nemen.

Todos os caça-níqueis estão disponíveis para diversos tipos de financiamentos e waarmee je de installatiekosten kan drukken. Om em aanmerking te komen voor een premie van de Vlaamse overheid, é een installatie door een REScert-gecertificerde installateur vereist.

Bekijk hier op welke premies je kan rekenen wanneer je zonnepanelen plaatst.

Hoeveel bespaar je?

Wie er uiteindelijk voor kies om toch alles zelf te doen, betaalt enkel het benodigde material. Die kosten bestaan ​​uit de panelen zelf, de draagstructuur, een omvormer e bekabeling. De totaalprijs van je installatie hangt natuurlijk of van jouw persoonlijke installatie: hoeveel panelen beslis je om te installeren? Welk piekvermogen heb je nodig? Welke hellingsgraad heeft je dak? Voor al die zaken kan het geen kwaad alsnog inlichtingen in the winnen bijeen vakman of installateur. Bekijk hier hoe je de kostprijs van je zonnepaneleninstallatie kan berekenen.

Hoe ga je te werk?

Voorbereiding

Mais uma vez, a instalação é uma inspeção de je dak van fundamentalmenteel belang. Je moet nagaan de je dak de installatie wel kan dragen, en dat verschilt van het ene dak tot het andere. Ook de staat van je dakbedekking moet goed zijn.

Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om vooraf een legplan op te stellen dat rekening houdt met je jaarlijkse stroomverbruik, je dakoriëntatie en de hellingsgraad van het dak. Enkel zo weet je hoe je de zonnepanelen moet plaatsen para o máximo possível em hoeveel zonnepanelen com welk piekvermogen je nodig hebt.

Montagem

Passe na een voorafgaande inspectie en het opstellen van een legplan, kan je overgaan tot de eigenlijke montage. Eu comecei a conhecer a draagconstructie. Zorg hierbij dat je zeker de juiste oriëntatie en hellingsgraad hanteert. Op de draagstructuur bevestig je de zonnepanelen. Wees bij de montagem heel voorzichtig, zodat je geen zonnecellen beschadigt.

Bekabeling

Vervolgens komt de bekabeling. Die trek je volledig door vanop je dak tot de omvormer in je wining. Dat gebeurt doorgaans via een dakdoorvoer da via boorgaten em je buitenmuur. Je gebruikt hiervoor gelijkstroomkabels (DC-kabels). Om je omvormer aan te sluiten op je elektriciteitskast heb je wisselstroomkabels (AC-kabels) nodig.

A melhor maneira de omvormer é o último passo. Die hang je best in een goed geventileerde ruimte waar het the stoffig is, zodat het toestel vlot zijn warmte kwijt kan. Você precisa de AC-kabel van de omvormer para ter uma fonte de energia elétrica de DC-kabels de je panelen op de omvormer.

Dica: Je kan nu ook zonnepanelen huren: voor wie é dat voordelig?

Nog drie extra aandachtspunten

Tot slot zijn er nog enkele belangrijke punten – en mogelijke valkuilen – die je aandacht vragen para tot de installatie overgaat:

• De verankering van je draagstructuur é van vitaal belang. Die mag niet loskomen bij stormweer em rukwinden. Controleer dat dus goed! Wie een plat dak heeft, moet ook voor voldoende lastro zorgen. Zo waaien je panelen niet om in beautifult je je dak minder.

• Je kan ook niet voor om het mesmo welke omvormer kiezen. De keuze hangt af van hoe je zonnepanelen gemonteerd zijn: paralelo de em série. Bijeen parallelle schakeling zijn alle panelen apart aan een omvormer gekoppeld. Bije een seriële schakeling zijn alle panelen als een ketting aan elkaar geschakeld en verbnden met een centrale omvormer.

• Kijk tot slot de eventuele garantievoorwaarden goed na, anangezien je volledig zelf veranwoordelijk bent voor mogelijke fouten. Na instalação moet je zelf de verplichte elektriciteitskeuring aanvragen en moet je je installatie officieel laten registreren bij de netbeheerder. Pas dan é je installatie helemaal in orde.

Welke renovatiewerken kan je zelf en welke laat je het best aan een prof over?

Hoe vaak moet je je zonnepanelen (laten) kuisen? En hoeveel rendement verlies je als je dat niet doet?

Além disso, a tarifa para o zonnepanelen, warmtepompen e zonneboilers até 6% para todos os ganhos

Dit artikel é geschreven porta onze parceiro Livios.be. O Livios.be é um site especializado com foco em detalhes e detalhes.

READ  Volvo proíbe bancos de couro de carros elétricos

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info