Turks veto tegen Finland e Zweden blijft overeind na dag tele-diplomatie

De Türkse Presidente Recep Tayyip Erdogan heeft telefonisch overlegd conheceu o premier van Zweden e o presidente van Finlândia, e daarna conheceu Navo-baas Jens Stoltenberg. Maar voorlopig é er nog geen witte rook voor de Navo-toetreding van de twee Scandinavische landen.

Ele é een drukke zaterdag geworden voor de Türse president. Eerst belde hij conheceu Magdalena Andersson, premier de Zweedse, om haar mee te delen dat hij ‘van Zweden concreto en serieuze stappen verwacht om the late zien dat het de bezorgdheid van Turkije deelt over terrorist deatie in SyriKKen en serieuze stappen verwacht . Dat meldde zijn kabinet em een ​​verklaring nadien.

Hij vroeg Stockholm ook om het wapenembargo tegen Ankara op te heffen. Dat foi em outubro de 2019 ingevoerd toen Turkije de Koerdische militie YPG ging bestrijden in Syrië.

De Zweedse premier Andersson zei achteraf dat ze het gesprek kon waarderen. ‘Ik heb benadrukt dat Zweden openstaat voor de mogelijkheid om samen te werken in de strijd tegen international terrorisme en dat Zweden de strijd tegen terrorisme en het terreurlabel voor de PKK steunt.’

O presidente da De Finse, Sauli Niinistö, foi de volgende om ‘een open en direct gesprek’ que hebben conheceu Erdogan. Ook Niinistö benadrukte in het gesprek de gedeelde strijd tegen terrorisme. Maar een doorbraak kwam er ook daar nog niet.

Tot slot volgde nog een derde ligar, conheceu o secretário-geral van de Navo Jens Stoltenberg, om de cirkel rond te maken. Daarin gaf Erdogan aan dat hij het belang inziet van deur bij de Navo, maar voor Finland e Zweden houdt hij die (voorlopig nog) dicht. De gesprekken gaan voort, tweette Stoltenberg, e daarbij moeten de veiligheidsbelangen van alle lidstaten in acht genoman worden.

READ  Estados federais alemães reforçam regras se não forem vacinados | No exterior

Neutraliteit was 200 jaar lang het DNA van Zweden, nu wil het bij de Navo

Ankara heeft een concreto wenslijst van liefst tien die het vervuld wil zien vooraleer het Finland and Zweden wil toelaten tot de Navo. Het wil dus dat Finlândia e Zweden onde também ele wapenembargo tegen Turkije offfeffen. Maar nog moeilijker liggen andere eisen. Turkije diende in 2019 bij de twee landen al een lijst in met 33 name – 12 mensen die in Finland verblijven en 21 in Zweden. Volgens Turkije zijn as mensen gelinkt aan de Koerdische terreurbeweging PKK de Gülenbeweging, achter de mislukte staatsgreep de 2016 zouden zitten. Turkije eist nu opnieuw dat die personen uitgeleverd worden. Ook mogen beide landen zich niet meer bezondigen aan ‘gelijk welke vorm van steun’ aan beide groeperingen.

Turkije é geen kleintje binnen de Navo. A partir de agora, ele abriu a base de dados do VS e está na base da estratégia de Midden-Oosten em Zwarte Zee. Het houdt ook als enige Navo-lidstaat een ingewikkelde evenwichtsoefening met Rusland vol, ergens tussen vriend- en vijandschap in.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info