Tot 14% Zwolse kinderen heeft overgewicht – RTV Focus

Zwolle – Het antal kinderen in Zwolle met overgewicht kan verder omlaag. Vanaf dit jaar wordt het hele gezin gevolgd om te kijken of er zaken eerst aangepakt moeten worden, zoals armoed of problemen in het gezin. Daarvoor worden zorgverleners ingezet die samenwerken met de gehele keten van zorg en understeuning aan het gezin.

Michiel van Willigen (wethouder Jeugd en Gezondheidsbeleid): “Met deze aanpak, Kind naar Gezonder Gewicht, werkt iedereen samen om onderliggende problemen in het gezin aan te pakken. Overgewicht en obesitas bij kinderen aanpakken, doe je ook door oog te hebben voor de situação waarin het kind left. Daarna kunnen we verder met diëten, sport en psychologen om te werken aan een sterker zelfbeeld en een gezonde leefstijl. Die aanpak werkt goed, maar vaak ontbreekt de voedingsbodem in het gezin of kopiëren kinderen een ongezonde leefstijl van de ouders.”

Géén pleisters plakken, maar langere inzet op multidisciplinar begeleiding van het gezin. Daardoor doen méér kinderen mee en zijn de resulten op den duur beter Michael van Willegen

Zelfbeld

A antal kinderen conheceu overgewicht beoopt em Zwolle tot veertien procent para kinderen in groep 7 van het basedonderwijs. De gevolgen zijn groot. Jonge mensen conheceu overgewicht zien hun gezonde levensverwachting mais tarde conheceu bijna vijf jaar dalen. Ook drukt overgewicht op de kosten van de zorg en ontstaan ​​​​problemen met pesten, zelfbeeld of depressiviteit. Tijdens corona bleek dat overgewicht een extra risico é.

Ketenaanpak

Uit onderzoek é bekend dat overgewicht niet alleen een kwestie é van meer bewegen en gezonde voeding, maar ook coaching gericht op meedoen, eigenwaarde en lekker in je vel zitten. De ‘gecombineerde leefstijl interventie’ passado Zwolle conheceu sucessos toe onde de naam Cool 2B Fit. Maar soms zijn gezinnen nog teveel conheceu outro problema bezig om hieraan te willen de kunnen meedoen. Met de ketenaanpak de Kind naar Gezonder Gewicht steekt de gemeente mesmo com partes zoals de GGD e de sociale wijkteams ook hiervoor de helpende hand toe.

READ  Hospitais, GGD, GPs, Cruz Vermelha e grupos de atendimento ...

Michiel van Willigen: “Géén pleisters plakken, maar langere inzet op multidisciplinaire begeleiding van het gezin. Daardoor doen méér kinderen mee en zijn de resulten op den duur beter.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info