Tom Steels: “Remco Evenepoel é um adelaar e adelaars vliegen meestal alleen” | De Tribune

Remco Evenepoel pode ser encontrado com sucesso jacht op zijn droomkoers. Em Luik-Bastenaken-Luik vloog hij tussen La Redoute en de finish niet alleen naar de zege, maar ook naar een nieuwe status. De twijfelaars zijn onderweg overtuigd geraakt. Ploegleider Tom Steels sprak er erlijk em onze podcast De Tribune.

Solo naar de finish rijden

Em uma van solo de 29,6 km venceu Remco Evenepoel zondag, de langste ontsnapping van de winnaar em Luik-Bastenaken-Luik sinds e um lendário solo de Bernard Hinault em 1980.

Uitzonderlijke talenten hebben iets conheceu eenzaamheid. Ze rijden niet alleen vaak eenzaam voor de rest uit, alle meningen en kritiek waarmee ze geconfronteerd worden, isoleert hen soms ook een beetje.

“Iemand verwoordde het gisteren perfect”, diz Tom Steels em De Tribune. “Adelaars vliegen vaak alleen en Remco é een adelaar die waarschijnlijk vaak alleen zal vliegen.”

Ik denk wel dat Remco ook kan wachten en sprinten. Niet iedereen é um velocista.

Tom Steels

Alleen tegen alle andere topfavorieten ganhou Remco Evenepoel em Luik. “Ele é nit dat hij iets van zijn voorsprong cadeau kreeg”, zegt Steels. “Er was meteen organisatie achter hem, maar het meest verrassende aan zijn prestatie vond ik zijn demarrage.”

“Met die versnelling rijdt hij de top van het wielrennen op dat soort parcours los uit het wiel. Daarna houdt hij stand. Hij moet bij wijze van het wielrennen 10 km of minder kijbl heelij en heeftk. Niet iedereen durft zo een solo aan” . Hij heeft het talento én de durf.”

Alleen naar de finish rijden en alle tijd hebben voor een zegegebaar é para elke renner het mooite, maar dat zal niet altijd lukken. Evenepoel probeert zijn sprint te trainen, bevestigde Steels. Kan hij ook al winnen door af te wachten en te sprinten?

“Ik denk het wel. Isso não é o favorito de todos os vencedores, maar hij moet er ook niet altijd schrik voor hebben. Niet iedereen é um velocista. Met Wout van Aert moet hij natuurlijk niet gaan naar.”

De eenzaamheid van revalidatie

Eenzaamheid, maar dan van een heel outro orde, heeft Remco Evenepoel moeten doorstaan ​​​​na zijn val in de Ronde van Lombardije. Alleen hijzelf en zijn ploeg weet exact hoe moeilijk zijn revalidatie was.

“Als ploeg zien wij het hele verhaal. Deels é a mídia que mais forte para Remco, maar deels hebben nós internamos misschien ook bem op momento de verwachtingen te hoog gelegd”, analisa Tom Steels die periode.

“Als ploegleider kom je dat soort supergetalenteerde renners misschien maar een of twee keer tegen. Ook ik ga dan soms denken dat echt alles mogelijk is. Maar als een renner in een ravijn duennie duikt,wone men.”

“Ik ben zelf gelukkig nooit in een ravijn gereden, maar ik kan me voorstellen dat als zoiets je overkomt, dat het dan lang duurt voor je dat beeld uit je hoofd krijgt.

“Volgens mij heeft hij door die crash een stilstand in zijn ontwikkeling gekend van minstens een jaar.”

Volgens mij heeft hij door die crash een stilstand in zijn ontwikkeling gekend van minstens een jaar.

Tom Steels

A competição em Remco Evenepoel en de voordurante belangstelling zijn geen goede raadgevers geweest.

“De aandacht zal er heel zijn carrière zijn, maar net zoals een bokser moet je op momenten dat je incassert leren om kalm te blijven en nooit het geloof in jezelf te verliezen.”

“En binnen de ploeg heeft hij nu ook begrepen dat daar niet altijd verwacht wordt dat hij het grote woord voert. Bij ons mag hij ook gewoon eens stil in een hoekje zitten.”

Beluister de hele aflevering van De Tribune

Você pode ouvir o podcast e ver o app do Sporza, clique em “podcasts” ou “podcasts”.

READ  4 consecutivos pelo KV Kortrijk: a equipa voltou a empatar | Jupiler Pro League 2022/2022

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info